Cumartesi, Mart 27, 2021

Açlık ve Kamp Hazırlıkları

 Açım! Hem de çok açım :(

Geçen yazımda bahsetmiştim, Çarşamba gününden itibaren IF uygulamaya çalışıyoruz Evrim'le birlikte. Basitçe anlatmam gerekirse sadece 10-18 arası (Evrim geç uyandığı için 12-20 arası yapıyor) 3 öğün yiyerek geri kalan 16 saatte açlık ile boğuşuyoruz. Ben sabahları 6.45 - 07.00 gibi uyanıp 8'de okula gidiyorum. Bugüne dek evden asla kahvaltı yapmadan çıkmaz, geç bile kalsam ağzıma 2 lokma atmadan gitmezdim okula. Şimdi uyandıktan sonra kahvaltı etmek için 3 saat beklemem gerekiyor. Çok zorlanıyorum. 

IF'e başladığımız ilk gün evdeydim, öyle böyle idare ettim 10'a kadar. Perşembe okulda 9'a kadar zor durdum ve dayanamayıp 9'da yedim kendi hazırladığım beyaz peynirli tam buğday tostumu. Bugün biraz daha sıktım dişimi ve 9.45'te yaptım kahvaltımı. Öğlen eve gelince bir tabak yoğurtlu zeytinyağlı kabak yemeği, yarım dilim kızarmış tam buğday ekmeği ve küçük bir salatalık yedim. Sonra Evrim'le dışarı çıkıp birer kahve içtik. 15.30 - 17.00 arası Özlem'le birlikte dağlara tepelere vurduk kendimizi. Dönüşte yine zeytinyağlı kabak ve yoğurt yedim. Üstüne bir parça tuzlu fıstıklı çikolata yedim. 17.45'ten beri bir şey yememek için inanılmaz bir irade savaşı veriyorum.

Bayılıyorum bu çikolataya 😍

Zorlu açlık mücadelem devam ederken bir yandan da kamp hazırlıkları yapıyorum. Geçen seneden beri çadır alıp kamp yapmak istiyorduk, sonunda aldık çadırı ama iş o kadarla bitmiyor tabi ki. Mat, uyku tulumu, ışık, tencere, tava... Liste uzayıp gidiyor. Mat, uyku tulumu ve kamp için sapı takıp çıkarılabilen ufak boy tencere-tava setini aldım. Şu anda kamp lambası, ilk yardım seti ve Arya için yağmurluk bakıyorum. Sonra sırada sandalyeler ve şemsiye var. Taşınabilir kamp sandalyelerimiz var aslında ama epey eskidiler ve pek de rahat değiller.

Çadır 1.175 TL (Benim aldığım sitede kalmamış başka bir sitenin linkini ekledim, fiyat 100 TL farklı)

Mat (x3) 130 TL

Uyku Tulumları 390 + 215 = 605 TL

Tencere-Tava Seti 190 TL

Ateş Üstü Izgara 100 TL

Kamp Lambası ve Kafa Lambası 85 TL

Mini İlk Yardım ve Bakım Seti  55 TL


Kendi fotoğraflarımızı çekene dek hayallerimi aşağıdaki fotoğraflarla anlatayım :)




         




Hayallerimin bir sonraki durağı şu aşağıdaki gibi bir arazi aracı ve araç üstü çadır almak ve daha uzun süreli kamp gezilerine çıkmak ama şimdilik 1-2 günlük küçük kaçamaklar yapmakla yetineceğiz :)



*Fotoğrafları daha önceki yazılarımda bahsettiğim, 
kullanıcılarına telifsiz görseller sunan pexels sitesinden aldım. 


**Şarkı: Slow Down - Imany



23 yorum:

  1. Bende birkaç gündür iki öğün yemeye çalışıyorum.
    Akşam 7de eşim gelince yemek yiyoruz. Sabah 8buçukta kahvaltı.
    Ağzıma birşey atmazsam açlık çok duymuyorum. Yersem açlığı hissediyorum ben.
    Kamp olayı da çok güzel.
    Herşey güzel olsun Inşaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah 8,5 akşam 7 mi??? Nasıl dayanıyorsun? Offff ben ağlamak istiyorum :( Online dersim olduğu için bugün de 8'de kalktım ve 10'a kadar beklemek bile işkence gibi geliyor. Dün gece en 17.45'te yedim, sonraki saatlerde karnımın gurultusundan başka bir şey düşünemedim :( Sen baya dayanaklıymışsın, maşallah! Darısı başımıza :)

      Sil
    2. :)
      Maşaallah.
      Alışkanlık aslında. Yatana kadar yememek de yemeyerek alışılıyor. Merak etmeyin darısı başınıza gelir İnşaallah sağlıcakla.

      Sil
    3. KuyruksuzKedim, o karın guruldamaları var ya, hayatta bedenin için yapabileceğin en büyük hediye.. dayan gülüm.. alışacak bedenin inan bana..

      Sil
    4. Momentoscum, dayanmaya çalışıyorum :) Bu sabah kendimi aştım 11'e kadar sıktım dişimi :D Evdeyken daha kolay da okula giderken biraz zamana ihtiyacım var alışmak için. Akşamları kendimi oyalayacak başka şeyler bulmaya odaklanıyorum, işe yarıyor yavaş yavaş :)

      Sil
  2. Bir iki senedir akşam 7'den sonra hiç bir şey yemiyorum.Sadece boş boş çay.Su bile içmem. Sabah da /tabi çalışanlar için zor/10 da kahvaltı. Gün içinde de doymayacak kadar az yemek. Baya kilo verdim. Gece aç yatmaya alışkanlık haline getirirseniz, mide çok rahat ediyor.
    Gençler bu pandemi döneminde doğaya açılmaya başladı, ne güzel.Hayalleriniz gerçek olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece 1'den önce uyumuyoruz ve bu yüzden de çok acıkıyorum ve uyumak da zorlaşıyor ama bünyemiz zamanla alışır elbet diye düşünüyoruz. 3 günde eşim 2 kg, ben 700 gr hafiflemişiz. Motivasyonumuz arttı :D Biz günde 2-3 lt su içmeye çalışıyoruz. Siz gün içinde içiyorsanız akşam gerek duymuyor olabilir vücudunuz :)

      Hepimizin hayalleri gerçek olsun!

      Sil
  3. Kamp fotoları ayrı güzel, eti canga müthiş bir şey ve bu kamp hayali en en muhteşem şey :)) İF için sizi kutluyorum zaten ömür boyu yapılmayacak, dayanabildiğiniz kadar dayanın, bedeninize harika ödül veriyorsunuz :)
    Arkadaşlarım arazi aracı ve üstüne çadır olayindalar, her gördüğümde imreniyorum.. sizlere kocaman sarıldım gitti yaa.. muhteşemsiniz gençler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşların hayalimi yaşıyormuş Momentos! Umarım benim hayallerim de onlarınki gibi gerçek olur :) Sondaki iltifat için çok teşekkürler ❤️❤️❤️

      Sil
  4. Araç üzerinde çadır bana biraz sakat gibi geldi:)) Sanki o merdiven tutuyor gibi. Hadi merdivenden girdik içeri diyelim, adımımızı atar atmaz cumburlop aşağıdayız:)) Zayıflama eksersizlerine devam, ben pazar olduğu için bir gevrek yedim sabah, gün içinde kabak çekirdeği ve gece de bir ayva. Hepsi bu. Biliyorum benimkisi biraz garip:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fotodaki biraz eğreti duruyor, her an bir kaza olabilir gibi ama aslında araç üstü çadır çokça tercih ediliyor kampçılar tarafından Mr. Kaplan.

      Bir gevrek, biraz kabak çekirdeği ve bir ayva ile kendimi hayal edemedim bile Mr. Kaplan. Azminize hayran kaldım :) Biz de direniyoruz açlığa, alışacağız :D

      Sil
    2. Yok Kaystros, karşıdan öyle görünüyor ama inanın çok daha güvenli araç üstü. Arkadaşlarım bu işin uzmanı oldular, düşünün 2 kişi ve bir de köpek bir arada rahatça yatıyorlar :)) darısı başımıza ne diyeyim.. <3

      Sil
  5. Allah gerçekleşmeyecek şeyin hayalini kurdurmazmış. ilk hareket
    istemek, hayal etmek. inşllh en kısa zamanda olur..

    YanıtlaSil
  6. Gitgide açlık hissine alışacaksın, sık dişini. İlk günler her akşam açııııım deyip duruyordum :D

    Kamp yapmak çok keyifli. Ben de bir sonraki kamp hayalleri kuruyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, giderek kolaylaşıyor gerçekten. Dün ve bugün çok daha az zorlandım :) Havalar güzelleştikçe enerjim ve motivasyonum da artar muhtemelen :D

      Sil
  7. Şimdi okudum ve bayıldıııım <3 ya bir an önce kamp fotoğraflarınızı da görelim inşallah!!!! Uyku tulumu altına böyle hafif üfleyerek şişirilen ama zor delinen kalınca matlar oluyor. Çok rahat onlar. Ayyyy nasıl heyecanlı! Yıldızlara bakarak uyumak......
    Rejim konusuna dokunmadan geçtim bilinçli nedenlerim var :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şişirilen matlara da baktım ama bir arkadaşım çok çabuk deliniyor ya da bir yerinden dikişi falan açılıp hava sızdırıyor, sabah kendini yerde buluyorsun dediği için normal mat aldım :)) Planlamak, liste yapmak, eksiklerin teslimatını beklemek... Gerçekten çok heyecanlı :) Bir gidelim, fotoğraf arşivi koycam buraya :)))) Rejim konusu şimdilik bir kenarda kalsın o zaman, sonra döneriz o konuya :)))

      Sil
  8. Kuyruksuz Kedicim

    Bir deneyimim var: Gün içinde protein ve çiğ sebze ağırlıklı yaparsan IF'i, çok dayanıklı olunuyor. Ekmek, pirinç vs. yendi mi işkenceye dönüşüyor. (bende bu çalıştı)
    Hadi başarılar, alışırsın : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben oldum olası ekmek ve pirinç pilavını pek sevmem o yüzden o kısmı kolay :) Genelde yumurta, sebze yemeği, ton balıklı salata, et/köfte tüketiyorum. Ama kahvaltıyı okulda yapmam gereken günler mecburen tam buğday ekmeğinden tost yiyorum çünkü yumurta getirsem kokudan rahatsız olabilir diğer öğretmenler :( Evde olunca daha kolay ama dışarıda olunca işler zorlaşıyor azcık. Yine de alışıyorum günden güne :)

      Sil
  9. eti canga, eti ahenk, nestle gece filan her gün bir kare çiklat yerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kare derken? Ben öyle köşeden bir kare ile doymuyorum, büyük kareyi (tüm paketi) yiyorum :))))

      Sil
    2. hayır ya tabi ki bir paket yani bir kare çiklat yerim her gün :)

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...