Çarşamba, Mart 31, 2021

Ağaç Ev Sohbetleri #84

Bu haftanın konusunu Sessiz Gemi belirlemiş:

"Şuan, hemen şimdi bir hayal kursanız bu nasıl bir şey olurdu? Hadi bize bir hayal dünyası, bir ütopya yaratın :)"

Sessiz Gemi çok güzel hayaller kurmuş. Bazı hayallerini ben de paylaştım :) Ama konuyu ilk okuduğumda benim aklımdan geçenler Mr. Kaplan'ın yazdıklarına daha yakın şeylerdi. 

Bir hayal, bir ütopya kuracaksam ilk şartım kutsallık, ahlâk, toplumsal değerler gibi safsatalardan kurtulmak olur. Tek kural kişinin kendi dışında herhangi bir canlının bedensel ve ruhsal bütünlüğüne zarar vermemesi ve başkasının özgürlük alanını istismar etmemesi olurdu benim ütopyamda. Ahlak vb toplumsal değerler sebebiyle oluşacak tüm yargı, baskı, ırkçılık, cinsiyet ayrımı, zorbalık, zoraki durum ve eylemlerin önüne geçmek adına bu gibi kavramlara kesinlikle yer verilmeyen bir dünya kurmak isterdim. Ülkelerin ve sınırların olmadığı barışçıl bir ütopya...

Mr. Kaplan'ın da dediği gibi bu imkansız! Yine de hayali bile güzel...

Kavramsal sorunları aştıktan sonra ütopik dünyamdaki yaşam alanları ile ilgili hayallerime gelelim. Tamamen doğa dostu, sürdürülebilir tarım uygulamalarına elverişli, kendi kendine yeten eco-evler en büyük hayalim. Güneş, rüzgar ve su enerjisi kullanımının yaygınlaşması, doğaya zararlı uygulamaların kaldırılması, Kontrolsüz nüfus artışının önüne geçilmesi ve ebeveynlik eğitimleri gibi hayallerim de var tabi :) Ütopya deyince en imkansız şeyleri bile umutsuzca oldurmak istiyor işte zihnim :))))

 



Hayal kurmak çok güzel ama onca hayalden vazgeçip gerçek dünyaya geri dönmek çok zor. 
Olmayacak duaya amin denmez demiş atalarımız, olmayacak ütopyalara ne denir acaba :D

5 yorum:

  1. O safsata dediklerinizden kurtulabilirsek zaten pek çok kapıyı açar ve dünyayı cennete çevirmiş oluruz Mrs. Kedi. Bu nedenle ütopik hayallerimi fazla genişletmedim:) Adaletin, eşitliğin ve özgürlüğün olduğu bir hayatta hırs, sömürü olmayacak, bunlar olmayınca doğaya saygılı olacağız. Bunları düşündükçe kanatlanıp uçasım geliyor, imkansızlığı aklıma gelince yere çakılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir enerji içeceğinin reklamı var bilirsiniz: "... kanatlandırır" :D Hayaller de böyle işte Mr. Kaplan önce kanatlandırıp göklere çıkarıyor sonra acı gerçekler kanatlarımızı yoluyor tek tek; yere çakılıyoruz ansızın. Yine de güzel hayal kurmak :)

      Sil
  2. dmax kanalında hep böyle evler var, doğa içinde, amerikada tabii :)

    YanıtlaSil
  3. senin hayaller sosyal bilimler, biyoloji dersi gibi :)

    YanıtlaSil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...