Perşembe, Ocak 23, 2020

Namümkün - Dünyayı anlatan kelimeler 1/3

Namümkün: Gerçekleşmesi olasılık dışı olan.


3 yorum:

  1. İnanıyorum ki imkansız olan tek şey insan denen varlığı anlamak. Hem hiçtir o, hem de her şey. Birkaç gün önce acılar içinde kıvranırken ölümü düşünüyordum. Doğru teşhis, doğru tedavi sayesinde kendime gelmeye, hayata dönmeye başladım.

    Dün Nikola Tesla'nın yaşamını, yaptığı büyük işleri ve sefil bir şekilde yaşamını yitirdiğini anımsadım. Onun verdiği ilhamla nice insan sefa sürerken buruk, ibretlik bir yaşam öyküsü. O bugün yaşasaydı acaba nasıl olurdu dünya?

    Güneşe doğru ilerleyip, erimemek mümkün olabilir mi?
    Modern bilim sayesinde geliştirilen çözümlerle Parker Güneş Sondası (PGS), Güneş'e dokunacak kadar yakın olmasına rağmen Ikarus'un kanatları aksine erimemeyi başarmış.

    Amerikan ordusunun motto'su: "the difficult we do (immediately). the impossible takes (a little) longer." Parantez içine aldıklarım biraz gaz verme, çokça mübalağa. Fakat doğru olduğuna inanıyorum bu sözün. Sihirli kelime "ZAMAN"
    James Arthur'un ilginç yaşam öyküsünü de okudum. Şarkıyı bu kadar güzel yorumlamasının altında yatan gerçek, yaşadıkları olmalı.
    Na-mümkün İm-possible, paranteze alırsak Naim(mümkün/possible) Naim: İnsana mutluluk veren maddî ve manevî bütün güzellikler, cennet. Yani insan isterse kendi cennetini mümkün kılar. Bu da gecenin esprisi olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyor musunuz Mr. Kaplan bu kelimeyi yazarken aslında imkansız diye bir şey yok, bu kelime kafamızdaki bir sınır, kendi ördüğümüz bir duvar diyerek yazdım. Evet zor olanı hallederiz, imkansız olan biraz zaman alır sözü çoğu zaman doğru. Hiç imkansız değil birçok şey gerçekten de. Yeter ki kafaya koyalım, yeter ki yola çıkalım :)

      3 kelimeden 1.siydi "namümkün". Sıra diğerlerinde, onlar daha gerçek kelimeler sanırım :)

      Tesla'nın hayatı cidden ibretlik. İkarus'u çok severim ve her devasında içim titrer yanan kanatlarına... Ikarus deyince hep şu üç söz geliyor aklıma :)

      Şirazi: "Aşka uçarsan kanatların yanar!"

      Mevlana: "Aşka uçmazsan kanat neye yarar?"

      Yunus Emre: "Aşka varınca kanadı kim arar?"

      Aşkın kendisi bir çift kanat, imkansızı mümkün kılar! Bu da benden olsun :)))

      Sil
    2. Bense kısaca "hiçbir şey imkansız değildir" diyeceğim. Ha kendi kendinin önüne geçiyorsan, o ayrı.

      Sil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...