Cumartesi, Ağustos 06, 2022

Bazen uydurursun tutar :)

Evdeki muzlar durduğu yerde olgunlaşınca ziyan olmasınlar diye elime ne geçtiyse karıştırıp kek yaptım. Tadına bayılınca tarifini paylaşayım dedim :D


Malzemeler:


  • 1/2 çay brd şeker
  • 1 yumurta
  • 2 adt büyük olgun muz
  • 1 pkt vanilin
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 brd ince öğütülmüş yulaf
  • 1 pkt kabartma tozu
  • 1 avuç granola (yoksa da sorun olmaz :) 
  • 1 avuç yaban mersini / turna yemişi / vişne kurusu vb. 
  • 10 - 12 kare çikolata


Yumurta, şeker ve vanilini çırpın, ezilmiş muzları ekleyip karıştırın. Çikolata hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip kaşık ya da spatula ile karıştırın. Borcama karışımın yarısını döküp üstüne çikolata karelerini dizin, kek karışımının kalanını da borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180-185 derece fırında 20-25 dk pişirin. 



Ben bu kez airfryerda cupcake kalıplarında; ilk partiyi muffin, ikinci partiyi browni programında pişirdim. 10 küçük, 1 büyük cupcake çıktı ama yukarıda anlattığım gibi borcamda tek seferde pişirmek daha mantıklı çünkü içinde yulaf ezmesi olduğu için normal bir kek gibi kabarıyor, brownie gibi daha yassı kalıyor.

Denerseniz şimdiden afiyet olsun :)


14 yorum:

  1. Güzel olmuş:) eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Bir oturuşta yarısını yemeseydim daha iyiydi ama n'apalım canım sağ olsun 😅

      Sil

      Sil
  2. Uydurma tarifler bazen daha güzel oluyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misafir geleceği zaman çılgınca uğraştığımız şeyler olmaz ya hani :)) Kek kabarmaz, pilav tane tane olmaz... Ama boş vakitte öylesine yaptığımız bir şey tadından yenmez :))

      Sil
  3. Yaratıcılık güzel bir şey Mrs. Kedi. Özellikle sürpriz tatlar insanı mutlu eder. Eşim de bu konuda sürekli değiştirir tarifleri, bazen benzersiz lezzetler çıkartır ortaya. Son nokta yoktur onda, bir daha ki sefere yeni bir şey deneyecektir mutlaka:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum yeni tarifler uydurmayı Mr. Kaplan :) Tamamen bana ait bir şey pişirmek çok hoşuma gidiyor. Her zaman tutmuyor ama tutunca değmeyin keyfine :))

      Sil
  4. Bazen , ya şu yemek varken bu niye çıkmış diye düşünüyordum kendi kendime. Sonradan uyandım, elindekilerle bir şeyler yapan yaratıcı kadınların eseri o yemekler :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Handancım :) Tam da dediğin gibi hali hazırda bir sürü muzlu ekmek ve çeşit çeşit yulaflı kek tarifi var ama daha önce denediklerimin hiç biri beni tatmin etmemişti. Hiç istediğim tadı alamamıştım; hep bir eksiklik, tatsızlık, olmamışlık vardı denediklerimde. Ama içimden geldiğince kafama göre yapınca tam istediğim tada ulaştım :) Diğer tariflerin genel sorunu sağlıksız diye şeker kullanmayıp yerine pekmez/keçiboynuzu özü/elma özü vb. kullanılması bence. Onların aroması çok baskın oluyor ve benim istediğim çikolatalı brownie tadı asla alınmıyor ortaya çıkan kekimsi şeyden maalesef :D Benim tarif tam istediğim brownie oldu :)

      Sil
  5. Bu tarif de güzelmiş deneyelim. Bende daha pratiği var. :)
    1 adet muza 1 adet hazır kakaolu keki (ben Bim'deki kekin bu tarifi çindeki performansından çok memnunum) ufalayarak karıştırıp, yoğuruyoruz. Sonra onları top top yapıp hindistan cevizi kakako ya da evde ne varsa artık ona bulayarak alıp bir kenara koyuyoruz. Dolapta biraz beklerse daha da iyi oluyor. Çakma truflarımız hazır afiyet olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 adet kek derken ufak topkek mi yoksa büyük baron kek mi? Deneyeyim ben de :D

      Sil
  6. Muzu çok sevdiğim için muzlu keke de bayılıyorum. İnstagram'da bir tarif görmüştüm, yıllardır onu yapıyorum. Artanı buzluğa atıyorum, yiyeceğim zaman çıkarıyorum. Çok pratik oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evdekiler yemiyor, ben de tek başıma bitirmeye çalışınca bıkıyorum. Muzlar çürümeye durup da mecbur kalmadıkça yapmıyorum ben :D

      Sil
  7. Muzlu kek mis gibi olur biz de kalan muzlarla yapıyoruz ☺️

    YanıtlaSil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...