Pazar, Ekim 08, 2023

Hangi BEN? #2

Anlamak istiyorum blog. Kendimi anlamak. Neyim, ne yapıyorum, neden yapıyorum? 

Ev almış başını giderken ve bir o kadar da okul işi beni beklerken; belimdeki kahrolası ağrı bir gün nefes aldırıp sonra tüm şiddetiyle geri gelmişken ben durmuş ne yapıyorum? 

Bir yanım kalk topla, ayır, ayıkla, at, silkelen, kurtul diyor; diğer yanım bırak dağınık kalsın. Bir yanım deşmek istiyor her şeyi ve atmak istiyor gereksiz şeyleri; diğer yanım korkuyor derinlere inmekten, deştikçe çıkacaklardan... Bir yanım anlamak istiyor dedim ne, neden saçmalıyorum durduk yere; diğer yanım sal ucunu, böyleyim, neden olduğu o kadar önemli mi, boşver, kabul et sadece diyor. Biri itiyor, biri çekiyor. Ne boşverip gidebiliyorum kendimden, ne de oturup konuşabiliyorum kendimle. 

Hem fiziksel hem de zihnen yorgunum. Ama işin garibi sakinim. Belki de yorgun olduğum için sakince duruma bakmaktan başka bir tepki veremiyorum. Bilmiyorum. 


Aşk - Gökhan Türkmen 

Bu adamın şarkıları başka. Hep bir hikayesi var, bir yaşanmışlığı var. Alıp götürüyor beni ve günlerce gelemiyorum geri. Başa alıp alıp dinliyorum defalarca. 

Beni bekleyen işleri şuraya yazayım ki durum somutlaşınca kalk işlerini yap diyen yanımın eli güçlensin. 

  • Tezgahta yıkanmayı bekleyen 3 koca tencere, ✔️
  • Süpürülecek bir ev, ✔️
  • Yıkanacak 2 balkon, 
  • Ayıklanıp atılacak eşyalar, 
  • Değişecek nevresimler, ✔️
  • Yıkanacak çamaşırlar, ✔️
  • Akşama ne pişirsek sorunsalı, ✔️
  • 3 farklı kademe için hazırlamam gereken ünite özetleri, ✔️
Tam bu noktada kalktım bulaşıkları yıkayıp tezgahı, arkasını ve dolap kapaklarını sildim; biten makineyi boşaltıp kurutmaya attım. Kurutmaya atılmayan giysileri kurumları için evin muhtelif yerlerine serdim. Arya'nın okul pantolundaki leke çıkmamış, beyaz sabun ile çitileyip tekrar makineye attım. Listeye, listede olmayan işler ekleyip onları yapmakta üstüme yok. Böyle olunca o liste bitmiyor tabi.

Gün sonunda gelip listeyi güncellerim bir gelişme kaydedebilirsem. 

22 yorum:

  1. Ne garip. Bendeki durumun tam da aynısı bunlar.
    Bende bel ağrısı yerine mide ağrısı var.
    Bende listenin çamaşır ve nevresim kısmını ve bulaşık kısmını hallettim.
    Balkonlar duruyor.
    İç sıkıntısı ve ağrı da.

    YanıtlaSil
  2. Senin şu an özel bir durumun var (bel fıtığı) ve bu dediklerinin çoğunu yapmaman lazım. Evrim ve Arya evi süpürüp, çamaşır makinesine basıp, balkonu yıkayabilirler (delegate). Eşyaların ayıklanıp atılması bugün çok mu önemli, hayır (delay). Akşama kahvaltı yaparsanız ölmezler :)) Dışardan pide vs de istenebilir. Oturup sadece 3 kademe için (bu hafta içi mutlaka verilecekse) ünite özeti dediğin şey kaldı geriye.. Onu da beline dikkat edecek bir pozisyonda yapabilirsin. Bu kadar zorlama kendini, 1 tane kendin var.. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın canım Ceren'im. Akşam için kasaptan köfte aldık, Evrim balkonda ızgarada pişirdi, yedik :) Az sonra da özetleri halledip üstüne duş alıp yatcam. Belki yatmadan bir de bira içerim :) Benden başka yok, iyi ki de yok diyor Evrim :))

      Sil
  3. Ama böyle olmaz ki!!! Sen bedeninin sana verdiği mesajları dinlemiyor, kalkıp onu mu yapsam bunu mu diyorsun?!
    Daha önce bu rahatsızlığın uzun zamandır var olduğundan bahsetmiştin yanılmıyorsam. Eee işte burası zurnanın ZIRT dediği yer Kediciğim.. kesinlikle bedenine kulak ver ve bırak her şeyi, senden ne istiyorsa (yatmak mı?, uyumak mı? yoga mı?) onu yap. Diğer her şey dünya işi, önce sağlık !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapamadım zaten Momentoscum. Boşverip uzandım :) İyileşince hallederim hepsini.

      Sil
  4. Merhabalar.
    Geçmiş olsun!
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıcakla ve esen kalın.

    YanıtlaSil
  5. Bırak dağınık kalsın... Geçti geçti, öptüm seni kocaman.

    YanıtlaSil
  6. Bel ağrısına dikkat etmek kendini yormamak lazım, ev işi nankör yapsan da yeniden yap diyecek, arada boşvermek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Ne kadar yaparsan yap en başa dönüyor insan işler tam bitti derken.

      Sil
  7. Ömür biter iş bitmez belki bedenin dinlenmen için arıza moduna geçmiştir, inatlaşmamak lazım beden ile,geçmiş olsun 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arıza modu hep açık bende. Korse takıyorum, biraz daha iyiyim :) çok teşekkürler :)

      Sil
  8. Geçmiş olsun, öncelikle bir fizik tedavi veya nöroloji uzmanına görünüp durumun tespit edilmesi gerekir, eğer basit bir kas spazmı veya bel ağrısı ise yatmak yerine fazla ağır kaldırmamaya dikkat ederek hareket etmek, ağrı kesici ile beraber kas gevşetici almak daha iyi oluyor, ağrılar sabahları çok ve sonra hareket ettikçe azalıyorsa bu teşhisi destekler. Tez şifalar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 yıllık fıtık :D Teşhis var, tedavi 17sinde epidural enjeksiyon. Çok teşekkürler.

      Sil
  9. Sanıyorum bir şekilde bugünü kurtarmayı başarmışsın. Bence en çok kendine özen göstermen gereken bir dönemdesin. Kendini önemse, özen göster, kendine iyi davran. Gör bak kendine iyi gelince geri kalan herşey nasıl çözülüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, kendini sevmeli, kendine özen göstermeli, şefkatle sarmalı insan kendini. Sonrası gelir eminim :) Çok teşekkürler.

      Sil
  10. Boşver be kuzum, sal gitsin. Ev dediğin mikroorganizma gibi boyuna iş üretiyor, yapana da madalya takmıyorlar, deneyle sabit. Bu aralar bel ağrısı salgın galiba :) Ben de kaç gündür çekiyorum, üstüne İstanbul yorgunluğu da eklendi, buralara da uğrayamadım doğru dürüst...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bel ağrısı ben de çok kişiden duyuyorum bu ara. Değişen koşulların, teknolojinin ve bedensel tembelliğin sonucu diye düşünüyorum. Size de geçmiş olsun öğretmenim.

      Sil
  11. Ah şu kadınlar Mrs. Kedi. Bizim evde de bir tane var:)) Kadının sırtı, beli, ayağı ağrımaktan bir hal olur, yine temizlik, yine yemek yine yapacak bir şeyler yaratacak, ben size bu satırları yazarken mutfaktan rondo sesleri geliyor. Akşama yemeğe kızım, damadım ve dünür geliyor. O bir çeşit daha yapmanın telaşında. Akşam konuklar gidince ağrılar gelecek ve posası çıkmış bir halde serilecek. Bir çorba, bir yemek, bir tatlı ya da meyve neyine yetmiyor. Yahu biraz relax. Dünyanın sonu mu? Geçmiş olsun, iyi haberlerinizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar haklısınız ki Mr. Kaplan... Ne yapsak yetmiyor, yaptıklarımızı (kendimizi) yetersiz bulup hep daha fazlasını yapmamız gerekiyor sanıyoruz. Aslında çok daha azı bile yeterli. Durmayı bilmek lazım. Bilmeyince vücudumuz böyle isyan ediyor işte.

      Sil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...