Pazartesi, Ocak 23, 2023

Uzak(?!) Akraba

Ankara'dayım. 


Dikmen'deki polisevinde kalıyorum. 




Kızılay metro istasyonundaki kitap fuarında gördüğüm defterlerin kapak görselleri tam benlikti :D Ama fiyatlar için aynı şeyi söyleyemeceğim. Sıradan, bildiğimiz çizgili defter nasıl 130 TL olabilir aklım almıyor. 



Su almaya giderken yolda anne tarafımdan 3. göbek kuzenimle karşılaştım :))) 


Hatırla Kalbim - Hüsnü Arıkan 

... 
Hatırla kalbimBüyük uykumuzda yaşayan şeylerHatırla kalbimBir daha olmayacak şeylerYeniden olacak şeylerİyi ki olmuş şeylerDeniz'ler Mahir'lerHatırla kalbim
... 

18 yorum:

  1. Hüsnü Arkan ahhh ahh.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Ankara'ya hoş geldiniz. Dikmen'deki polisevinde misafirsiniz demek. Kızılay'daki metro istasyonundaki kitap fuarlarını ben de hiç kaçırmadan ziyaret ederdim. Ama şu andaki fuarı henüz ziyaret etme fırsatım olmadı.

    Bir çizgili defterin 130 TL gibi bir rakama satışa sunulması benim de bazı yerlerimi dondurdu. Şaşırmamakla birlikte acaba, layık olduğumuz idareyle mi idare ediliyoruz diye de düşünmek gerek.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar Recep Bey,
      Düşündüğünüzde haklısınız. Kitap fuarına bugün tekrar girmek istiyorum ama bir yandan da gitmeyeyim cebimdeki tüm parayı harcarım diye korkuyorum 😅 Bakalım zamanım olursa uğrayacağım sanırım.
      Sevgiler, saygılar...

      Sil
  3. KuyruksuzKedim <3 ne güzel bir şarkı bu... dinlememişim ben.. seni daima hatırlayacağım.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlamak, hatırlanmak güzel şey Momentoscum 🥰 Podcastin her zamanki gibi yine pek güzel eşlik etti sabah bana ❤️

      Sil
    2. Canım sayende, çok sağol 🙏💖🌹😍

      Sil
  4. Hoş gelmişsiniz. Bize yakınsınız. daha burada mısınız? Arkada vadi çok güzel yürüyüşler için geçen hafta vadide yürüdük. Polis evinde yemek yedik. Sevgiler.Torunlar bende bugün Gölbaşı'na götüreceğim. Uygun olursanız belki görüşürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum 🥰 Çok isterdim size katılmayı bugün ama hastaneye gidiyorum şu an kontrol ve tahliller için. Bir dahaki gelişimde önceden haberleşip görüşmeyi isterim. Torunlarla keyifli bir gün dilerim size 😊 Sevgiler...

      Sil
  5. Ben de Ankara'daydım Mrs. Kedi:) Cuma, C.tesi oradaydık, Pazar günü İzmir'e döndük. Oğlumuzun nikâh töreni için (second marriage). Our children agreed, but there are great ideological and cultural differences between families. Even though the bride is different, there is inevitably a problem.
    Şarkıya bayıldım bu arada:) Görseller de süper.
    Umarım sonuçlar iyi çıkar, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha bir de hayatımda ilk kez bir imam nikâhına şahitlik ettim. Bizim oğlan mehir belirlediniz mi sorusuna net cevap verdi "hayır" Ortam birden gerildi, neyse bir şekilde imam sonunu getirdi:))) Dinimiz böyle emrediyormuş. Az kalsın ben de soracaktım, üç kez boş ol derse bizimki karısını boşayabilecek mi diye. Tam bir komedi. Bunları blogumda anlatamıyorum maalesef. Ne olur ne olmaz:))

      Sil
    2. Öncelikle tebrikler o zaman Mr. Kaplan. Demek istediklerinizi anlıyorum. Zamanında anneannem de benim için benzer endişeler yaşamıştı ve endişelerinin bir kısmında da haklı çıktı. Yine de Evrim'le el ele, sırt sırta aştık engelleri, farklılıkları... Demem o ki yeni evli çifte mutluluklar ve bol şans diliyorum.

      Sil
  6. Şarkı çok güzel....

    YanıtlaSil
  7. hehe komikçi :) polis evi ne güzel bir yerde ankarada. parka ve her yere yakın :)

    YanıtlaSil
  8. 3. göbek? Ben öyle bir akrabam varsa bile varlığından haberdar değilim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesela iki erkek kardeşler diyelim, yani 1.göbek akraba; onların çocukları 2. göbek, torunları 3.göbek akraba oluyor :)) Benim ve dayımın evdeki lakabı zürafaydı; ben küçükken birbirimize sürekli zürafa derdik. O yüzden parktaki zürafayı görünce çocukluğuma döndüm bir an :)

      Sil

Pazar Mesaisi ve Kendine Ait Bir Oda

Öğretmen olmak bazen eve sınav kağıtları ile gelmek, bazen gönüllü etüt yapmak, bazen gönüllü gözetmen olmak, bazen hem ana-baba olmak manas...