Çarşamba, Mayıs 05, 2021

Hayallerimizin Evi

Ailecek ev yenileme programlarını çok seviyoruz. TLC'deki tüm yenileme programlarını izliyoruz. Hatta yetmiyor, Netflix'teki yenileme programlarını da izliyoruz. Evrim'in son birkaç yıldır en büyük hayali bir çiftlik evi yapmak ve izlediğimiz programlar sayesinde artık kafamızda nasıl bir ev istediğimize dair net bir imaj var.  

Evrim'in hayalini gerçekleştirip bir arazi alırsak üstüne yaptıracağımız evin içinde beyaz duvarlar, ahşap döşeme ve kirişler, gerçek ağaçtan bir masa, masanın üstünde bakır/pirinç ya da rustic avize/aydınlatma, mutfak ve banyoda bakır musluklar, açık mutfak geniş bir oturma alanı, rahat ama biraz da şık koltuklar, minimalist çizgiler, İskandinav desenli bir kapı (Netflix "Stay Here" programı 1. sezon 1. bölüm yüzen evin kapısı gibi), geometrik desenlerle renklendirilmiş bir duvar, mekana hareket katan mutfak ve duş fayansları olmasını hayal ediyorum. Önceleri böyle şeyleri düşünüp karar vermek benim için imkansızdı diyebilirim ama üzerine düşündükçe, yenilenen onca evi gördükçe neyi sevip neyi sevmediğim giderek netleşti zihnimde. 








Kapıyı o kadar çok sevdim ki aynısını yaptırmayı hayal ediyorum. 
En olmadı bu deseni bir yerlerde kullanmanın farklı yollarını bulurum. 
Masada olabilir, duvarda olabilir :)

Daha önce de bahsetmiştim, Tiny House Nation'da yapılan evlere bayılıyorum ama tam zamanlı olarak o kadar küçük bir evde yaşamak için kendimi zora koşmak istemiyorum. Yine de onlardan ilham alarak konteynerlardan oluşan bir ev yapabiliriz. Onlar bir, en fazla iki konteyner birleştiriyorlar ama bizim en az 4 konteynera ihtiyacımız var: açık mutfak ve salon, 2 ayrı yatak odası, banyo & tuvalet. Diğer seçeneğimiz ise prefabrik evler.





Hayalimizdeki evin genel hatları sade, abartıdan uzak ve oldukça minimalist ama yine de ev sıcaklığını hissettirecek ufak detayları da barındırmalı.
















Beyaz, ağaç, kahve-turuncu tonları, bol gün ışığı alan aydınlık alanlar, sıcak, loş ışıklandırmalar, canlı bitkiler, kocaman saksılar... Bahçede ateş çukuru, salıncak, köpek kulübesi, dallarda ağaç evleri, ağaç altında kocaman bir masa... 
Hayal kurmak, araştırmak, planlamak çok keyifli :)

15 yorum:

  1. aaa, bizim de pek sevgili eşimle bilgisayarda bir klasorumuz bile var "bunlardan istiyorum" adli. ilerideki evimiz için beğendiklerimizi orada tutuyoruz :)

    ben de çok seviyorum bu programları izlemeyi. ne güzel fikirler çıkıyor ortaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de yavaştan bir klasör oluşturacağız sanırım :)

      Sil
  2. Çocukluğumda yedi kişi iki odalı küçük bir avlusu dahil seksen metrekarelik evde yaşadım. Yaşamım boyunca otuza yakın ev değiştirdim. Bunların arasında sadece eşimle yaşadığım 200 m2 alana sahip çift katlı taş ev, eşim ve oğlumla birlikte üç kişi yaşadığımız 350 m2 lik dubleks da dahil. Bahsettiğiniz TV dekorasyon programlarına eşim çok meraklı. Ancak pek çok şeyde olduğu gibi farklı zevklerimiz olduğu için birimiz sessiz kalmak durumunda ve ben gönüllü olarak sessiz kalıyorum:) Büyük ev temizlik ve genel gider olarak lüzumsuz yere masrafları arttırıyor. Şimdi yine iki kişi kaldık ve 3+1 daha küçük bir dairede yaşıyoruz. Benim tercihim geniş alanlarda rahat koltuk ve yatakların olduğu ve az sayıda eşyaya sahip mekanlar. Fazla eşyadan, klasik ev eşyalardan, dekoratif biblo vs. teferruattan hiç hoşlanmıyorum. Tabii bu benim tercihim, dediğim gibi herkesin zevki tercihi farklı olabilir. Kim neden mutlu oluyorsa onu yapmalı, siz de hayallerinize bir an önce kavuşursunuz umarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr.Kaplan, ben de işlevsiz, koyulduğu yerde öylece durmaktan başka hiçbir işe yaramayan biblo ve süs eşyalarını oldum olası hiç sevmem daha doğrusu sevmezdim diyeyim. Şu anda evimizde eşimin zorla getirdiği ve benim koltuk arkalarına koyup göz önünden kaldırdığım Mısır heykelcikleri dışında hiç biblo vs. yok. Ama abartıya kaçmamak kaydıyla bazı şeylerin eve sıcaklık kattığını, kişiselleştirip yuva hissi verdiğini düşünmeye başladım :) Yine de dediğim gibi tamamen işlevsiz şeylerdense bir anlamı olan siyah beyaz aile fotoları, aile büyüklerinden yadigar eski eşyalar, gidilen tatilleri hatırlatan küçük hatıralar, büyük saksılardaki canlı bitkiler gibi şeylere daha ılımlı yaklaşıyorum artık :) O programların hemen hemen hepsinde "Sizin hayaliniz nedir?" sorusuna erkeklerin verdiği cevap aynı, hepsi eşleri ne istiyorsa öyle olsun diyorlar. Sebebi belli, erkekler için detayların çok önemi yok, kadın mutlu olsun ve dırdır yapmasın yeterli :)))

      Sil
  3. Çok tatlı, sıcacık, umarım en kısa zamanda sağlık ve mutlulukla gerçek olur (bu gece hıdrellez, lütfen çizin bu evi ve bulabilirseniz gülün altına koyun, gül bulamazsan limon neden olmasın :)) maksat niyet!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa süper fikir! İyi ki hatırlattın canım benim <3
      Çizip koyacağım limonun altına, dediğin gibi önemli olan niyet bence de :)

      Sil
  4. Ev yapım programlarını çok seviyorum ben de. Senin hayallerini izlemeyi/dinlemeyi de sevdim ve kafamda oluşturmaya çalıştım nasıl bir şey olacağını. Mekanı güzelleştiren insandır derler. Seveceğin güzel mekanı çok sevdiğin güzel insanlarla birlikte, sağlık ve bol neşe dolu yaşamanı dilerim..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Harika hepsi, bayıldım.. ben de tiny houselara hastayım.. mutlaka edineceğim onlardan bir bahçe içinde <3 amin :))

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir amaç! Harfi harfine gerçek olsun!:)

    YanıtlaSil
  7. Dur komik bişey anlatayım. Bir sabah yürüyüş yaparken hayalimdeki evi düşünüyorum bir yandan da. O da böyle olsun, ebeveyn banyosu olsun, çocuklar çatıda kalsın, onların banyosu, küçük tuvalet felan derken bi baktım bana temizlenecek beş tane tuvalet çıktı. Handan, napıyosun, zaten üç erkekle yeterince klozet temizlemektesin, yeter bi tane, herkes sırasını beklesin :D

    Eminim sizin evi harika dekore edersin, kim bilir bir gün karşıklı otururuz bahçende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yaşa sen Handan, gece gece güldüm :) Bahçeyi istememizin en büyük sebebi sevdiklerimizle kocaman bir masanın etrafında buluşup hayatı paylaşmak. Umarım bir gün otururuz o bahçede hep beraber :)

      Sil
  8. dmax kanalında ne evler yapıyolar yaaaa ben de deniz kenarı bir ormanda isterdiim :)

    YanıtlaSil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...