Pazar, Ocak 09, 2022

Başka Dünyalar, Başka Hayatlar

Kitaplar diyorum dostum, başka dünyaya açılan kapılarımız! 

Kendimi bildim bileli seviyorum okumayı. Aklımda kalmış ilk kitaplarım Ayşegül ve Cin Ali serisi tabii ki :) Sonra İpek Ongun'un Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisi, Mavi Saçlı Kız... Yine ortaokul yıllarımda sayfanın sonunda "şunu seçiyorsunuz sayfa 42'den devam edin, bunu seçiyorsanız 37.sayfaya gidin" yazan ve insanı maceradan maceraya sürükleyen bir sürü bilim kurgu kitabı... Keşke isimlerini hatırlayabilsem ya da bir şekilde bulabilsem o kitapları*. Lise yıllarımda Agatha Christie ve Dünya Klasikleri... Üniversitede Amerikan ve İngiliz edebiyatı eserleri... Okul dışı zamanda giderek daha çok tercih ettiğim fantastik kurgu, bilim kurgu ve distopyalar... Her biri başka bir dünya, başka hayatlar! 

Öğrenciyken neredeyse her güne bir kitap, bilmedin iki güne bir kitap okuyordum ama okul bittikten sonra sayı epeyce düştü maalesef. 2021 yılı için hedefim 24 kitaptı, 21 kitap bitirdim ama aynı anda okuduğum son 3 kitap bitmeden yıl bitti. Okul, iş, çocuk... Bu kadarı da hiç yoktan iyi deyip kendi omzumu pat patlıyorum. Umarım 2022'de 24'ü tamamlarım. 24'ün üstüne çıkarsam kendime madalya bile takabilirim :))) 

*İnternette küçük bir araştırma yaptım ve kendi maceranı kendin seç kitapları olarak tanıtılan Macera Tüneli serisi ile ilgili şu yazıya denk geldim. Ben kendi okuduğum kitapları tam olarak hatırlamıyorum ama buna benzer başka bir seriymiş gibi geliyor sanki. Araştırmaya devam edince bu seriye benzer başka bir seri buldum ve Arya için hemen satın aldım. Linkini buraya bırakayım:

Macera Tüneli - R. A. Montgomery







18 yorum:

  1. Zamanımızda, bu kadar çok ekran varken etrafımızda kitap okuyabilmek zaten büyük başarı. Okuyan çocuk gördüğüm zaman hayran oluyorum. Kızım küçükken de sevmezdi hala sevmiyor, oğlum küçükken hiç sevmezdi şimdi baya okur oldu. Ben çok severim ama sayı olsun diye değil sevdiğim kitap olsun bir tane okuyayım, içime sinsin yeter.
    Kızınızla beraber okuduğunuz resimler çok güzel , şahanesiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kızım biraz gıcık bu kitap okuma konusunda. Kitabı eline alıp başlayana dek zorluyor, hadi hadi dedirtiyor ama kitabı aldı mı heyecanla, zevkle okuyor. Sonra yine aynı heyecanla bize anlatıyor :) "Hadi kitabını oku" demek zorunda kalmayacağım günleri de görürüz umarım :) Ben çok seviyorum kitap okumayı ama belirli bir hedef koymazsam vakit ayırıp eskisi kadar okumadığımı fark ettim. Bu yüzden hedef koymak okumaya ayırdığım zamanı arttırmak açısından iyi oluyor :)

      Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Birde Şahane Hatalar serisi var, o sayfadan bu sayfaya gitmeli ama sizin okuduklarınız onlar mıydı bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternette Şahane Hatalar serisine de denk geldim ama sanırım o büyüklere yönelik. Kendim için alıp deneyebilirim :)

      Sil
  3. Ne tatlısınız! <3
    Dün kitaplığı düzenledim ve okunmamış 12 adet kitap buldum, çok mutluyum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offff Ceren, sana salakça huylarımdan birini itiraf edeyim mi? Elimdeki kitaplar bitmeden dayanamayıp yeni kitap alıyorum sonra rafta birikiyor okunacak kitaplar ve o biriken kitapların fikri bile beni geriyor. Çok saçma ama böyle işte :))) Şu an evdeki okumadığım kitapları saymaya korkuyorum :)) Hep mutlu ol <3 <3 <3

      Sil
  4. macera tüneli, piku, aklımda olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduktan sonra daha net fikrimi yazarım, şu an emin değilim. Merakla bekliyorum sadece.

      Sil
  5. Merhabalar.
    Alışkanlıklarımızı edineceğimiz yaşlarda okuma alışkanlığını edinen kişiler okumayı terk etmiyorlar. Ancak okumaya hevesli olanlar bu alışkanlığı ilerleyen yaşlarda da edinebiliyorlar. Ancak, küçük yaşlarda çocuklarımıza okumayı sevdirmeli ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Kitap okumayı çok sevmeme rağmen, bu alışkanlığı zamanında edinemediğim için, şimdi zorlanıyorum. Ancak şunu da itiraf etmem gerekir ki, bu zorlanmanın altında yatan esas unsur tembelliktir.
    Paylaşım için teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanında çok iyi bir okur olduğum halde artan sorumluluklar sebebiyle artık istediğim kadar çok okuyamıyorum. İyi ki bloglar var, kitap gibi olmasa da gün içinde kısa zaman aralıklarında okuma fırsatı sunuyor herkese. Ben teşekkür ederim yorumunuz için :)

      Sil
  6. Ekmek elden su gölden geçindiğim çocukluk ve gençlik yıllarında, bir de internet olmadığı için inanılmaz kitap okurdum. Çocukken annem babam "Yeter artık" derdi, onlar uyuyunca yorganın altında okurdum. El feneri satın almıştım gizli gizli:) Şimdi telefona takılmaktan, dizi-film seçeneklerinin çokluğundan, e bir de günlük koşuşturmalar yüzünden gönlümce zaman ayıramıyorum kitaba. Çocukluk, gençlik ne güzeldi:)
    Kendi maceranı seç kitaplarından Orhun'da da vardı küçükken. Şimdi söyleyince hatırladım.
    Anne-kız keyifli okumalarınız olsun:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediklerinize birebir katılıyorum. Benim de annem, bırak artık şu kitabı diye kızardı :)) çok teşekkürler <3

      Sil
  7. Çocukluk yıllarından itibaren kitap okuyanlara imreniyorum. Onları sizin gibi teşvik eden anne, baba ve öğretmenleri çok takdir ediyorum. Arya bu bakımdan oldukça şanslı. İlk fotoğrafta okuduğunuz kalın kitap dikkatimi çekti, sanırım yazınızda bahsetmemişsiniz. Benim elimde de kalın ve okuması son derece yorucu bir kitap var. Günde en fazla 25 sayfa ilerleyebiliyorum. Başkası olsa bırakır ama kitap hakkında yorum yapabilmem için tamamını okumak gibi bir prensibim var:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimdeki kitap Witcher serisinin 7.kitabı, Gölün Hanımı. Fantastik bir seri. Suç ve Ceza ile aynı anda okuyorum ama ikisi de bitecek gibi değil :D Kitap bırakmayı sevmiyorum ama artık çok zorlanırsam bırakabiliyorım. 35 yıllık hayatımda yarım bıraktığım toplam kitap sayısı 5'i geçmiyor ama sanırım bu sayı artacak :)))

      Sil
  8. Mavi Saçlı Kız'ı okurken ağlamaktan perişan olmuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ben de :( Hâlâ da aklıma geldikçe gözlerim doluyor.

      Sil
  9. Macera Tüneli'nin April yayınları yeniden yayımlıyor sanırım, oradan satın almayı deneyebilirsiniz.
    O tarz interaktif hikayelere ait bilgileri buradan bulabilirsiniz: https://medium.com/kendi-macerani-kendin-sec
    Türk yazarların yazdığı benzer interaktif hikayeler için geliştirilmiş yeni bir uygulama var: https://www.ustory.app/ . Hatta şu anda bir hikaye yarışması düzenliyorlar: https://edebiyatyarismalari.com/interaktif-hikaye-yarismasi
    uStory'de ben de çocuklar için bir hikaye yazmıştım, göz atabilirseniz mutlu olurum. İyi günler

    YanıtlaSil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...