Cuma, Ağustos 20, 2021

Gereksiz Tartışmalar vol.10000000

Çocuksuz restorant konsepti neden bu kadar tartışma konusu oldu anlamıyorum. Gitmeyiverin canım siz de o restoranlara. Anne olduğum hâlde ben destekliyorum bu konsepti. 

İnsanların sadece kendisi olup sohbet edebileceği, etrafında koşturup ses çıkaran, dikkat dağıtan minik varlıklar olmadan kafa dinleyip yemekten zevk alabileceği restoranlara da ihtiyacı var. İlla ki ailecek gidilecekse başka restorana gidilsin. 

16 yaş altının alınmadığı, çocuksuz oteller yıllardır mevcut. Düğün davetiyelerine de yıllardır "Çocuklara iyi uykular dileriz" yazılıyor. Yani getirmeyin lütfen deniliyor kibarca. Ne var bunda? Gayet mantıklı uygulamalar bunlar bence. Anne-baba olan insanların da böyle çocuksuz mekanlara, aktivitelere, arada sırada kafa dinleyip sadece yetişkinlerin olduğu ortamlarda vakit geçirmeye ihtiyacı var zaten. Ben çocuğumu hayatta bırakıp yemeğe/eğlenceye/tatile gidemem diyorsanız da seçenekler bol, çocuk kabul eden başka yerlere gidiverin. 

Bazı tartışmalar cidden gereksiz.



19 yorum:

  1. hemfikirim! bu tartışmanın "çocuk sevme-sevmeme"ye indirgenmesine takıldım ben en çok, oysa ne alakası var? çocukları çok severim, iyi de anlaşırım, çocuğum da var ama bazı geceler daha sakin bir ortamda yemek yemeyi isteyebilirim. nedir bu koparılan kıyamet hiç anlamadım gerçekten!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle neresinden tutsak elimizde kalacak bir mevzu. Dediğiniz gibi sadece çocuk sevip-sevmemeye indirgenmesi ise en saçma kısmı.

      Sil
  2. Bence de anlamsız blr tartışma, sonuçta çocukla gidilebilecek onlarca restoran var :-) Yalnız geçen ilk defa +21 otel gördüm ve gerçekten şaşırdım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +21 otel de güzelmiş :D Ergen tribi yok, oh mis :))))

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Toplaşalım tüm anneler gidelim o restorana kafa dinleyelim, rahat rahat sohbet edelim :)

      Sil
  4. İki çocuklu biri olarak beni çocuksuz restauranta götürseler yarabbim şükür derim susarım keyfime bakarım ayol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda Handan'a da dedim toplaşıp gidelim çocuksuz kafa dinleyelim :) ha biz yine çocuklardan bahsederiz muhtemelen ama olsun :)))

      Sil
  5. Ben de sizinle aynı görüşteyim. Yani bu olayı sanki bir kesim insan, çocuklardan nefret ediyormuş gibi göstermeye gerek yok. Bu olayı, uçakta, otobüste ağlayan bebekten rahatsız olan ve bebeğin ailesine sert uyarılar yapan insanlardan ayırmak lazım. İkisi aynı şey değil.
    Bazı ortamlar çocuklara uygun olmayabilir bazen de insan çocuksuz ortam arayabilir. Bu gayet doğal. Bir tane kız evlada sahibim ( kız diye belirtiyorum çünkü erkek çocukları çok daha gürültücü olabiliyor) ben bile sessizlik arıyorum bazen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle dediğiniz gibi mevzu çocuk nefreti falan gibi bir noktaya çekilmemeli. Halihazırda zaten hepimiz için çocukla gidilecek yerler ve gidilmeyecek yerler var. Birkaç restoran eklense çocukla gidilemeyecek yerler listemize kimse açlıktan ölmez değil mi :D

      Sil
  6. Ooo gündem dışı kalmışım, böyle bir konu mu vardı konuşulan.. ama kesinlikle aynı fikirdeyim. Bu çok normal bir istek yahu :) Ben de yıllardır gecenin bir vakti alkollü masaların yan taraflarında iki sandalye arasında uyutulmuş çocuklara acırdım ve ebeveynlerine kızgınlıkla bakardım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentoscum aklımdasın, Şiraze'ye devam etmeye çalışıyorum ama aklımı toparlayamıyorum bir türlü. Tatil dönüşü gerçekliğe adaptasyon sorunu yaşıyorum sanırım. Daldan dala gezip kafamı önce iyice dağıtıp sonra tekrar toplayacağım umarım.

      Sil
    2. Aklımı mı okuyorsun KuyruksuzKedim :))))
      Tamam beklemedeyim ben :)

      Sil
  7. Yazınızın başlığına katılıyorum. Son derece gereksiz bir tartışma. Çocuksuz restoran fikri bana da aykırı gelmiyor. Ancak gündeme gelmesinin sebebi, çocuklu bir ailenin kapıdan çevrilmesi olabilir. Mrs. Kedi, belki daha önce bahsetmiştim. Geçtiğimiz yıllarda Çeşme'de arabayla gezerken güzel bir otel çıkmıştı karşımıza. Aslında çocuklar için yüzecek temiz bir yer arıyorduk. Yüksek duvarların ardında geniş bir avlusu olan otelin demir parmaklıklı kapısına yanaştık arabayla. Görevli yanımıza geldi, bizi tepeden aşağı süzdükten sonra, "Beyefendi, burası size göre değil, rahat edemezsiniz burada." dedi. Öğrendik ki girmeye çalıştığımız otel sadece tesettürlülerin gittiği bir otelmiş. Elbette bedava da olsa girecek halimiz yok, güvenliğin uyarısı yerindeydi. Mamafih, kapıdan çevrilmek de insanda bir ötekileştirme duygusu yaratıyor.
    Konuya dönecek olursam, eğer çocuk kabul etmeyen bu tür işletmeler önceden bu özelliklerini yeterince duyurabilse, rezervasyon taleplerinde bunu dile getirse problem olmaz sanırım. Ama kapıdan geri çevrilmek incitiyor insanı. Hem çocuk hem de büyükler için hoş bir durum değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bay Kaplan; geçenlerde haberlerde dini bütün bir karı koca bir işletmeye alınmadıkları için kıyamet koparıyorlardı. Kapıda tesettürlü müşteri almıyoruz demişler. Dava açacaklarmış. Keşke siz de sizi kabul etmeyen işletmeyi dava etseydiniz 🤷‍♀️ Takılıyorum sadece, yanlış anlamayın. Olayın iki yüzlülüğüne kızdım da. Birincisi; o dini bütün çift kendilerince namahrem olan, bikinili, belki üstsüz, popo arası tangalı insanların olduğu işletmeye zorla sokulsalar kıyamet koparacakken, usulünce uyarılıp içeri alınmamışlar diye işletmeyi afişe edip bir de dava açıyorlar. E, aynı durumda siz de kapıdan çevrilmişsiniz, eşinizin başı açık diye müslüman sayılmamışsınız; bu da farklı türden bir aşağılama değil mi😡😡😡. Keşke siz de o işletmeyi afişe etseydiniz; böylelikle yaptıkları ajitasyon yanlarına kar kalmazdı. Haberi yapan tv; atv. Tabii ben sadece sarkazm yapıyorum ama toplumda tek yanlı olarak yaratılan bu algı, madur edebiyatı beni çok rahatsız ediyor ve de üzüyor. Ardından şiddet geliyor, eski karşılıklı hoşgörü ve saygı dolu günlere kavuşuruz inşallah. Çok selamlar bay Kaplan 😀

      Sil
  8. Bizde gerçekten neye muhalefet edeceğini bilmeyen bir güruh var, muhalefet etmek istiyorlar ama bilgi ve görgüleri yetmiyor, o yüzden ota ..a muhalefet ediyorlar, bu konu da öyle sanırım. Konuyu bilmiyordum, yazını okuyunca öğrendim ama tamamen katılıyorum, bunda kızılacak ne var; gidilecek başka restoran olmasa haklılar da, adım başı yemek yenecek bir yerde koparılan fırtınanın adı ancak ‘abesle iştigal ‘ olur 🤗😂. Toplaşıp gidelim, I’m in eheheheh😍😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle sizi gördüğüme sevindim :) Az önce Mr. Kaplan'ın blogunda yorumunuzu gördüm hatta tam aklımdan yorum yazıp nerelerdesiniz diye sormayı geçiriyordum ki bana da uğramışsınız :) Tartışmaya gelince, dediğiniz gibi adım başı yemek yenilecek yer varken bu kesinlikle gereksiz bir mevzu. Hadi gidelim toplaşıp 😁

      Sil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...