Çarşamba, Ekim 04, 2023

Bel Fıtığı Azabı

Çok yoruldum, çok canım yanıyor :(

Dayanılacak gibi değil diyeceğim ama dayanmaktan başka bir şey de gelmiyor elimden. 

11 yıldır bel fıtığım var. Son 1-2 yıldır çekilmez halde. Son çare algoloji bölümüne gidip fıtık içine ozon iğnesi yapılmasını önerdi doktor. Algoloji bölümü her hastanede yok ve direk randevu da alınamıyor. Bu yüzden geçen hafta çarşamba günü Trabzon'a gittim ve algoloji bölümü için sevk aldım. Dolmuş gibi küçük bir araçla gittim ve belim yolda iyice kötüleşti. O günden beri de iflah olmadı.

Pazartesi öğleden sonra tekrar Trabzon'a gittim. En son 6 ay önce çekildiğim için doktor yeni MR çekilmemi istedi; ayın 16'sında tahlil için kan vereceğim; 17sinde epidural enjeksiyon yapacak doktor. Bu ozon iğnesiden faklı bir tedaviymiş. Ozon iğnesinden çok umutluydum ama epidural enjeksiyonun uzun vadede kalıcı bir tedavi olacak mı bilemiyorum.

Ozon iğnesi fıtığın içine yapılıp fıtığın geri çekilmesini sağlıyor; epidural enjeksiyon ise fıtığın baskı yaptığı ve ağrıya sebep olan sinirleri uyuşturuyor anladığım kadarıyla. Bakalım belki de umduğumdan daha çok işe yarar.




25 yorum:

  1. İnsanın bir şeye alışık olması, onunla yaşamasını öğretiyor ama bu ağrı söz konusu olduğunda böyle olmuyor. Yaşam kalitesini düşürüyor. Acil şifalar diliyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu ağrılara alıştım diyordum ama level atladı ağrılar. Çok teşekkürler.

      Sil
  2. Eşim de vardı uzun yıllar. Fizik tedavi, akapunktur ,ilaç falan neler çekti. Ama sonunda geçti. Dikkatli yaşamak gerekiyor . Umarım iyi gelir yeni tedavi, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Umarım bende de işe yarar tedaviler. Bir geçse çok dikkat ederim diyorum ama geçince yine bir rahatlık hali gelebilir insana.

      Sil
  3. Ahhh fıtığı çeken bilir :( Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun, eşimden biliyorum 1 ay yataktan kalkamadı ağrıdan. Ameliyat önermedi doktorlar devamlı fizik tedavi hareketleri. bakalım sende ki iğneler işe yarayacak mı? dikkatli olmak gerekiyor, bir de bel kaslarını geliştirmek. ağrının dayanılmaz olduğunu söylüyor herkes, çok zor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemediğim hareket kalmıyor inanın. Nefes aldıracak her hareketi deniyorum ama işe yaramıyor. Manuel terapi ve fizik tedaviye de gittim 2 hafta boyunca her gün ama iyileşme olmadı. İğnelerden umutluyum :)

      Sil
  5. Geçmiş olsun, dilerim tez zamanda geçer, biraz dikkat biraz sakinlik biraz da doktor sözü dinlemekle geçer gider muhtemelen. Sonuçta gençliğin var, bence fıtığı da alt eder:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Sevgili Buraneros, gençlik(genç miyim acaba?) fayda etmiyor galiba :( Elimden geldikçe dikkat ediyorum ama iğnelerden sonra daha çok spor yapıp kaslarımı güçlendirmeye çalışacağım.

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun, ozon tedavisini kayınbabama yaptırmıştık ve çok memnun kalmıştı bir kaç sene ancak etkisi bir süre sonra geçti ve tekrar beli kilitlenmeye başladı.
    Umuyorum kalıcı bir çözüm bulunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an ağrısız 1 sene bile cennet gibi gelecek bana :)

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun. Annemde de var. Öyle ağrısı falan yok idi ama geçen oturduğu yerden koltuğu çekmiş. Nerdeyse iki büklüm kaldı günlerce. Ayağa zor kalkıyordu. Şimdi daha iyi çok şükür.
    İnşallah tedavi iyi gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Ben de bir keresinde pazarda yerden poşet alırken kilitlendim ve öylece kaldım iki büklüm. Çok dikkat etmek gerekiyor. Annenize de çok geçmiş olsun.

      Sil
  8. Canım çok geçmiş olsun.. böyle uzun yolculuklarda kullanmak üzere sana bir korse önermediler mi hiç? Çok zorluk çekmişsin belli ki :((
    Şifa olsun inşallah yapılan tedavi.. bir çok ağrı tedavileri var, umarım en doğrusu senin için budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah keşke önceden biri korse önerseydi ama maalesef hiç öneren olmadı :( Ama şimdi kullanıyorum her gün korse ve epeyce toparladım. Çok teşekkürler Momentoscum :)

      Sil
  9. çok geçmiş olsun. geçen sene evde kendi kendime ağladığım çok oldu canımın acısından, ki acı eşiğim yüksektir. bel fıtığı korkunç bir şey. bana ozon iğnesi ve fizik tedavi yardımcı olmuştu. en kısa zamanda hafiflesin, sonra da bir daha gelmemek üzere gitsin dilerim ağrılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Ozon tedavisi olasılığı çok umut verici olmuştu benim için ama bakalım epidural enjeksiyon da işe yarar umarım.

      Sil
  10. " İnsanın acısı, ağrısı neredeyse canı oradadır" denmiş. Büyük geçmiş olsun. Doktor seçimi çok önemli. Eşim de bel fıtığından bir ameliyat geçirdi. Dinlenme süresi çok önemli. Kemik suyuna çorbalar hep önerilir.
    Sağlıklı günler dileyerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle canım, kanım orda şu an. Çok teşekkürler. Elinize de çok geçmiş olsun.

      Sil
  11. Geçmiş olsun Mrs. Kedi. Umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz. Küçük erkek kardeşim de aynı dertten muzdarip. Ona da ozon tedavisi önermişler. Ozon tedavisini bu aralar çok duydum. Pek çok rahatsızlıkta uyguluyorlar. Moda gibi bir şey oldu. Eşimde de bel, sırt ayak ağrıları hiç kesilmiyor. Fibromiyalji dediler, huysuz bacak sendromu dediler, bel fıtığı dediler ne olduğu belli değil. Yıllardır zaman zaman nüksediyor. Şimdi bile sabah yataktan kalkarken büyük sıkıntı yaşıyor. Sağlık haberlerinizi bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Kardeşinize ve eşinize çok geçmiş olsun ve acil şifalar dilerim Mr. Kaplan. Ne olduğunun tespit edilememesi de insanı psikolojik olarak yoruyor. Sorun neyse belli olsa da ona göre tedavi edilse diyor insan. Ama bazen teşhis olsa da tedavi işe yaramıyor. Sağlık mevzuları karışık ve zor gerçekten. Umarım güzel haberler verebilirim en yakın zamanda :)

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun. En kısa zamanda geçer umarım.

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun 🙏

    YanıtlaSil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...