Pazar, Ekim 20, 2019

Lola'ya... (4. Mektup)



Ah Lola!

Yaptın yine yapacağını! Koca bir şehri ateşe verip kaçmak da nereden çıktı? Daha kaç kişiyi yakmayı düşünüyorsun? Yetmedi mi için için yandığımız beraber?

Yakalanmak mı istiyorsun yoksa kül olup gitmek mi? Çözemiyorum artık seni Lola? Bak, "benim tatlı Lola'm" bile diyemiyorum artık sana! Tanıyamaz oldum seni!

Böyle miydin yoksa sen hep? Ben mi görmek istemedim yıllarca? Enkaz olan sendin sanıyordum. Ama şimdi bakıyorum da sen o enkazların sebebi miydin acaba? Kızıyorum sana ama hâlâ içimdesin. Vazgeçemiyorum.

Sevilmek mi ağır geliyor sana acaba? Unutulmak, bir köşede yalnızlığa terk edilmek mi istiyorsun? Yıllarca sevilmeyince unuttun mu sevmeyi, sevilmeyi? Şimdi seni sevenleri tanıyamaz mı oldun? Yoksa çoktan kaybedip kalbinin sesini çıktın mı aklın yolundan?

İnanılır gibi değil ama elini uzatıyor hâlâ insanlar sana! Alev olmuşsun; cayır cayır yakacaksın önüne gelen herkesi! Yapma, dur dedikçe coşuyorsun! Yakma dedikçe yanıyorsun alev alev! Ateşe divane oldun ama adı üstünde "ateş" bu! Oyun değil ki! Eninde sonunda kül edeceksin kendini de koskoca şehri de!

Dur Lola'm! Dur yakma bizi! Görmüyor musun nasıl da seviyor bu şehir seni?






6 yorum:

  1. Merhabalar.
    Ateş yanmış bir kere. Artık onun önüne kimse geçemez! Bırakın şehri, dünyayı yaksa kül etse, yine de vazgeçmez yanmaktan ve yakmaktan.

    Mektupları çok severim. Güzel bir mektuptu. Kaleminize, gönlünüze ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) ben de seviyorum mektupları ama artık pek yazan kalmadı. böyle yarı öykü, yarı mektup yazıyorum arada :)

      Sil
  2. Lola ile Neron arasında bir benzerlik kurdum. Biliyorsunuz pek çok rivayet var ama rivayetlerden birine göre de Roma'yı yakan Neron karşı bir tepeye çıkıp yangını seyrederken bir yandan da Lir çalıyormuş. Ona da bunu muhtemelen kaprisli bir aşk yaptırmış olabilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de Neron'un soyundan benim Lola! Genlerinde var belki de bu kundakçılık. Olamaz mı? Şu sıralar her şey olabilir gibi geliyor bana :D

      Sil
  3. aa sevdim bunu ne hoş mektup hikaye :) bak sen Lola'nın yaptığına Roma'nın yanışı geldi benim de aklıma :) devamını da bulup okuyayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evveli var, devamı olur mu? Olur sanırım bu şekilde giderse :)

      (Lola etiketinden ulaşabilirsin :)

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...