Perşembe, Ekim 24, 2019

Müzik Mim'¡

Sezyum'un Müzik Mim'inden Deep sayesinde haberdar oldum. Sorular güzel, uyumadan hepsini cevaplarsam bu gece, bitiremezsem yarına yayınlarım diyerek başlıyorum bakalım!

1. Sen bir şarkı olsaydın seni kim seslendirsin isterdin?

Tek bir isim seçemiyorum :( İlla ki bir kadın olur da kim olur acep? Yıldız Tilbe olabilir, Sertab Erener olabilir. Yeni seslerden Eda Baba, Melike Şahin ya da Zeynep Bastık olabilir. Ama eğer sadece sözsüz bir melodiysem Evgeny Grinko ya da Çellist Hauser çalsın beni.

2. Şimdiye dek gittiğin en iyi konser hangisiydi?

Yıllardır konsere gitmiyorum maalesef. Arada gittiğim konserler var ama bu soruya cevap olacak nitelikte değil. Gittiğim değil de izlediğim en iyi konserleri yazayım: Queen ve Michael Jackson konserleri.

3. Sence ülkenin en güçlü kadın sesi kim?

Oktav olarak Zerrin Özer galiba ama en sevdiğim ses diye bakarsak yine 1. sorudaki sesleri sayarım. 

4. Bir günlüğüne bir müzik grubunun üyesi olacaksın seç bakalım.

Eşim sayesinde haberdar olduğum VoicePlay grubunun üyesi olmak isterim. O kadar eğlenceliler ki 1 gün yetmez, en az 1 ay yapalım :D



5. Çocukken hangi sanatçının hayranıydın?

Oooooo... Yonca Evcimik, İzel, Çelik, Hakan Peker, Tarkan, Sezen, Sertab, Haluk Levent, Yaşar, Mirkelam... Saysam bitmez :P Baya 80ler - 90lar fanıyım :))))) 

6. Bir şarkıda söz mü önemli beste mi?

It depends! Yani değişir! Kimi müzik alır götürür; kiminin sözleri içimi deler, ruhumu yerden yere vurur. Şarkıya bağlı, söze bağlı :) Bir de bazen bir şarkıya takılıyorum; sürekli hiç durmadan dinleyip tüketiyorum sonunda. 

Misal şu sözler bugün vuruyor beni ama eminim yarın çok boş gelecekler.


Ama şimdilik "Yaz da değilim, kış da değilim!" 
Bir garip "Sonbahar"ım sanki ilk bahar gibi :) 

7. Rap piyasası çok gündemdeyken sormadan olmaz en iyi Türk rapper kim?

Çok sevmiyorum rap ama en son "Susamam" klibini izledim. Tokat gibi çarpıyor insanı! Sözler müthiş!



10 yorum:

  1. genel anlamda müzikte medieaval çağlarda kalmışsın kiki, troubadour dönemleri bunlar ha ha haaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahkaha attım :D ben şu sıralar komple "medieaval(?!) age" bunalımlarındayım zaten, müzikte de oralarda kalmam normal yani :)))))

      Sil
  2. Merhaba, bu güzel bir mim olmuş. Deep sayesinde ben de bloğunuzu keşfetmiş oldum :) Başka bir mim için mimlemiş sizi kendisi. O mim de öykü şeklinde olduğu için mimlenen kişi öyküye devam edecek. Sessiz gemi bu Harika mimi başlattı. Onun blogunda gördüm ben de katılmak istedim. O da deep’i mimlemiş. Öykünüzü yazınca devam etmem için siz de beni (perilievdekisamara) mimlerseniz çok mutlu olurum :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır sizi mim.lemiş olayım şimdiden ;) yazınca haber veririm yine :)

      Sil
    2. Ebrar ve Manxcat, selamlar :D ikinizin de neler yazacağını merak ve heyecanla bekliyoruum :)

      Sil
    3. Selamlar sessizgemi ve manxcat çok teşekkür ederim, çok sevindim ben de heyecanla bekliyorum :))

      Sil
  3. Ben de medieaval çağlarının müziğine daha fazla tutkunum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçenlerde bu konuyu konuştuğum bir arkadaşım "Belki de o zaman yaşadıklarımız o şarkıları sevdirdi bize. Şimdi yaşamadığımız için şimdiki şarkıları sevmiyoruz belki." dedi. Dönüp tekrar dinledim eski(?!) şarkıları. "Şarkılar güzel be! Yani sadece bizim yaşadıklarımızdan öyle değil, haklarını yememek lazım şarkıların :)" dedim arkadaşıma :D ama şu an sevdiğim yeni şarkılara bakınca kesinlikle şarkıların arkasındaki öyküler, yazılırken yaşananlar sevdiriyor insana şarkıları :)

      Sil
  4. Zerrin Özer önceden jazz söylermiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Zenci gırtlağı" denilen bir durum var Zerrin Özer'de. Zamanında yurt dışından büyük teklifler almış ama artık salaklık mı yoksa korkaklık mı geri çevirmiş. Dünya starı olabilecek yegane sese sahip belki de!

      Sil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...