Cumartesi, Mayıs 04, 2024

NeverEnding...

Sonu gelmez sorumluluklar...

Okulların kapanmasına son 1,5 ay! 

Sınavlar kapıda; tüm gün sınav hazırladım.

Her sınıf için reading&writing, listening ve speaking olmak üzere üçer tane sınav hazırlamak zorundayım. Beşinci sınıfların seçmeli dersi var, üçer sınav daha; beş ve altılarda olmak üzere toplam 11 tane kaynaştırma öğrencisi var, onlara da durumlarına göre en az 4 farklı sınav hazırlamak zorundayım :( Çoğunu hallettim; geriye seçmeli ders kaynaştırma sınavı kaldı. Onu da yarın yapayım.

8 yıldır öğretmenim ve bir kez bile hazır sınav indirip kullanmadım; derste işleyip anlatmadığım konudan, cevaplamadığım etkinlikten soru sormadım. Asla içime sinmiyor hazır sınavlar. Bazen keşke yapabilsem diyorum... 

...

Geçtiğimiz hafta 3 gün özel bir fizik tedavi merkezine gittim. Akupunktur ve kupa tedavisi yaptı fizyoterapist. Şu an boynumdan belime delik deşik ve morarmış vaziyetteyim. Az da olsa işe yaramış gibi geliyor ama eziklerin ağrısı normal ağrıyı bastırmış da olabilir. Emin değilim. Bakalım.

...

Bu yıl bitmeyen hastalıklarım, tahlillerim, kontrollerim yüzünden tatil planımız hâlâ belirsiz. Temmuz'un ilk haftası Antalya'ya arkadaşlarımızı ziyarete gitmeyi umuyoruz, sonrası muamma... Antalya otellerine bakıyorum bir süredir. Tam seçiyoruz oteli, hadi bi Tripadvisor yorumlarına da bakalım diyoruz ve otel patlıyor. Arkadaşlarımıza sorunca da durum değişmiyor. Geçen yaz Antalya'da tatil yapan 3 arkadaş da otellerin yabancı istilası altında olduğunu, yemek sırasına bile giremediklerini, malum turistlerin saygısızca otelin lobi bölümü dahil her yerde yatıp yayıldıklarını söylüyor. Sonuç olarak bir otel seçip karar veremiyoruz. Ne diyeyim, hayırlısı... Belki de plansız programsız, spontane ve şahane bir tatil bizi bekliyordur :) 

Yazacağım bir şeyler varmış da aklıma gelmiyormuş gibi hissediyorum ama... 

Neyse yazıyı Handan'ın şarkı falından şansıma çıkan parça ile bitireyim :)




14 yorum:

  1. İngilizceyi hep öğrenmek istemiş -en azından ingilizce metinleri okuyacak kadar- ama bir türlü başaramamış biri olarak geçmiş olsun diyorum. Öğretmen hastalığı sanırım yaşadıklarınız. Acil şifalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Öğretmenlikten önce başlamıştı sağlık sorunlarım ama giderek artmasının okulla, öğretmenlikle, stresle doğrudan ilgisi var kesin. Daha rahat bir insan olmayı öğrenmeye çalışıyorum bu aralar :)

      Sil
  2. geçmiş olsun, kolay gelsiiin :)

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun, seçimlerinizde kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Cuma gecesi hastanede kuzenimin yanında refakatçi kaldım, sen yaşlarda sanırım. Bel fıtığı nedeniyle kilitlenmiş, inleyip duruyordu. Kulaklarını çınlattım. Dün taburcu oldu, biraz toparlamış. Dilerim her ikiniz de en kısa zamanda ağrısız sızısız sağlığınıza kavuşursunuz.
    Antalya otelleri maalesef yabancı turistlerin, özellikle de Rus ve Almanların işgalinde, onlara ucuz geliyor haliyle. Dilerim zevkinize ve kesenize uygun bir mekan bulursunuz, tavsiye veremiyorum zira şehrin yerlisi olarak otel tecrübem sıfır :)
    Çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun kuzeninize, dilerim en kısa sürede fıtıkla vedalaşıp sağlığına kavuşur. Umarım bu yaz can-ı gönülden isteyen ve hal eden herkes muhteşem bir tatil geçirir :)

      Sil
  5. Antalya'da max royal, Adam&eve , nirvana da kaldık ve çok memnun kalmıştık ama şu an ki fiyatlar acayip uçuk. son bir ay hadi az kaldı yazz tatiline!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O otellere gitmek artık bir servete mâl olabilir :( Akışına bırakmaya karar verdik. Şimdilik ilk hedef Akdeniz :)

      Sil
  6. Bakalım nasıl harika bir tatil bekliyor olacak sizi. Şifa niyetine, mis mis.. Şarkı da bu aralar döne döne dinlediklerimden :)

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun. Kolay gelsin. Stresten uzak durmayı öğrenmek en etkili çözüm ama gel de bünyeye anlat. Ben de bazen bir düğme olsa da kapatsam diyorum stres yapınca. Sistemi yeniden stresssiz başlatsak sonra da. Umarım tatiliniz de hayal ettiğinizden bile güzel geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o düğme benim de en büyük hayalim. Gece yatarken kapatsak mesela sonra sabaha pür-i pak açılsa yeniden zihnimiz... Çok teşekkürler :)

      Sil

*Beni Bekleme Kaptan

Pazartesi günü Rize'ye gidip bel ve boyun MR'ı çekildim. Belimde fıtığın yeri yine dolu; ya fıtık tekrarlamış ya da ödem varmış. Boy...