Çarşamba, Ocak 01, 2020

Güle Güle 2019 - Ağaç Ev Sohbetleri #18

Bu yazıyı dün yazmak için çok uğraştım ama olmadı. 2019'un hesabını yapmadan çekip gitmesini de istemiyorum. Geç de olsa bugün yazacağım bu yazıyı. Senenin son Ağaç Ev sohbet konusu İrem Can'dan geldi. Haftanın konusu:

"2019 senin için nasıl geçti, zor veya kolay bir yıl mıydı? 2020 yılı için beklentilerin neler?"

2019 benim için çok değişik bir yıldı. Asla kolay değildi. Zorluğu çıkaran ben olduğum için zordu da diyemiyorum. 33 yaşım bana büyük bir kazık atarak beni orta yaş bunalımlarına sevk etti sanırım. Nisan gibi başlayan büyük bir hayat akıp gidiyor endişesi ile kendimi oradan oraya vurmaya başladım ve yıl bitmiş olmasına rağmen bu durumdan kurtulmuş değilim.

İlkbaharda başlayan kendimi arayışım sonbaharda da devam etti. Kendimi değil ama sonbaharı keşfettim 2019'da. Sanki daha önce hiç sonbahar görmemişçesine şaşırarak, hayran kalarak, renklerine, güneşli günlerine, havanın soğumasına inat içimin ısınmasına şaşırarak geçirdim sonbaharı. Hiç bitsin istemedim. Her bir saniyesine aşkla bağlandım sonbaharın. Koştum, yüzdüm, muhteşem gün batımlarını izledim hayranlıkla, aşkla. 2019'da en çok saonbaharı sevdim. Kasım'da yüzmeye bayıldım, okul çıkışı sahilde piknik yapmaya bayıldım, koşmaya, coşmaya bayıldım. Güneşli günlerin keyfini sonuna dek çıkardım.

2019'da sonbaharın dışında müziği yeniden keşfettim diyebilirim. Çocukluk, ergenlik yıllarımdan sonra müzikle arama mesafe koyduğumu fark etmemiştim geçen seneye kadar. Sonra bir gün yeniden keşfettim şarkıların güzelliği. Tabi ki yeni nesil "rap"ti, "tekno"ydu falan değil kastettiğim müzik. Onun da güzeli vardır da ben müzik konusunda eski kafalı kalmak istiyorum. 80ler-90lar bana yeter :)  Bir de o zamanlar çok kıymetini bilemediğim türküler! Tabi ki yeni şarkılardan ve müzisyenlerden de sevdiklerim oldu bu yıl. Hatta bir liste bırakayım aşağıya şöyle en sevdiğim şarkılardan :)

2019'da yaşadığım hezeyanlar zaten var blogda, tekrara düşmenin anlamı yok :) Onun yerine güzel yanlarından bahsedeyim biraz. 2019'da Arya ilk okula başladı ve yıl bitmeden okumayı yazmayı çözdü bile :) Anne-kız hallerimiz mükemmel değil ama seviyoruz birbirimizi :) Evrim'le 14 yılı geride bıraktık. Adam sabır taşı olma yolunda level atladı. Bana nasıl katlanıyor bilmiyorum. Başka biri olsa kör satırla acımadan doğrayabilir beni çoğu zaman ama Evrim gık demiyor. Hayat bir yandan alıp bir yandan veriyor işte! Benden aldığı bir sürü şey için Evrim'i verdi bana. Ama anlamadığım şey Evrim nasıl bir hata yaptı da acaba beni ona verdi şu hayat :)))))

2019'un sunduğu güzelliklerden biri Ağaç Ev Sohbetleri ve bu sohbetler sayesinde tanıdığım bir kaç özel blogger oldu. İçlerinde bazıları var ki çok çok özel ve değerli benim için. İsim vermesem de kendilerini anlayacaklarını düşünüyorum :) Her birinin kendine has üslubu ve  deneyimleri onları özel kılıyor.

2020 için beklentilerime gelirsek, herkes gibi sağlık, mutluluk, huzur demek geliyor içimden kolaya kaçarak ama o kadar basit değil hayat maalesef. 2020'den daha az çalkantılı bir ruh hali diliyorum. Sevdiklerimizle kırmadan, yaralamadan, yaraları sararak, severek, anlayarak, anlatarak, anlaşarak geçireceğimiz bir yıl olur umarım.

Yazıyı yazarken dinlediğim şarkıları da şuraya bırakayım:
(Uzun olacak ama 2019 da koskoca bir yıl yani di mi?  Tam da böyle hatırlamak istiyorum 2019'u :)



























18 yorum:

  1. Hayat tuhaf bir şey dünya daha da tuhaf ama biz de bunlarla baş edecek kadar tuhaf canlılarız bana kalırsa :D yeni yıl gönlünden geçen istediğin her şey gerçekleşsin huzurlu sakin aynı zamanda neşeli bir yıl olsun :) ben de derslerden dolayı çok fazla blog gezemesem de bu yıl çok güzel bloggerlar tanıdım onlardan biri de sensin :) müzikleri dinleyeceğim şimdi tek tek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam da dediğin gibi hayat tuhaf, biz tuhaf; tam tencere kapak :D Bloglar iyi ki var, tuhaflaştıkça anlatması, okuması iyi geliyor insana değil mi :)

      Sil
    2. iyi geliyor eveet :)

      Sil
  2. Yahu deli... Hala ne hata yaptı da verildim de vs. Sus bakim. Evrimle paralel düşündüğümüzden eminim, bence sen insanın hayatına anca hediye verilirsin, zorlayabilir düşündürebilirsin insanı o ayrı ama mutlaka bir hediyesin! iyi ki varsın ve önümüzdeki 33 yıl (x2 hatta) bak göreceksin nasıl güzel geçecek.....! hayat bi yerden aldığını mutlaka veriyor çünkü, hiç sektirmiyor, inan buna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben boşuna demiyorum sana canım, candan ötem diye :) hediye olarak verildiklerimizle ve bize hediye olarak verilenlerle dolu dolu geçsin ömrümüz o zaman :)

      Sil
  3. Anlamaya çalışıyorum, fakat tam olarak anladığımı söylersem riyakârlık olur. "Hayat akıp gidiyor" endişesi neden? Ya hedeflerin çok büyük, bir yaşama sığdırmaktan korkuyorsun, ya da değiştirmenin mümkün olmadığı bir hayalin peşindesin. Şahsen ben hedeflerimi küçülterek ve insan olarak sürdürdüğümüz yaşamın evrende ihmal edilebilecek kadar küçük bir zaman diliminde başlayıp bittiğini düşünerek aşmaya çalıştım o endişeyi. Beni yazılarına bir mıknatıs gibi çeken samimiyetin ve duygularını katıksız bir şekilde paylaşman. Her zaman aklımda hayatını anlattığın ve bir kez daha okumaya cesaret edemediğim yazın. Evrim hakkında söylediklerin mutlu etti beni. Eminim onun sana olan duyguları da çok güçlü.

    Arya'nın okula başlaması ve okumayı erkenden sökmesi yılın en güzel olaylarından biri. Bütün yazdıkların arasından cımbızla çektiğim bir cümle; "Anne-kız hallerimiz mükemmel değil ama seviyoruz birbirimizi." Hırçınlık etse de, mızmızlık etse de hayatın en güzel şeyi Arya senin için. Ondan daha güzel bir mükemmellik halini düşünemiyorum. Ne işim var benim anne-kız arasında diye soruyorum kendime. Fakat o sözlerin bile incitiyor beni.

    Farklısın. Her canlı için yeni bir doğuşun sembolü olan baharı değil hüznü çağrıştıran güz olmuş doğuşun. İçinden geçenleri bilemem ama dışarıdan görünen dingin bir hayatının olduğu. Yeni Bir Hayat dizisinin bu son bölümlerinde senin yaşındaydım. Hayatın içinde ne olduğunu anlamadan bir yerden bir yere sürüklendiğim bir dönemdi. Ne yarını ne de geçmişimi düşünmek geliyordu aklıma. Otuzlu yaşlarda yaşımı bile unutmuştum. Beş yıl otuz yaşında takılı kaldım. Sonunda eşim ikaz ettiğinde yaşım otuz beşe gelmişti. Bu beş yıllık dönemde yaşımı soranlara hep otuz yaşında olduğumu söylüyordum:)

    İçimden geçen şu: Hep mutlu olun. Bunu hak ediyorsunuz. Sizin keyifli halleriniz beni de mutlu edecek. Blog dünyası bana da ilaç gibi geldi. Birbirimize döktük içimizi. Özgürce, çekinmeden, güvenerek, menfaat beklemeden. İyi ki varsınız.
    2020 yeni bir yıl, kim bilir her birimiz için nelere gebe. Huzur versin hepimize yeni yıl, uğurlu gelsin, sağlık versin, şans versin.

    Dinlediğin şarkıların çoğunu biliyorum. Çelik sevdiğim sanatçılardan biri. Hepsi güzel şarkılar. Ha bir de şarkılarda hep "rüya" var, "düş" var. İsim takıntımı biliyorsun:) Sen çok sevmesen de Mrs. DBE gibi "Rüya" ismini ben de çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Mr. Kaplan, ben beni anlayamıyorum ki tam olarak :) Evet, Evrim ve Arya hayatın en güzel hediyeleri, iyi günlerimde değerlerini bilip şükrediyorum her şeye. Ama işte bir de zor günlerim var. Ben olmaya çalıştığım, "ben"i bulmaya çok yaklaştığımı hissettiğim ama artık asla sadece "ben" olamayacağımı fark ettiğim... O günler çok zorluyor beni. İçimdeki "Ben" hep ertelenmiş, annem yüzünden, babam yüzünden, ablalık yüzünden, annelik yüzünden, eşlik yüzünden... Bilememişim "ben" olmayı. Çok matah mı içimdeki "ben"? Hayır! Hiç değil. Hatta o peşinden koşmak istediğim "ben" en defolu halim. Ama işte yine de çıkmak istiyor o da gün yüzüne. Kaçsam kaçamıyorum, dursam duramıyorum bazen. Kendimle bitmez bir mücadele veriyorum. Geçecek deyip deyip devam ediyorum yola. İçimden geçeni yazıyorum. Yazıyorum ki hiç değilse yazdıklarımda gün yüzüne çıksın içimdeki "ben". Bir çeşit nefes alma yolu yazmak benim için.

      Yazdığınız her cümle kıymetli, iyi ki yollarımız kesişti. Biliyorum ki beni anlıyor ve gerçekten iyi olmamı istiyorsunuz. Ben de sizi artık tanıyor, gerçekten iyi olduğunuzu biliyor ve hiç yüz yüze görüşmemiş olsak bile dost olduğumuzdan şüphe duymuyorum. Fikirlerimizi, hikayelerimizi, hayatlarımızı paylaşıyoruz samimiyetle. Ben de artık ismimi seviyorum sizin ve DBE'nin sevdiği gibi :) Biraz geç ve yavaş olsa da kendimi olduğum gibi sevmeyi de öğreniyorum :)

      Umarım 2020 çok güzel bir yıl olacak hepimiz için :)

      Sil
    2. Harikasınız:) 2020 çok güzel oldu bilin:)

      Sil
  4. Bence Evrim'in hayatınızdaki en büyük ödül olduğunu düşünmeniz zaten sizi onun için en büyük ödül haline getiriyor otomatikman. Yani bu işler biraz "yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan" gibi bir şey ;) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen bildiklerime, kabul ettiklerime uygun davranamıyorum. Bilmekle yapmak çok farklı. Keşke bildiğimiz tüm doğrulara uygun davransak her zaman :) ama yine de farkındalık da çok önemli. Bilmekle başlıyor her şey! Bu arada 2020 yazındaki göz nimetini korumak fikrine hayran oldum :) sevgiler...

      Sil
  5. Ben de bu aralar sorgulamalarla geçiriyorum kendimi, sanırım çok boş vaktim var, kendime iş bulmalıyım. Dedi evi dandini olan kadın. Gidip şu süsleri toplayayım bari en azından :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan abla benim hiç boş vaktim yok, her şey beni bekliyor ama ben sürekli erteleyip kendimle uğraşıyorum :))) elbet yapılır işler yumurta kapıya dayanınca :p yapılır değil mi?

      Sil
  6. hadiii tamam o zaman az çalkantılı olsuuun. yazının başında zorluklar varken sonraa hoş şeylere geçti. arya aferin onaa :) eşine de aferin bol level hihi :) ay madem eski şarkıları seviyooon, radyo kırkbeşlik dinle yaa, hep eski yerli şarkılar çalıyo sürekliiii :) ağaç ev hıhım. ağaç ev sende pazartesiiii :) neşeli olsun bu yıııl :)

    YanıtlaSil
  7. Ben sadece iyi ki varsın demek istiyorum. Tüm benliğinle.. Aradığın, bulduğun belki bulamadığın.. Ama mutlaka bulup huzura kavuşacağın. Yeni yılda tüm huzurlar ve mutluluklar seninle olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyor musun 2-3 gündür çok iyiyim. 2020 güzel başladı, dilerim hepimiz için böyle güzel gider :)

      Sil
  8. Güzel şarkılar, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim :) müzik iyi geliyor her daim :)

      Sil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...