Pazar, Ağustos 21, 2022

Güncel Durum

Evi boyatacağımızı yazmıştım son yazımda. Boyattık 😁 Dün tüm boya işi bitti ama son dakika yaşanan bir aksilik yüzünden yerleştirme işini bitiremedik. TV ünitesinin ayakları kırıldı 😕 Yine de kendimizi şanslı hissediyoruz çünkü televizyon ve ünitenin içindeki yemek takımı herhangi bir zarar görmedi. Bugün pazar olduğu ve Hopa'da her yer - gerçekten her yer -  kapalı olduğu için tamir tadilat işi yarına kaldı mecburen.

Arya odası için şeker pembe rengini seçmişti. Odası tam şeker gibi oldu 😁


Çırak olarak verdik ustaya Arya'yı 😅


Salon ve koridor için seçtiğim boyanın karteladaki haliyle duvardaki hali çooook farklı oldu tabi ki tam da beklediğim gibi. İşte ben bu yüzden çok zorlanıyorum bu dekorasyon işlerinde 😩



Kesinlikle ev fehladı, aydınlandı 😃

Salon için seçtiğim ikinci renk umduğumdan çok daha güzel çıktı şansımıza. Avize de dün geldi ama Evrim'in hali kalmadı takacak. Zaten TV ünitesi de kırılınca her şeyi olduğu gibi bırakıp çıktık salondan. Yine de en azından boyanın son halini paylaşayım.


Ön balkonu TV'nin arkasındaki renge, arka balkonu ise açık olan renge boyadık. Ön balkon Evrim'in, rengi o seçti; arka balkon benim, onun rengini de ben seçtim 😄

Her ne kadar beyaz gibi görünse de duvarlar aslında ekru bej 😅 Mutfak duvarında tam olması gereken renkte görünüyor ama onun fotoğrafını çekmedim sanırım.

Şimdilik son durum böyle. Salonun perdesiyle, avizesiyle bitmiş halini de bu yazıya eklerim umarım en kısa sürede 🙂


31 yorum:

  1. hadi kolay gelsin :) olur öyle aksilikler :) şeker kıza şeker oda yakışır :)

    YanıtlaSil
  2. iki duvarda farklı iki rengi çok beğeniyorum ben, çok da güzel olmuş, ellerinize sağlık, çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Ben de çok seviyorum farklı renk duvarı. Renk seçerken zorlandım ama sonu güzel oldu :)

      Sil
  3. Eskiden masraf olmasın diye tüm ev aynı renge boyanırdı ve aileler hep sıkıcı renk seçerdi sarı, krem gibi. :) Sonunda memleketteki evi mavi yeşil arası bir renge boyatmıştım.
    Renkler ruh halini çok etkiliyor, önemli bence. Kolay gelsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off her evde o sarılar, şampanya köpükleri... Çok fenaydı. Şimdi renk seçeneği bol :) Seçmek zor ama yapınca güzel oluyor :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. İlk evimizin her odası başka renkti :) Ne mutlu idik o renklerle,şimdi kırık beyazdan şaşmıyorum zira sıkılıyorum ben hemen. İnsan yaşlandıkça değişiyor mu ne : D Güle güle kullanın , insanın ruhunun rengini bulması önemli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim İstanbul'daki kendi evimizin salonunda bir duvar ve tavan komple kırmızıydı :)) Çocuk odası pembe-beyaz, arada bordür duvar kağıdı vardı. Yatak odası lilaydı. Her odanın ortamı başkaydı yani :))) Şu an oturduğumuz evin duvarları ise sarımsı bir renkti ki bıkmıştım 6 yıldır görmekten. Değişiklik çok iyi oldu :)

      Sil
  5. Küçükken kendime ait bir oda olması ve bu şekilde istediğim renge boyatmayı çok isterdim. (Çocukken sadece futbol delisi olduğum için sarı-kırmızı boyatmak istiyordum bu arada :D) Anahtarlıklar da gerçekten çok şirin. Değişiklikler iyi hissetiriyor, umarım sonunda içinize sindiği gibi olur. Kolay gelsin sizlere :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bugün her şey bitti ve sonuç mutluluk verici :) Ben de küçükken bir odam olmasını çok isterdim. Bir yaz olur gibi oldu hatta mobilyalarını da ben seçtim ama o yazın sonunda babam evi sattı :)))

      Sil
  6. Harika olmuş bence işin büyük kısmı geride kalmış. :) Perdeli halini çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün bitti her şey ama yeni aldığım tül perde olmadı. Onu değiştirince daha iyi olacak :)

      Sil
  7. Pek güzel olmuş, emeklerinize değmiş, ohh mis gibi oturacaksınız şimdi, sağlıkla olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Ev temizlendi, ferahladı. Yenilendik :)

      Sil
  8. Güle güle oturun :) Büyük işe kalkışmışsınız ama değişiklik iyidir! Arya hala pembe seviyor demek!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma canım Ceren'im :D Boya bir şey değil de önü arkası, sağını solunu toplaması bitirdi bizi. Ama şu an ayaklarımızı uzatıp keyif yapıyoruz yenilenmiş salonumuzda :)

      Sil
  9. Herkesin kendi alanını istediği renge boyaması ne güzel. Güle güle oturun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin gönlü oldu boya konusunda :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  10. Çok güzel olmuş, güle güle oturun. Tv ünitesi için geçmiş olsun ama bir marangoz yapar herhalde.

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar.
    Güle güle ve ağız tadıyla oturun yeni evinizde. Şimdi bir füme rengi moda olmuş; biz de geçen yıl satın aldığımız evin içini tamamen bu renge boyattık. Bizimkisi biraz koyu olmuş, ama bir ton daha açığı gerçekten çok müthiş güzel oluyor.
    Kolay gelsin. Esen Kalın. Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Bize de usta defalarca kez "gelin teli" rengini ve TV arkası için de koyu füme önerdi ama bizim mobilyalarımız bej ve tarçınımsı turuncu olduğu için kabul etmedik. Mobilyalara uyuyorsa eminim çok güzel olur füme rengi :)

      Sil
  12. Çok teşekkürler :) Hallettik her şeyi ama oturup yazacak fırsatım olmadı hâlâ sağdaki soldaki şeyleri temizleyip toplamaktan :)

    YanıtlaSil
  13. Güzel günlerde oturunuz:) Benim kendime ait bir odam hiç olmadı, olmasını o kadar çok isterdim ki... Virginia ablamızın bile varmış Mrs. Kedi. Tevekkeli iyi bir yazar olamıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kendime ait bir odam ilk kez üniversite son sınıfta eve çıktığım zaman olmuştu ve o andaki mutluluğumu size anlatamam Mr. Kaplan :) 2.el eşya satan bir dükkandan aldığım bir yatak, çalışma masası, sandalye ve ikili koltuk ile dünyanın en mutlu insanı olmuştum bir anda :))) Evin Beşiktaş'ta, büyük kartal heykeline 3 dk mesafede olması da cabası :)

      Sil
  14. Günden güne güncel gelişmeleri bekler oldum :) salondaki duvarı ayrı bir renge boyamanız çok güzel olmuş. Renk de muhteşem. Kızının odası da çok şeker duruyor. Bu dekorasyon işleri oyalayıcı ama çok heyecanlı bir süreç. Bizi güncelleme tut lütfen, kolay gelsiiinnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı insanlarda doğal bir yetenek var; alakasız gibi görünen şeyleri bir araya getirip müthiş bir ahenk yakalayabiliyorlar. Maalesef ben o insanlardan değilim. Zar zor bir şeylere karar verip sonucun iyi olması için dua etmekten fazlası gelmiyor elimden :) En azından sonuç içimize sindi :)

      Sil
  15. Ellerinize sağlık! Güle güle oturun:) Bizim de tüm evi boyatmamız lâzım. Birkaç tadilat işi de var. Geçen mayıs ayında diyordum ekime attım. Öyle üşeniyorum ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Biz çok hızlı harekete geçip çok kısa sürede bitirdik. Ben bile inanamıyorum hâlâ :)) Erteleyince gözümde büyüyor işler ama bir kez başlayınca bitiveriyor sanki :)

      Sil
  16. Keyifle oturun tertemiz olmuş.

    YanıtlaSil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...