Cumartesi, Aralık 07, 2019

Tatminsizlik*

Süper güçlerim olsa...

Uçsam...
Offf uçmak nedir ya? Bari görünmez olsaydım.

Görünmez olsam...
O kadar giyinip süslendim görmüyorsun. İnsanlar da görmüyor, yanımdan öyle geçip gidiyor.

Telekinezi yeteneğim olsa...
Of her şeyi oturduğum yerden yapıyorum iyice kilo aldım ya...

Telepati**...
Ayyy her şeyi duyuyorum, konuşulacak bir şey kalmadı. Çok sıkıcıııııı!!!

Super strenght...
EVRİİİİİİİM arabanın kapısı yine elimde kaldı ya offffff!

Zihin kontrolü...
Ay insanlar ne salak ya! Ne desem yapıyorlar...

Alev topu olsam...
Of bu ne sıcak! İçim kurudu.

*İlham kaynağı yine Evrim tabi ki :))))
Ben hep böyleymişim :D Her şeye oflayıp pufluyormuşum :)))))

**Evrim'le 13 seneyi devirdik. Artık birbirimizin aklını okuyoruz. Ben de sürekli şikayet ediyorum, "Ağzımı açmadan aklımdan geçen cümleyi sen söylüyorsun zaten!" diye. Hayatın heyecanı kalmadı diyorum ve Evrim acayip gıcık oluyor. Haklı adam. Bir süredir hayat altın bir kafesmiş de ben o kafese hiç yakışmayan kel, topal, karga sesli, kazara bülbül sanılmış bir yaratıkmışım gibi davranıyorum. Ama aslında kafes falan yok ortada.

Sorun kafes ya da hayat değil aslında. Başlıktaki gibi sorun tatminsizlik, ne istediğini bilememek, şikayet etmek ama değişmemek, değiştirmemek. Yani aslında sorun hayat değil de bakış açım galiba.

Bu arada süper gücüm olsa kesinlikle görünmezlik ya da zihin okuma olsun isterdim :D

27 yorum:

  1. Ben iyileşme gücü isterdim, Wolverine gibi hemen iyileşeyim. Hımmm pençeleri de istemem yan cebime koy :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wolverine hayranıyım ben de ama aklıma bile gelmemişti iyileşme gücü! Bilinçaltı ilginç işte, iyileşme olgusunu dışlamışım sanki :D

      Sil
    2. Bu arada kış okuma şenliğini gördün mü, başladı :)

      Sil
    3. Gördüm Handan abla ama detaylı bakıp liste yapamadım henüz. Elimden geldiğince uymak istiyorum bakalım ne kadar becerebileceğim. Çok teşekkürler hatırlattığın için :)

      Sil
  2. Kesinlikle sorun hayat değil de insan ve toplum.

    YanıtlaSil
  3. Belki yaşamdan beklentimiz çok. Ya da varoluşun anlamını idrakte zorlanıyoruz. Bence çok abartmamak lâzım, küçük şeylerden mutlu olmasını öğrenmek gerek. Üzüntü, sevinç bir parçası hayatın. Yeri geldiğinde sıkılıp üzüleceğiz elbette, bundan kaçış yok. Mutluluk yelpazesini geniş tutmak hayatı daha yaşanabilir kılacaktır sanırım. Yeni bir şeyler öğrenmek, güzel bir müzik dinlemek, okuyp yazmak, mutlu olmak için yapabileceğim basit şeyler meselâ.

    Eşim de sizin gibi. Devamlı yeni bir arayış içinde. Bedeni isyan etse de yerinde duramıyor. Sürekli hareket halindeyiz. Yıllardan sonra yeniden üniversite öğrencisi oldu:) Bir sene oturmadan evimizi değiştireceğiz. Sanırım şmdiye kadar en az 25 ev değiştirdik. Bu da ortalama iki yılda bir taşınmak demek. Fakat ben şikâyetçi değilim, bu davranışlar hayatımızı renklendiriyor. Arda ben de Evrim gibi oflayıp puflasam da birlikte yaşam denizinde sefa sürmek yeri geldiğinde dalgaların arasında sürüklenmek iyi geliyor ruhuma.

    Nasıl bir süper gücüm olsun isterdim? Biraz vahşi de olsa, başta yöneticiler olmak üzere adaletsiz davranan, hak yiyen, yalan söyleyen, kısaca ahlâk anlayışıma ters gelen davranışlara sahip bütün insanları yok etmek isterdim:)

    Şimdi gidin Arya'yı öpün. Bakın size nasıl iyi gelecek;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gıdıklamaca oynuyoruz, çok eğlenceli :)))) tüm dediklerinize katılıyorum :) eşinize ayak uydurmanıza ve dalgalardan zevk almanıza çok sevindim. Benim eşim de alıştı bana ama ayak uydurma konusunda hiiiiç oralı olmuyor :p hayat güzel de sorun bizde işte ama gidiyor bir şekilde istesek de istemesek de :))))

      Sil
  4. Gitsin, gitsin:)) İçimde öyle bir his var ki , bu gece güzel olacak:)
    Bu aralar denize bakan evi de dalgalar bastı. Onu da kaybedersek üzülürüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyde - her şerde - bir hayır vardır lafını severim. Vardır gerçekten her işte iyi bir yan. Bazen yenilenmek için, ilerlemek bir sebep gerekir :) Kötü gibi gözüken bir şey çok iyi bir şeye dönüşebilir :)

      Sil
    2. Ben Denize Bakan Ev'siz kaldım evet kendimi berduş gibi hissediyorum :D Kuyruksuz Kedicim sen hep yaz!

      Sil
    3. "Mi casa es su casa" DBE'cim biliyorsun :) Her zaman hazır ve nazır buralar senin için <3 <3 <3

      Sil
  5. Haklısın kesinlikle konu bakış açısı.
    Ben zihin okumayı asla istemezdim. Görünmezlik efsane işime yarardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görünmezlik cidden çok iyi olurdu :D Düşünsene istediğimiz her yere gidebilirdik hiç görünmeden ve 5 kuruş para ödemeden :)))))))

      Sil
    2. Görunmez olsaydım aklını oynattıracağım bir iki kişi var :))

      Sil
  6. Ben uçmak isterdim. Bazen rüyalarımda uçuyorum, çok güzel bir duygu. Kumru olmak isterdim mesela. Güvercinle karıştırılmak ama ondan çok daha zeki, daha düşünceli olmak. İstediğim gibi uçmak ama şehrin ufak kovuklarında kimsenin görmediği yerlerde kendime yuvalar kurmak, ordan aşağıdaki insanları izlemek, arada üstlerine işemek :) Hatta uçarken de işemek ve üstüne işenen insanın yanındakinin "aaa piyango bileti al" diyip kıs kıs gülmesini izlemek.. Evet uçmak güzel olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceki yanıtımı sildim çünkü kendimi tam "jerk" gibi hissettim okuyunca :( bunlar hep empati eksikliğinden. ama yine de gelişme var gibi azıcık. önceden olsa empati eksikliğimi kabul bile etmezdim. ben en iyisi süper güç olarak biraz da empati yeteneği dileyeyim evrenden :)

      Sil
  7. Çağımızın hastalığı, hep bekliyoruz ama sadece bekliyoruz, oradan iste, buradan iste, ondan umut et, bundan umut et, bir çaba, yok bir çaba hep umut, sonuç tatmin etmiyor tabi, tabi artık insanlar olarak neyi nereden, kimden nasıl isteyeceğimizide unutmuş durumdayız. Evren bize istediklerimizi verir, vermez bir şey diyemem ama biz çabalarsak kendiniz yapabiliriz. Çünkü Allah dünya üzerinde bizi tüm varlıklardan üstün yarattı, doğa insana hizmet ederken insanın başarısız olması ne gariptir..., güzel bir konuya değinmişsiniz, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size cevap yazmıştım ama internet mi koptu, ben mi yayınla demedim ne olduysa çıkmamış :( haklısınız çabalarsak yapabiliriz bir çok şeyi, yeter ki karar verip adım atabilelim :) yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Görünmezlik fena olmazdı :)
    Ben de beklerim bloguma :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğruyorum ben arada senin bloga :) ama bu aralar biraz kopuğum dünyadan, dönünce uğrarım yine :)

      Sil
  9. hayata dair arkadaşımız öykünün yeni bölümünü yazdııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben okuyorum ama yazamıyorum bu ara. Laptop tamirde, gelince bakcam detaylı olarak tüm bloglara :)

      Sil
  10. güldürdü bu tatliş yazııın :)

    YanıtlaSil
  11. Waaoovvv.. bu yazı üstünde düşünmem gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin zaten özel gücün var bence: birbirinin kaderine yazılmış müziklerle yazıları kavuşturmak :) bundan güzel özel güç mü olur ;)

      Sil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...