Cumartesi, Kasım 23, 2019

Hayat Mucizelerle Dolu!

Yemek yapıyordum mutfakta az önce. Bir yandan da çooook uzakta ama çoooook yakınımda bir dostumla konuşuyordum. "Uzun zaman sonra ilk kez bugün iyiyim. Daha iyi olacağım. Bir yola çıktım, kendime baktım. Şimdi bulduklarımla geri dönme vakti." dedim. Aradan birkaç dakika geçti, geçmedi şu şarkı çalmaya başladı.



İlk kez dinliyorum, hiç bilmediğim bir şarkı. Sözleri nasıl güzel! Göründüğünün aksine hüzünlü değil, umut dolu geldi bana. Biraz daha ben oldum, kalbimdeki renkleri büyüttüm ben bu sonbahar :)

Bugün güneş doğmayacak, bugün sen çok öleceksin
Biraz düşlerine eğil, orda bir şey bulacaksın
Bugün unut mavileri, çiçeğe su verme unut
Biraz daha sen olursun, kalbindeki rengi büyüt

Her aşk kendini yaşar, çaldığın kapı kapanır sonunda
İçinde bir sen bulursun, büyümüş anlamış yorgun

Ah aman aman küçüğüm, bu yol sana gidiyor

Senin küçük baharında unuttuğun bir şeyler var
Gelir geçer sokaklardan, sokaklara girer çıkar
Mavi penceresinde gün, telaşlı rengârenk kuşlar
Kanatlarında bir alev, düşlerine konar kalkar.

Yollar hep bize gidiyor! Aslında hep kendimizi arıyoruz. Şimdi açtım kulağımı dinliyorum. İyiyim. daha iyi olacağım biliyorum. Tek yapmam gereken kulağımı açık tutmak, sırtımı dönmemek, tekrar duyduğum o sesin beni iyileştirmesine izin vermek. Daha önce cevabını alamadığım sorulara da cevap bulurum belki bu kez :) Her şey sırayla, adım adım :)

7 yorum:

  1. Ah bu şarkı ah bu şarkı.. Cem Adrian ve Hüsnü Arkan düeti ile dinliyorum birde. Alıp götürüyor beni. Kalbimi lime lime edip, iyileştiriyor sonra. En özel şarkılardan bir tanesi kesinlikle. İyileşeceğine eminim. Minik ve sağlam adımlarla. Çok güçlü kalkıp bir daha yara almayacağına da eminim. Ve çok mutlu olacağına da. Buna değersin çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O versiyon cidden lime lime eder insanı be! Onu dinleme, bunu dinle :D Bu güzel, tatlı tatlı sarıyor insanı, usul usul, acıtmadan... Çok teşekkürler güzel sözlerin için :)

      Sil
  2. İlk kez dinledim. Nasıl bir öyküsü var bu sözlerin sahibinin acaba? Şarkı sözlerine kendinizi verdiğiniz zaman içinde kendinize ait bir şeyler buluyorsunuz. Bende melankolik bir his uyandırdı. Biraz sıkıntılı bir durum yaratsa da seviyorum bu ruh halini. Umarım bulursunuz aradığınız soruların cevabını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazanın hikayesi belki çok başka ama ben her kelimede kendimi buldum.

      Kendi içimde açıp kapatamadığım kapıyı buldum, sevdiğim mavi denizi, masmavi hüznü buldum. "Unut mavileri" deyince o hüznü usul usul bırakmanın yolunu buldum. "Çaldığın kapı kapanır" deyince umut doldum.

      Yollar bana gidiyorsa, gitmenin sonu bana dönmek :) İçimde bir ben buluyorum, büyümüş! Ama yorgun biraz. Dinlersem, dinlenirsem iyi olacak bir ben var içimde şimdi :)

      "Kanatlarındaki alev bile var işte şarkıda! Daha ne olsun ki?" diyor Ruh'um :) İnsan duymak istediklerini duyuyor belki de. İhtiyacımız olanı duymak iyi geliyor benliğimize.

      Sil
    2. Ezginin Günlüğü çok severim bu grubu, iyileşmek varoluşu hatırlamak ile hız kazanıyor bazen var oluşumuzu unutuyoruz ama biz varız bir amaç için, bir yol için, yeni nesiller için, dünya için varız, ...

      Sil
  3. Haklısın hep kendimizi arıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi buldukça şaşırıyorum ben; neler varmış, neler yokmuş :)

      Sil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...