Cumartesi, Ekim 07, 2023

Hangi BEN?

İçimde birbirinin zıttı iki kadın var. Birinin yaptığını diğeri asla yapmaz. Birisi inanılmaz bencil ve umursamaz; diğeri en ufak bir sorumluluğunu zamanında tamamlayamamaktansa ölmeyi yeğler. Birinin özgüveni tavan, kendiyle barışık; diğeri kendinden nefret ediyor. Biri tutkulu, hırslı, hayata dört elle sarılmak istiyorum ; diğerinin içi geçmiş, kendini yolun sonunda sanıyor. Liste böyle uzayıp gidiyor ve bu iki kadın, içimde köşe kapmaca oynuyor. Baş köşeyi kim kaparsa onun dediği oluyor. Taa ki köşeyi kaptırana dek.

Kontrolü ele geçiren değişince öyle bir işkence başlıyor ki anlatmak mümkün değil. Biri diğerine "Nasıl yaparsın bunu?" diyor; diğeri "Sen nasıl yapmazsın?"... 


Ah Bu Ben - Mazhar Alanson

8 yorum:

  1. "Bir ben vardır bende benden içeri "dediği gibi düşünürün. Bedenin günlük iniş çıkışlarına göre ruhumuz, ruhsal yapımız da değişime uğruyor tabii.
    Biz acı çekiyorsak çevremizdeki insanların gülüşü, kahkahaları nasıl da yadırganır. Bazı insanlar da hep " Haydi eller havaya" modundadırlar. Oysa hayatın özünde türlü çeşitli sıkıntılar da vardır.
    Esenlikler diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hepimizde biraz böyle değil miyiz? İçerde iki kişi gibi hissetmeye bile gerek yok. Bazen basiretim bağlandı derler ya en olmaz şeye bile olur deyip ahlanıp vahlanıyoruz.
    Olanda hayır vardır, bugün bu günündesindir belki de, eyvallah demek lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle eyvallah deyip kabullenmek lazım olanı biteni.

      Sil
  3. İki ben arasında orta yolu bulmak sanırım en iyisi. Birini tercih edersek diğeri isyanlarda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi o kadar ayrı telden çalıyor ki ortası boşluk...

      Sil
  4. Benzer duyguları bazen ben de yaşıyorum 🙄

    YanıtlaSil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...