Cuma, Aralık 13, 2019

Ağaç Ev Sohbetleri #15

Bu haftanın Ağaç Ev Sohbet konusu Deep'ten geliyor. 

"Yolda olmayı mı seversiniz, varmayı mı? Süreç mi seversiniz sonuç mu?"

Soru tam benlik. Bu konu bizde hep gündeme gelir. Evrim geniş, rahat, tam süreç insanı; ben tam tersine rahatsız, aceleci, tam bir sonuç insanıyım. "Eee? Sadede gel, sonunda ne olacak yani?" en çok kullandığım cümledir belki de. Film/dizi izlerken gereksiz sahneleri atlarım mesela. Kitap okurken betimleme olan satırları es geçerim; roman yazamam; kısa hikaye insanıyım. Bir şey yapılacaksa hemen yapılsın isterim, oyalanmayı hiç sevmem. Yapılacak işler birden fazlaysa hepsi aynı anda yapılsın, bir an önce hepsinden kurtulayım diye düşünürüm ama başaramam tabi ki çoğu zaman.

Ama söz konusu olan gerçek anlamda yolculuksa hiç bitmesin isterim. Varış noktası da önemli değil pek. Sürsün, gitsin yol ama lütfen virajı olmasın, dümdüz güzel bir yol olsun :)) Yolda olmaya aşığım ben, camdan bakmaya, kitap okumaya, müzik dinlemeye, hayallere dalmaya, dünyadan kopmaya... Varınca gideceğim yere hafiften üzülürüm bile. Ama tüm bunlar yalnız çıktığım yolculuklar için geçerli. Yoksa çoluk çocuk aile yolculuğundan nefret ederim. Mümkün olsa anında ışınlanmayı tercih ederim.

Kısacası yol var, yol var; yolculuk var, yolculuk var. Tekil ya da çoğul olma durumuma göre değişir tercihim. Ama söz konusu olaylar ve eylemler ise kesinlikle sonuçla ilgilenirim; süreç çoğu zaman gözümde büyür, içimi sıkar. 

Keşke mümkün olsa da şu an alıp başımı bitmeyen bir yola çıkabilsem... 

Bu ara hep 80ler 90lar dinliyorum :) 

Yan dersen yanarım... 

Ah bu ben... 


15 yorum:

  1. Merhaba.Siteniz oldukça şık ve uzun uğraşların sonucu takdir ediyorum.Zaman ayırmak isterseniz,yeni açtığım blogumu takip ederseniz mutlu olurum.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Ben varıştan yanayım. Uzamasın olsun bitsincilerden yani :)) Bu arada 90'lar candır.

    YanıtlaSil
  3. Karar ve düşüncelerimde nadiren griye düşerim ama süreç mi sonuç mu bahsinde kesin bir siyah ya da beyaz diyemiyorum. Kanımca olaya, kişiye yerine ve zamana göre değişen bir tercihtir bu.
    Açıkçası genelleme yaparak kesin bir dille sonucu sürece tercih etmeniz şaşırttı biraz:)
    Düşünün ki, sevdiğiniz biriyle, sevdiğiniz bir yerde tatile çıktınız. Bir an önce eve döneyim bitsin bu tatil faslı demezsiniz herhalde. Ama sevmediğiniz biriyle hoşlanmadığınız bir yerde bulunmak istemez, bir an önce bitsin bu cefa diye gün sayarsınız.
    Yaşam da bir süreçtir bana göre. Yaşamın sonucu nedir sizce? Bu süreçten hoşlanmadığımız Nirvana'ya ulaşmak isteyeceğimiz dönemler olabilir zaman zaman. Fakat yaşam sürecini renklendirebilirsek biraz sonucu atabiliriz kafamızdan belki.
    Pek çok eylem ve olayda ise sonucu düşünmeden süreci başlatmayız. Belediğimiz sonuç hedefimiz olur beklemediklerimiz ise hayal kırıklığı.
    Yolculuk tamamen farklı bir olay, eğer ulaşmak istediğin yerin seni beklemeye tahammülü varsa keyfini çıkarmaya bak.
    Seçtiğin parçalar, benim de sevdiklerim arasında:)
    Yine çenem düştü, kusura bakma:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya hep düşsün çeneniz :) seviyorum ben sohbet etmeyi :) ben çok sabırsız bir insanım, maalesef. Daha başlarken sonunu düşünürüm her şeyin, tatil dahil :D tabi ki sevilen, zevk alınan, mutlu olunan zamanlar bitmesin, sonu gelmesin ama onları bir süreç-sonuç olarak değerlendirmiyorum :) bahsettiğim daha çok başı sonu belli eylemler, durumlar :)

      Sil
  4. Ne düşünürsün bu konuda bilemiyorum ama.. Acaba yalnızlığa daha düşkün, içine dönmeyi seven insanlar böyle mi hissediyorlar? Okurken kendimi gördüm gibi hissettim.. Yolculuğu, yolları, yanımdakileri hep çok severim. Ama yalnız hayallere daldığım yollar daha bir farklı hissettiriyor sanki. Daha mı özgür? Bilemiyorum.. Ama her cümlene katıldığımı söylemek isterim :)

    YanıtlaSil
  5. İlk paragrafta kendimi gördüm :)
    Diğer yorumların içinde şuna katılıyorum, 'yolculuk var, yolculuk var' :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah şu sıralar nasıl güzel geliyor yolculuk fikri :)

      Sil
    2. Ben doydum yolculuklara :)
      Ama güzel yerlere varacak yolları çekmeye hala varım :)

      Sil
  6. Samimi satırlar için teşekkürler. Blogger arkadaşlarımız ''Blogger Mimi'' başlığı altında çok güzel bir mim yazısı hazırlamışlar. Ben de bu mim yazılarına katılarak blog açma serüvenimi anlattım. Okumak için sizi bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bakıyorum şimdi blogunuza :) Yorumlar, ziyaretçiler, fikir alışverişleri çok güzel tabi ki ama yazarken en önemli şey "yazmak", yazmak ve içimizdekinni, zihnimizi meşgul eden şeyi bünyeden çıkarıp sıradakine ilerlemek olmalı bence. Naçizane siz de öyle yaparsanız bu blog işinden daha çok keyif alacağınızı düşünüyorum :)

      Sil
  7. :) madem hep yolda ol seen çok yolculuk yaaap :) hiç varma bi yere ki hiç sonuç olmasın kiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep yolda olayım ben! Ne güzel bir dilek bu ya! Teşekkürler :)

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...