Pazartesi, Haziran 07, 2021

İçimdeki iflah olmaz arabeskçi (?!)

Bazı şarkılar var ki istemsizce seviyorum maalesef :)))) Aşağıdaki şarkı fantazi sınıfına mı yoksa arabesk sınıfına giriyor bilemedim tam ama... Bu şarkıyı ve bu şarkıyla özdeşleşmiş başrollerini Hülya Avşar, Kenan Kalav ve Cüneyt Arkın'ın oynadığı o eski Türk filmini seviyorum. Aslında tam olarak seviyorum da denemez de sanırım bu şarkının hatrına izliyorum denk gelince :) 




21 yorum:

  1. Sanki fantazi müzik grubuna giriyor gibi :-) Bu tarz müzik yapan ayrı bir sanatçı gurubu var ve zamanında gerçekten popülerdi, her kesimden insanın dinlediği, diline yapışan şarkıları vardı. Arada iyidir dinlemek :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da fantazi gibi geldi sanki :) bazen dile dolanıyor işte böyle şarkılar :)

      Sil
  2. Seviyorum ben de bu fantazi şarkıyı:) nameli nameli yüksek volüm söyleyince de pek hoş oluyor :) hatta filmde hoş bulduğum tek şey bu olabilir.Şarkıların çoğunu filmlerden duyup öğrendim zaten.Radyoda ya da kasette bir tercih olarak seçmedim fantazi ya da arabesk şarkıları.Duyduklarım çoğunu da sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de filmin büyük bir kısmına gıcık olmakla beraber sanırım sırf bu şarkı yüzünden izliyorum denk gelince :)

      Sil
  3. aa bir zamanlar Ümit Besen ve şarkıları çok popülerdi. Ben Ferdi Özbeğen'i daha çok beğenirdim ama Ümit Besen şarkıları da çok dinlenirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de bir dönem çok popülerdiler :) ben ara ara hâlâ açıp dinliyorum :D

      Sil
  4. Ya ben hiç dinleyemiyorum çok ilginç. İstanbul'dan Görele'ye 18 saatlik otobüs yolculuklarında mecburen dinlediklerimin dimağdaki etkisi mi acaba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir :)))) Bugün okulda da bir öğretmen arkadaş anlattı Kapadokya turunda otobüste 5-6 kez üst üste "Dom dom Kurşunu" şarkısını açmışlar, en son dayanamayıp isyan etmiş arkadaş değiştirir misiniz lütfen diye :))))

      Sil
  5. Fantezi müzik değil de eski Türk filmlerini izlemeyi severdim ben de gençliğimin ilk yıllarında. Yeni evlendiğim yıllardı. Tarık Akan'ın, Cüneyt Arkın'ın, Hülya, Türkan Şoray işte bildiğiniz kalite açısından düşük aşk filmleri, fakir kız, zengin oğlan:) Muhtemelen eşim bana gıcık olurdu ama sesini çıkarmazdı. Hayır bu bir şey değil de, bir de gözlerim yaşlı bitirirdim bu filmleri. Eşim gülerdi bana, yine ağladın mı diye takılırdı. Şimdi bana komik geliyor bu olay:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de güldürdünüz Mr. Kaplan, teşekkürler :) Ben hâlâ severim o eski Türk filmlerini izlemeyi. Es kaza TV açıp denk gelirsem, işi gücü unutur bitene dek izlerim keyifle :)

      Sil
  6. Ah Ümit Besen zamanlarının vazgeçilmezi bir Ferdi Özbeğen vardı ve aşıktım adama <3 :) Hala da onun şarkılarını ve sesini beğenirim. Bir de enteresan gırtlağı olan Müslüm Gürses. Yayına aldığın şarkı da efsanedir be Kediciğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiler ayrı birer efsaneydi sanırım değil mi ya da biz yavaş tabaş "Aaah ah, nerde o eski günler?" diye iç geçirilen yaşlara geldik :))))

      Sil
    2. Hahahahahahahah, hadi ben geldim de sana ne oluyor çocuk :D

      Sil
    3. Sana bir şiirle cevap vermek isterim Montoscum :)

      Yaş otuz beş! Yolun yarısı eder.
      Dante gibi ortasındayız ömrün.
      Delikanlı çağımızdaki cevher,
      Yalvarmak, yakarmak nafile bugün,
      Gözünün yaşına bakmadan gider.

      Cahit Sıtkı Tarancı'yı da yad etmiş olalım :)

      Sil
  7. Allah'ım Hülya Avşar güzelliği diye birşey var 😍

    YanıtlaSil
  8. Ben de su siralar Harika Avci nin "Konussana Bir Tanem ine sardirdim.Eski sarkilar Proust un madlen kurabiyesi gibi , bizi bir anda onlari ilk dinledigimiz, yasamimizin daha hafif ve guzel donemlerinin atmosferine goturuyorlar
    Her seyin bir siniri var yine de.Ankara nin dolmuslarinda mecburen dinledigimiz agir arabesk sarkicilarin etinden et kopariliyormuscasina aci cigliklar attigi sarkilar degil.Ya da okudugumiz sehirden evimizin oldugu sehre giderken otobusun mola verdigi Eskisehir Otogarinda geceyarisi ile sabaha karsinin mide ezikligi ve uykusuzluk saatlerinde maruz kaldigimiz ve bize uzay boslugunda kaybolmusuz umutsuzlugu veren o,sozde sarkilar degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı arabesk sevmiyorum ben de cidden. Her şey dozunda güzel :)

      Sil
  9. kenan kalav ın daha fena bir filmi vaar, müjde ar ile, ünlü tecavüz sahnesi, arabesk ve fantezi normal yani her yerde var çevremizdee :)

    YanıtlaSil

Bahar Şenliği

Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bahar şenliğimizi dün gerçekleştirdik. Mini Mini Beşler :)  Şenlikte halat çekme, sandalye kapmaca ve çuval yar...