Salı, Nisan 06, 2021

Ağaç Ev Sohbetleri #85




Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki sorusu Kağıttan Dünyam'dan gelmiş:

"Bir kitabın veya filmin içine dilediğiniz zaman girebildiğinizi düşünün. Kurguya yeni bir karakter olarak ekleneceksiniz. Hangi kurguya neden girmek ister ve girdiğiniz kurguda neler yapardınız?"

İçine girmek, unutulmaz bir parçası olmak istediğim o kadar çok kitap var ki... Özellikle de bilim kurgu, fantastik dünyalar ya da ütopyaların içine dalmak ve farklı dünyaları deneyimlemek isterdim. Aklıma ilk gelen kitaplar:

  • Yeni Cesur Dünya - A. Huxley
  • Vakıf Serisi - Asimov
  • Robot Serisi - Asimov
  • Orman Muhafızı Serisi  - John Flanagan
  • Drizzt Efsanesi Serisi - R. A. Salvatore 
Asimov'un herhangi bir kitabına girip galaksiler arası maceralara atılmak... Ah hayali bile çoooooook güzel! Peki ya tam şu anda okuduğumuz kitabın içine dalmak zorunda olsaydık? Şu an yıllardır duyup da bir türlü okumaya kalkışmadığım bir kitabı okuyorum: "Oblomov". Ah içine girip Oblomov'u bir güzel silkeleyip kendine getirmeyi, Zahar kovmayı, eve dadanan yancıları bir güzel derdest edip kapıya koymayı, Oblomov'un çifliğine gidip her şeyi rayına oturtmayı o kadar çok isterdim ki anlatamam. Her sayfada "Hadi be adam kalk, bir silkelen, kendine gel!" demekten içim şişti. 

Kitap değil de film seçecek olsam tercihlerim yine bilim kurgu ve fantastikten yana :) 

  • Geleceğe Dönüş - Marty ile sevgili olup geçmiş senin, gelecek benim gezerdim :) 
  • Matrix'e girip bugüne dek öğrenmek istediğim her şeyi doğrudan zihnime yükletmek ne kadar harika olurdu. Bir fırsatını bulup Neo gibi Ajan Smith'i benzetmek de hiç fena olmazdı.
  • Superman'e gidip "Hadi ama Clark o gözlüklerle ve saçınla yaptığın sözüm ona kılık değiştirme ile bunca yıl gerçek kimliğini saklayabilmen cidden komik değil mi sence de?" demek isterdim :))))
  • Aquaman filmine girip ne yapmak istediğimi anlatmama gerek var mı bilemiyorum :))))
  • Yeşil Yol filmine girip John Coffey'in suçsuzluğunu kanıtlamayı çok isterdim.
  • "İlk 50 Öpücük" filmine yeni bir karakter olarak değil, bizzat baş kadın karakter olarak girmeyi ve her gün yeniden aşık olmam için elinden gelen her şeyi yapan biriyle olmayı delice isterdim.
Film değil de dizi seçebilsem... Offf bu yazı bitmez :))

  • Relic Hunter'da muhteşem arkeoloji profesörü Sydney Fox,
  • Alias'ta en az Sydney Bristow kadar dişli bir ajan,
  • The Bold Type'ın meşhur dergisinde bir yazar,
  • Younger'da Liza Miller olmayı çok isterdim.
Görüldüğü üzre rutin ve sıkıcı hayattan kaçmak için her şeyi yapmaya hazırım :D Bu eğlenceli konu için Kağıttan Dünyam'a teşekkürler :) Hayal kurarken bol bol gülümsedim, iyi geldi :) 

8 yorum:

  1. Tıpkı ben, ben de her türlü maceraya yanlardım ihtimal :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke gerçek olsa da girebilsek kitaplara, filmlere... Maceradan maceraya koşsak di mi :D

      Sil
  2. Geleceğe Dönüş 1' i çok severim, ne kadar güzel bir komedi-bilim kurgu karışımıydı. Senaryosuna hayran kaldım. Yeşil Yol'da çok ağladım. 50 Öpücük de güzel bir romantik komediydi. Diğerlerini izlemedim. Matrix'e baktım gerçi ama nedense pek sevmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Matrix'i ilk izlediğimde lise hazırlıktaydım. Hiç anlamamış ve hiç sevmemiştim. Sonra üniversitede çok sevdiğim bir hocamın analizi ve açıklamaları ile izleyince çok sevdim.

      Sil
  3. Oblomov sevilmez mi ya:))) O karakter olmazsa her şey yok olur, eğlenceli bir karakter, çok gülmüştüm ona. Yeşil Yol çok etkileyici bir filmdi. Fantastik filmler pek ilgimi çekmiyor. Matrix ten de bir şey anlamamıştım ilk izlediğimde. Üzerine yapılan derin tartışmaları görünce zekamın elvermediğini düşünmeye başlamıştım. Belki bir kez daha şans vermem lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın yarısını geçtim. Oblomov aşık olunca biraz umutlanır gibi oldum ama yok okudukça bu Oblomov'dan bir şey olmaz diyorum kendi kendime Mr. Kaplan. Bakalım nasıl bitecek kitap :)

      Sil
  4. back to future filmini herhalde elli kez izledim, ben de ben de geleceğe dönüşte olmak isterim, bir de alias ya da blindspot'taki jane :) killing eve'deki oksana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ya :D Killing Eve listemde daha izlemedim, merak ediyorum. Bakayım bir ara ;)

      Sil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...