Cuma, Ocak 28, 2022

Ne yapalım, Nasıl yapalım?

Ankara maceram çok güzeldi; kontrolüm iyi geçti, tahlil sonuçlarım 1 hafta sonra çıkacak. Uzun zamandır görüşemediğim ve çok sevdiğim arkadaşlarımızla bir araya geldik. 3 gün boyunca da her fırsatta beraberdik :)








Eve dönünce her kadının günlük mücadelesine de geri dönmüş oldum: "Bugün ne pişirsem?" Ekonominin hâli malum, orta direk, tuzu az da olsa kuru olanlar bile artık düşünmek zorunda alışveriş yaparken. Etli yemek yapmak şöyle dursun artık eskisi gibi bol bol, çeşit çeşit peynir - zeytin almak bile zor. Meyve-sebzenin, yeşilliklerin fiyatı da yakıyor. Hâl böyle olunca ben de ne yapsam da hem evdekileri ziyan etmeden değerlendirsem hem de değişik şeyler yesek diye düşündüm. Refika'yı oldum olası çok seviyorum. O kadar doğal, samimi, içten ki... Birlikte çalıştığı kişiler de öyle; hatta Burak kişilik olarak birebir Refika'nın ikizi gibi geliyor bana :)) Enflasyona Karşı Duran Yemekler adıyla başlattıkları yeni seriye bayıldım. Aşağıda birkaç video paylaşıyorum. 


 





Biz ailecek çorbaseveriz :) Zaten soğuk kış günlerinde en güzel yiyecek sıcacık çorba bence :) Çorba yaptığım zaman ayrıca bir ana yemek yapmıyorum uzun zamandır. Yanına salata ve bir dilim ekşi mayalı tam buğday ekmek ile gayet doyurucu oluyor güzel yapılmış kıvamlı çorbalar. Son zamanlarda favorim kendi yaptığım kremalı domates çorbası ama bu hafta yukarıdaki çorbaları deneyeceğim. Eş köftenin tarifine bayıldım, onu da ilk fırsatta yaparım :) Denerseniz size de şimdiden afiyet olsun :)


28 yorum:

  1. Sonuçlar iyi çıkar İnşallah.
    Çorbayla çok aram yok benim. Arada yapıyorum ama olmasa da olur benim için. Zaten çorba karnı şişiriyor başka şey de yiyemiyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok severim çorba :D Şöyle taneli ya da yoğun kıvamlı bir çorba gerçekten doyuruyor ve başka bir şeye gerek kalmıyor :)

      Sil
  2. Hoş geldin evine :))
    Haklısın, her şey ateş pahası. Millet zaten eğitim eksikliğinden dumura uğramış vaziyette, bir de üstüne yeterli besin alamadığı için iyice beyni sulanacak :(( Vah benim Milletime..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten geçim derdine düşen insanda başka bir şey düşünecek hâl kalmıyor. Çalış çabala karın tokluğuna... idi eskiden artık o bile yok maalesef :(

      Sil
  3. inşallah tertemiz çıksın sonuçlar :)
    refika'ya ben de bayılıyorum ama bu seriyi kaçırmışım. hemen bakacağım. ben bir de "arda'nın mutfağını" seviyorum. tarifleri de damak tadıma uyuyor hep, öneririm.
    bir de iki gün önce annem mantılı nohutlu bir çorba yapmıştı. çorba gibi değil aslında, bir tür sulu yemek gibi, kesin severseniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda'nın mutfağına da bakıyorum ama ya ben tutruramıyorum ya da tarifler benim damak tadımla uyuşmuyor. Büyük hevesle yaptığım tarifler ortalama oluyor nedense ama Refika'nın tarifleri yapınca lezzetler daha çok patlıyor sanki :) Tabi bunda çocukluktan itibaren yediğimiz, alıştığımız lezzetler çok etkili. Herkes annesinin yemeğine yakın lezzeti arıyor :) Yemeğin/tarifin güzeli çirkini yok da bize uyanı uymayan var galiba :) O mantılı ve nohutlu çorbaya kesinlikle bayılacağıma eminim, annenin ellerine sağlık :)

      Sil
  4. Hoşgeldiniz, sonuçlar güzel, sevindim, diğerleri de iyi çıkar inşallah. ^günlük kaçamak bile insanın havasını nasıl değiştiriyor, kontrol bahane, dostlar şahane olmuş. Kıvamlı çorbaları ben de çok severim, bu ara minik doğradğım sebzeleri, mısır unu kavurduğum suya ekliyorum, biraz da pirinç ve kırmızı mercimek, açık ara en sevdiğim çorba oldu. Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler 🥰 Ben de nir sebze çorbası yapmaya niyetlendim ama bakalım evdekilerin de hoşuna gidecek bir tarif arıyorum 😅 Sizin tarifi deneyeyim 😊

      Sil
  5. O ^işaretiin yerinde 3 olacaktı, 3 e shift tuşuyla basmışım :)))

    YanıtlaSil
  6. Bizimkilerin önüne sadece çorba koysam sanırım ne sipariş veriyoruz diye sorarlar. Adamlar çorbayı lütfen içiyorlar. Peşinden et felan gelmezse tam isyanlardalar. Bense senin gibi kışın tam bir çorba insanıyım, başka bir şey aramam. Tariflere bakayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim eşim de her seferinde soruyor: Bu kadar mı! Başka bir şey yok mu? Gıcık oluyorum bu soruya 😤 Çorba neyimize yetmiyor di mi ama 😁

      Sil
  7. Bu arada fotoğraflara yansımış,mutluluk, çok iyi gelmiştir bu kaçamak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 günlük tatil, 3 aylık enerji verdi desem yeri Handan 🥰

      Sil
  8. Merhabalar.
    Çorba gerçekten hem ilaç, hem de öğünlerimizin vazgeçilmez bir yemek türüdür. Hele de bizim bir süzme yoğurttan yaptığımız bir çorbamız var, yanında yufka ekmek ve beyaz turp olduğu zaman ağzımızın tadına diyecek yok.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğurt çorbasını da turbu da çok severim :) Olsa da yesek :) Çok teşekkürler. Selamlar, saygılar...

      Sil
  9. sonuçlar iyidir inşallah :)
    çorba sağlık için de gayet iyidir, severim ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Sonuçlar konusunda içim rahat, umarım hayat bi' ters köşe yapmaz :D

      Sil
  10. İnşallah güzel sonuçlar da çıkar, rahat edersin. Hayat koşturması biz kadınların klasik rutini zaten, sağlık olsunda koşturalım zaten.
    videolar da oldukça bilgilendiriciydi, çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık her şeyin başı :) Refika'yı izlerken istemsiz gülümsüyorum, aynı anda bilgilenmek de süper oluyor :)

      Sil
  11. sonuçlar iyi çıkacak inşaallah gülümsemeye devam kardeşim

    YanıtlaSil
  12. Gezinin güzel seçmesine sevindim, umarım güzel sonuçlar da yüzünüzü güldürür. Bu seriyi görmemiştim, hemen inceleyeğim. Ev ekonomisi için artık özel ders alıp ihtisas falan yapmamız lazım bence, ben işin içinden çıkamıyorum yoksa. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece mutfakta ekonomi de yetmeyecek artık. 758 TL gelen elektrik faturası sonrasında ilkel çağlara dönüp mum yakmayı düşünüyorum :(

      Sil
  13. Sizdeki pozitif enerjiyi görünce sonuçların pozitif olacağından emin oldum. Umarım öyle olur. Tarhana çorbası hariç diğer bütün çorbaları ben de çok severim. Tarhananın içine nişasta mı ne koyuyorlar bilmiyorum, biraz soğuyunca muhallebiye dönüşüyor ve bana göre çorba özelliğini kaybediyor. Sanırım ben daha az kıvamlı çorbaları seviyorum. Eşim benim aksime çorba sevmez. Ara sıra sütlü mercimek çorbası, yayla çorbası falan yapar.

    Refika'yı ben de takip ediyorum. Aslında mutfak işlerini, yeni şeyler denemeyi severim ama eşim de mutfak konusunda müptelâ olunca bana pek fırsat düşmüyor:) Ama o da kabul ediyor ki menemeni ondan daha güzel yapıyorum hehe he:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tarhana çorbası konusunda çok seçiciyim Mr. Kaplan. Ekşi olmamalı, acı olmamalı, ağır bir kokusu olmamalı. Fermetasyon ile yapıldığından bir miktar ekşi oluyor ister istemez ama bazı tarhanalar ekstra ekşi olabiliyor. O zaman kesinlikle yiyemiyorum. Kısacası tarhana basit gibi görünen ama aslında oldukça kompleks bir çorba benim için :D Menemene olan aşkımdan daha önce bahsetmiştim :) Benim eşim pek sevmiyor ama bu durum işime geliyor çünkü tüm menemen bana kalıyor :)))

      Sil
  14. Güzel sonuçlar almanızı diliyorum, geçmiş olsun.
    Refika nın tariflerini denediğim olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Refika'nın hamburger tarifini deneyin, denedikten sonra dışarıda bir daha hamburger yemek istemezsiniz :)

      Sil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...