Cumartesi, Ağustos 20, 2022

Heyecandan uyuyamamak...

Şu an oturduğumuz evde 6.yılımızı tamamladık 2 gün önce. 2016 yılında Hopa'ya geldiğimiz zaman 3 yıl kalıp İstanbul'a dönmeyi planlıyorduk ama yarı yolda işler değişti. Hopa, öğretmenler için Doğu görevi kapsamına alınınca 3 yıl sonunda mecburi tercih yapma zorunluluğum ortadan kalkmış oldu. Geçen zaman içinde ailecek Hopa'ya alışmanın ötesine geçip baya baya aşık olduk Hopa'ya :)

Hopa'ya geldiğimizde nasılsa 3 yılda döneceğiz diye düşündüğümüzden kiralık bir ev tuttuk ama yıllar içinde birkaç kez ev alma fikrine kapıldık. Hatta bir iki eve baktık ama içimize ve bütçemize sinen bir ev bulamadık :D Hâl böyle olunca oturduğumuz evde biraz değişiklik yapalım, evi biraz ferahlatalım istedim.

İşe başlarken iki hedef belirledim: Depo gibi kullandığımız odayı düzenleyip gerçek bir çalışma / dinlenme odasına çevirmek ve evi boyamak. Ardiyelik gibi kullandığımız odayı düzenlemek için öncelikle oradaki gardropu çıkarıp yatak odamıza almamız gerekiyordu ki en zor iş buydu. Söküp taşıyacak birilerini bulmak masraflı ve zor olacaktı. Mobilyacılar 1000 TL isterken başka bir apartmanın görevlisi de 600 TL'ye yapabileceğini söyledi. Ama Evrim sonunda kendisi yapmaya karar verdi. Daha önce bir arkadaşı ile sıfırdan kitaplık, ardiye dolabı, fırın dolabı ve TV ünitesi yapmıştı şu an oturduğumuz ev için ama tek başına bir gardropu söküp tekrar kuracağını hiç düşünmemiştim. Üstelik de kendi isteği ile! Ama kusursuz şekilde - kazasız ve 1 günde - halletti :) 

Dolap işi hallolunca sıra odanın yeniden yerleştirilmesine geldi. Onu da bugün hallettik :)


Burda sadece mesleki kitaplarımız ve malzemelerimiz var. 
Üsteki kutular full kutu oyunu ile dolu :D


Kitaplığı yeni yerine taşırken tüm rafları boşalttık. Yerleştirirken kitapları yeniden türlerine ve yazarlara göre düzenledim. Son halinden çok memnunum :)


Evrim de odanın son halinden çok memnun çünkü aslında bu oda onun keyif (=bilgisayar) odası ve şu an daha ferah, daha keyifli hâle geldi :)) 


Fotoğraflardaki kitaplık ve dolaplar, Evrim'in arkadaşı ile sıfırdan yaptıkları kitaplıklar ve dolap :) Önceden 3'lü kitaplığın olduğu yerde 3 kapılı bir gardrop vardı, kitaplıklar tam karşıda bitişik duruyordu ve L koltuk arada sıkışmış bir vaziyette (yanyana değil de önlü arkalı) kullanım dışıydı. Kitaplıkların altındaki dolap kapakları da açılamıyordu. Şimdi odadaki her şey yerli yerinde ve tam kapasite kullanımda :) Ailelerimiz geldiğinde L koltuğu açarak yatak haline getirip odayı kolayca misafir odasına çevirebileceğiz. L koltuklar açınca pek de rahat olmuyor ama o sorunu da üstüne visco yatak alarak hallettik :) 

Oda yerleşip kitaplıkları iç dış elden geçirip düzenleyince planın ilk aşaması tamamlanmış oldu. Bu iş bitince gidip boyaları aldık. Böyle yazınca çok kolaymış gibi göründü ama hiiiiiiç öyle olmadı. Bir haftadır renklere karar vermek için uğraşıyorum. Renk kartelasına bakmaktan, kartelayı bir duvara bir odadaki eşyalara yaklaştırıp gözümde canlandırmaya çalışmaktan beynim yandı desem yeridir :))) 

Uzuuuuun uğraşlar sonunda Filli Boya'nın Bej 50 ve Güz renklerini seçtim. Beji seçmem zor olmadı ama TV arkası için ikinci bir renk seçmeye çalışırken çok zorlandım. Neredeyse evden çıkmak üzereyken öncesinde hiç düşünmediğim ama o an gözüme hoş gelen Güz rengini seçtim. Boya hazırlanınca doğru karar vermiş gibi hissettim ama tüm oda boyanıp bitmeden kesin bir şey diyemiyorum. Yarın boyanacak ev ve ben bu gece heyecandan uyuyabileceğimi sanmıyorum.


Hazır salon boyanırken dekorasyonda ufak tefek yenilikler yapmak istedim. Seçtiğim renklere uygun perde ve avize aldım. Kargodalar. Tüm oda tamamlanınca nasıl olacak çok merak ediyorum. Dedim ya bu gece uyumak zor benim için :)) 

31 yorum:

  1. Dekorasyon işleri yorucu ve gözümde büyüyen işler olsa da kesinlikle çok keyifli. Bir yeri yeniden dizayn etmek sanırım herkes için heyecan verici. Kitaplık çok güzel duruyor. Yenilenmiş salonun perde ve avizelerle birlikte son halini de paylaşırsınız :)) mutlu günlerde yaşayın, selamlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dekore etmeyi sevmiyorum. Biri gelip benim yerime A'dan Z'ye yapıversin istiyorum 😅 Şu an usta Arya'nın odasını boyuyor sonra sırada salon var. Heyecanla bekliyoruz 🤩 Perdeler henüz gelmedi ama boya bitince foto eklerim 😃

      Sil
  2. Ben sadece bitmiş halini görünce keyiflenebiliyorum sanırım 😅 Seçme, birleştirme, bekleme... Süreç çok zor benim için 😣 Şu an bekleme aşamasındayım 🙂

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    6 yıldır Hopa'da olmanız ve oraya alışıp, Hopa'yı sevmiş olmanız ne kadar güzel bir olay. Ben sizin adınıza sevindim. Neden derseniz 3 yıl sonra İstanbul'a geri dönmeyi düşünürken, Hopa'da kalmaya, hatta oradan bir daire satın almaya kadar varan Hopa sevginiz gerçekten takdire şayan bir durum. Hopa'yı ben de çok merak ediyorum. Tabi Hopa'nın demografik yapısı nasıldır? Oraya yerleşmek ve kalan ömrü oralarda tamamlamak ne kadar isabetli bir karar olur bilemem. Yaşı genç insanlar için bu yerleşme oalabilir, ama 60-70 arası yaşlardaki insanlar için ne kadar uygun bir karar olur bilemem.
    Kendi işinizi kendiniz yaparak evinizde değişikliği gerçekleştirmek de çok güzel bir olay. Montaj işi için uzmanların istediği ücretler gerçekten çok yüksek. Ama insanlar biraz gayret ve azimle bu tür mobilya sökme ve geri montaj işleri yapılabilir.
    Size Hopa'da sağlıklı ve huzurlu çok güzel günler dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşimin ailesi çok sevemedi Hopa'yı ama onlar kendi evleri dışında hiçbir yeri çok sevmedikleri için onları baz almak doğru olmayabilir :) Gerçi 60-70 yaş için hava biraz sorun olabilir Hopa'da. Sürekli yağmurlu ve aşırı nemli bir iklim hakim burada. Romatizma, kalp ve tansiyon hastaları için zorlayıcı. Biz henüz o konularda sorun yaşamıyoruz ama ileride ne olur bilinmez :)

      Sil
  4. Merhabalar.
    Hopa'da evinizi nasıl ve ne ile ısıtıyorsunuz? Şebeke suyu kireçsiz içilebilir bir su mudur? Yoksa, arıtıcı ya da hazır su mu almak zorunda kalıyorsunuz? Bunlar da ikamet edilen yerlerle ilgili önemli unsurlardır. Ulaşım nasıl? Orası bayağı yüksek, dere tepe yükseltileri olan bir coğrafyadır diye biliyorum.
    Selam ve saygılarımla.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Hopa'nın kötü yanları diye sayılabilecek 3 şey geliyor aklıma ki bunlardan birisi ısınma konusu. Maalesef soba ya da kömürlü kaloriferler kullanılıyor hâlâ. Doğalgaz yok maalesef. Diğer kötü yanları ise aşırı nemli havası ve iş yapmaya yanaşmayan, iş beğenmeyen tuzu kuru ustalar. Bunun dışında yeşiliyle, mavisiyle, müthiş günbatımları ile insanı büyüleyen bir yer bence Hopa :)
      Selamlar, saygılar :)

      Sil
    2. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Merhabalar.
    İnternet üzerinden biraz Hopa'yı inceledim. Aslında gerçekten çok güzel ve yaşanabilir bir coğrafya olduğunda hiç tereddüt yoktur.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki bazı sorularınızı da burada cevaplayayım :) Toplu taşıma olarak sadece tek hat üzerinde ring yapan bir dolmuş var. Şahsi araç olmadan yaşamak daha doğrusu gezmek görmek zor. Buralı olan hemen hemen herkes çeşme suyu kullanıyor ama biz hazır su ya da arıtılmış su kullanıyoruz genellikle. İlk geldiğimizde çeşme suyu kullanıp ailecek hastalandığımız için kullanmaya çekiniyoruz sanırım :)

      Sil
    2. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Selam becerikli insanın hali farklı oluyor. Ben sizi birisi ile mi karıştırdım. Çok blog okuyunca dikkatim gitti. Sanki İstanbul'da yaşıyorsunuz zannettim. Şu anda Sinop'tayım. Hopa ayrı güzel bir yer Karadeniz en azından sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 yıl önce geldik Hopa'ya. Öncesinde İstanbul'da yaşıyorduk, eşimin ailesi hâlâ orda ve biz de gidiyoruz fırsat buldukça :)

      Sil
  7. oh oh hadi hepsi bitsin güzel olsun inşallah maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boya bitti ama salonu yerleştirirken tv ünitesinin ayakları kırıldı. Salon çıfıt çarşısı şu anda ama hallolur bu da elbet :)

      Sil
  8. Çoookkkk tatlı heyecanların ve keyfin.... Onlar ve hep artsın hiç eksilmesinler. Tam anlamıyla yanağından makas almalık çoookkkk tatlı bir kızsın şu an:) Evi yeni haliyle de güle güle ve mutlulukla kullanın. Ahhh Hopa işte, bugün yazdığım yazıda bahsi geçen Suat Teyze anneme hep "Senle şöyle Hopa'ya doğru vapurla bir gidelim" derdi. İstanbul'a taraf çok bindim de, Hopa hiç aklıma gelmedi ve artık üç tarfı deniz ülkemizde vapurlar da yok:) Ama o rakı içilecek!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 tarafı denizlerle çevrili memleketimizde vızır vızır vapurlar olmalı aslında değil mi? Olmaması çok saçma! Ama kimse durup bunu düşünmüyor çünkü iyice koyunlaştık. Hopa güzel yer gerçekten. Bu yaz planlarımız tutmadı. Oysaki çok istemiştim o rakıyı sizin (çoğul siz, Enn sevdiğin kadını da kapsıyor :) bizi götüreceğiniz bir mekanda içmeyi ama kısmet bu işler :) Elbet denk düşer bir gün değil mi :)

      Sil
  9. Kolay gelsin, biraz yoran ama bitince ferahlatan işler bunlar. Gönlünüze göre olsun sonuç, biz de görelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Boya işi bir günde bitti ama temizliği ve düzeni bir hafta bitmez sanırım. Dolap içleri, perdeler, pervazlar... derken liste uzayıp gidiyor. Neyse ki kaba temizlik bitti ve Arya:nın odası yerleşti :)

      Sil
  10. Güzel günlerde kullanın bu güzel değişimleri Mrs. Kedi. Bana öyle geliyor ki, bir altı yıl daha kalırsınız orada:) Bildiğim kadarıyla Hopa'nın insanları ilerici, yobazlığa pek prim vermezler. Hâlâ öyle mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mr. Kaplan :) Bir 5 yıl daha burdayız gibi gözüküyor :D Arya bu yıl 4.sınıf sonra 4 yıl da ortaokul. Lise çağında durumu tekrar değerlendireceğiz sanıyorum :) Hopa halkı dediğiniz gibi ilerici, açık fikirli bir halk. Çok rahatız burada :)

      Sil
  11. Hobi odası, çalışma odası, okuma odası... Artık ne dersek. O kadar gerekli ki sahiden. Kolay gelsin ve güle güle kullanın odanızı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Biz aslonda "kütüphane" diyoruz kitaplarımız durduğu ve genelde evin en sessiz odası - Arya hiç girmedipi için :))) - olduğu için :)

      Sil
  12. Ah ne güzel heyecanlar bunlar. Ben de işlere koyulup keyifle evimi yerleştirmek için bekliyorum ama ufukta hâlâ gözükmüyor. Napalım , kafadan planlamalara devam : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tez zamanda geçersiniz Handan kendi evinize. O zaman senin ev yazılarını okuruz biz de zevkle :)

      Sil
  13. Ayy çok güzel olmuş odanız, umuyorum ki boyayla daha da güzel olur bayılıyorum dekorasyon işlerine. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Bügün tüm işler bitti de rahat bir oh çekebildik :)

      Sil
  14. Hem zor hem keyifli işler bunlar. Hele sonuç istediğin gibi olursa çok mutlu oluyorsun. Umarım bitmiş hâli içine siner.

    Benim eşimin de bilgisayar odası var. Eski evimizde çalışma odamız vardı ve ikimizin de masaları, eşyaları o odadaydı. Bu evimizdeki oda o kadar küçük ki sadece eşimin bilgisayarı sığıyor. Ben mecbur salonda takılıyorum. Belki ileride biz de bir ayarlama yaparız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odanın önceki halinde bana afakanlar bastığı için adım atamıyordum uzuuuuun bir süredir o odaya ve eşimle baya ayrı düşmüştük. Çünkü o evdeki zamanının %80ini o odada geçiriyor. Yeni düzenleme ile L koltuğa yayılıp kitap okuyorum ya da dizi izliyorum kendi laptopımda ve bu sayede arada sohbet de ediyoruz eşimle :) Umarım siz de yeni düzenleme ile yer açabilirsiniz odada :)

      Sil
  15. Elinize sağlık çok güzel olmuş. Ayrı bir çalışma odası inanılmaz bir keyif , tadını çıkarın ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Bu odaya girince dünyadan kopuyoruz biz :)

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...