Cumartesi, Nisan 24, 2021

Uzun Zamandır Gördüğüm En Tatlı Rüya

 Az önce uyandım ve aynı Mr. Kaplan gibi rüyamı yazmak için koşarak bilgisayar başına geçtim :)

Rüyamda genç kızım ve ailemle bir apartmanda yaşıyorum. Apartmandaki daire kapılarının ikisi bitişik, bir katta 3 ya da 4 daire var. Yan dairede Evrim bir arkadaşıyla yaşıyor. O da delikanlı çağlarında :D Arya da var rüyamda ama kızımız değil tabi ki, benim kardeşim ve işe bakın ki Evrim'i çoooook seviyor.

Evrim'le sevgiliymişiz ama bir şey olmuş ayrılmak üzereyiz sanırım. Hafta sonundayız. Odamda kitap okuyorum, Arya geliyor. "Evrim abiyi görmek istiyorum ben. Hava ne kadar güzel, hadi dışarı çıkalım beraber." diyor. "Aryacım şimdi hafta sonu ya, Evrim abin ailesinin yanına gitmiştir." diyorum ama Arya mızmızlanmaya başlayınca dışarı çıkıyoruz. Telefonla Evrim'i arıyorum, telefonu çalıyor ama Evrim açmıyor. Sonra bir bakıyorum karşıda otobüsten iniyor. Bugünkü haliyle görüyorum bir an Evrim'i, bir an sonraysa Evrim bambaşka biri. İşte rüyanın en güzel kısmı burası!

Evrim 18-20'li yaşlarında, acayip tatlı 😍 Açık gri penye bir şort, sarı tshirt, beyaz spor çorap ve spor ayakkabı giymiş. Üzerinde sanırım grili siyahlı bir kapüşonlu (ne acayip bir kelime bu) fermuarlı bir sweat var. Saçları omuzlarına kadar uzun sanırım, düzleştirmiş ve arkada tek, gevşek bir örgü yapmış. Yüzüne düşen bir perçem var. Allahııııııımmm, nasıl tatlı anlatamam görmeniz lazım :)))))  

Evrim yolda beni ilk gördüğünde hızla caddenin karşısına geçiyor, koşarak sahildeki kayaların oraya iniyor. Ben arkasından sesleniyorum: "Arıyorum açmıyorsun. Arya seni görmek istediği için aramıştım. Biz konuşmuyoruz diye Arya ile de mi konuşmayacaksın yani?" diyorum ve Evrim'in cevabını beklemeden hızla eve doğru yürüyoruz Arya ile. Sanırım Arya eve gidiyor, ben ellerim cebimde yürümeye devam ediyorum. Evrim arkamdan geliyor, elini uzatıyor omzuma dokunmak için ama son anda vazgeçiyor. Yürümeye devam ediyorum. Bir arkadaşımı arıyorum ama bulamıyorum. Tam görüyorum ama o da benden kaçıyor. Bir binaya giriyor, peşinden ben de giriyorum, içerisi inanılmaz kalabalık. Galiba mevlüt gibi bir şey var. Bina iki katlı, inanılmaz aydınlık, içeri güneş ışığı doluyor. Arkadaşımı bulmak için üst kata çıkıyorum. Arkadaşım orda ama epeyce arkalarda. Orda durmak istemediğim için çıkıyorum. Bu kez de kendimi karmakarışık bir sokakta bir sürü dönerci, pideci, börekçi dükkanı arasında buluyorum. Nereye gideceğimi tam bilemediğim anda uyandım.

Rüyam gerçekten çok ilginçti. Evrim'i ilk önce şimdiki haliyle görüyorum, demek ki mevcut haliyle aramızda bir şeyler olmuş ve ayrı düşmüşüz. Sonrasında Evrim değişmiş, zayıflamış gençleşmiş. Arya benimle ama onun yanına gidelim istiyor. Evrim, Arya'yla tabi ki görüşecek ama beni görmeye hazır değil. Elini uzatıyor ama vazgeçiyor. Ben olan biteni anlatmak için bir arkadaşımı arıyorum ama bulamıyorum. Bulunca o da benden kaçtığına göre o da bana kızgın demek ki. Sonuçta yanımda Evrim yok, arkadaşım yok, Arya yok. Rüya burada karamsarlaşıyor gibi ama öyle de değildi o anki hislerim :) 

Durduğum nokta karmaşık, hareketli, kalabalık  bir sokağın ortası. Kavşak gibi bir yerdi diyeceğim ama sokaklar daracık ve düzgün bir 4 yol ağzındansa karmaşık bir labirent gibi farklı yönlere uzanıyor. İçimde şimdi nereye gitsem hissiyle orda durup merakla etrafıma bakarken yani önümdeki yeni olasılıkları değerlendirmeye çalışırken bitti rüyam. Geldiğim yoldan geri dönüp eve gidebilir ya da yeni yerler keşfetmek için önümdeki o karmaşık yollardan birini deneyebilirdim.

Rüyamın en çok hoşuma giden anı Evrim'in 20'li yaşlarında, uzun saçlı halini gördüğüm andı. O kadar tatlıydı ki o halini fotoğraflaştırabilmeyi ve Evrim'e gösterebilmeyi çok isterdim. Yüzündeki o tatlı, masum ve hafif mahzun ifade o kadar tatlıydı ki gözümün önünden gitmiyor. Bilinçaltım kendini bu rüya ile feci açık ediyor. Yeniden genç olalım, üzerimizdeki fazla sorumluluk azalsın, birileri alsın o yükleri; gençleşelim, yeniden aşık olalım, atışalım, barışalım :)  Keşke bu rüyanın devamını görmem mümkün olsa :D



10 yorum:

  1. :) ya ben o kadar büyümedim ki arya benim kardeşim zaten kızım değil, diyosun yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya büyüdüm de işte büyümemiş olmak istiyorum demek ki içten içe :)))))))

      Sil
  2. Neden kaçıyordular acaba... Bunun da mutlaka bir anlamı olmalı. Yeniden genç olmaya özlem bende de zaman zaman artan bir his oluyor ama hemen kafamdan atıp, hayallere dalmamaya, anı yaşamaya odaklanmaya çalışıyorum:-) Hayır olsun:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşime anlattım rüyamı. "Aklım başıma gelmiş, senden kaçmışım demek ki :P Kaçınca da rahatlayıp gençleşmişim" diyerek güldü :)) Arkadaşım için de benzer şekilde "Çok bile dayandı sana kız" dedi. Demek ki sorun bende, bu konuda düşünüyorum. Bilinçaltım uyarı veriyordur belki de alttan alttan.

      Sil
  3. a hahahah acaip bir rüyaymış.. herşeyi net hatırlayabilmene şaşırdım. :)) İnşallah devamını da görürsün :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözümü açar açmaz hemen telefona not aldım, sonra da bilgisayara geçip yazdım :))

      Sil
  4. Hayırlara vesile olsun:))) Evet, bu kadar tafsilatlı bir rüya göreceğime inanmazdım ben de. Ama benim de gördüğüm rüya anlattığın kadar detaylıydı ve hem de renkli sinemaskop:))
    Burada önemli olan rüyayı görür görmez uyku sersemliğiyle ve başka hiçbir şey düşünmeden kaydetmek. Aksi takdirde detaylar hemen, rüya çok kısa bir zaman sonra unutuluyor.
    Rüyanız çok hoştu, Arya'nın arabuluculuğu çok tatlıydı. Belli ki hem annesini hem de babasını çok seviyor:) Ayrıca artık onu bir arkadaş gibi görmeniz, rüyanızda kardeşiniz görünmesine yol açmış. Fakat her hâlükârda ailenizin ayrılmaz bir parçası. Evet, rüyanın ikinci bölümü biraz karışık. Her zaman mantıklı şeyler olmuyor rüyada. Aklımıza yatmayan şeyleri görmeye başlayınca akıl üstün gelip uyanıyoruz sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr. Kaplan, rüyalar max. 20sn sürüyor diyorlar ama ben inanamıyorum. Ben bazen o kadar detaylı, o kadar uzun rüyalar görüyorum ki sizin de dediğiniz gibi uzun metrajlı film izlemiş gibi anlatabilirim :))

      Sil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...