Pazartesi, Ekim 18, 2021

İnsanın Saçını Kesen Bir Arkadaşı Olmalı :D

Az önce bir arkadaşım bize gelip saçlarımı kesti ve ben şu an inanılmaz mutluyum. Arkadaşım kuaför değil, sadece benim gibi kıvırcık saçlı ve kuaförlerden çekmiş biri. Kendi saçını keserek başladığı macerasına sırasıyla kardeşinin ve eniştesinin saçlarını keserek devam edince dedim benim saçı da keser misin? Neden olmasın diyerek bugün gelip kesiverdi saçlarımı :) 

Kıvırcık saç gerçekten kesilmesi zor bir saç. Çünkü ıslak ve düz hali ile kuru ve kıvırcık hali çok başka. Nedense kuaförlerin büyük çoğunluğu bu gerçeği göz ardı ediyor. Kıvırcık saçı kesmenin en mantıklı yolu kuru kesim. Böyle yazınca kuru yolum tavuk gibi oldu ama böyle gerçekten :))) Çünkü kıvırcık saçın yapısı çok farklı. Kuruduğunda ne kadar kısalacağını kestirmek zor. Ayrıca ensedeki saç başka kıvrılıyor, tepedeki saç başka, önler, yanlar bambaşka :))) Islatıp kesilen saç kuruduğunda top gibi tepede toplanıyor. Oysa kuruyken kesince istenilen görünüme ulaşmak çok daha kolay. Kuaförde kesilip fönlenen saç eve gelip duş alana kadar mükemmel görünebilir. Ama bir kez suya deyince işler epey değişiyor. Kuru kesilen saç da tam tersi bir risk içeriyor tabi ki. Kuruyken yapılan kesim fön çekilince uzunlu kısalı, düzensiz gözükebilir. Bu benim göze aldığım bir risk çünkü ben neredeyse hiç fön çektirmiyorum.

Arkadaşım saçımı kesmeden önce ne kadar kısalmasını istediğimi sordu. Toplamak istediğimi söyleyince o zaman enseden hiç kısaltmayacağını, yukarıları kısaltıp bırakacağını söyledi ki bu tam da benim istediğim şeydi.  Kuaföre gidip de hiç kesilmeden bırakılan bir tel bile saçınız kalmaz. Eğer siz de kıvırcık saçlıysanız bir dahaki gidişinizde kuaförünüzün biraz yeniliğe açık olmasını umarak saçlarınızı kuru ve sizin her zaman kullandığınız haliyle kesmesini isteyebilirsiniz.  



Foto seçemedim, ikisini de koydum :D


10 yorum:

  1. Alman kuaförler hep kuru kesiyor :))) Ama bilgiden değil üşengeçlikten bence. Çok güzel olmuş saçların, güle güle güzel günlerde kullan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alman kuaförleri tebrik ettim o zaman :)) Niyete takılmayalım, sonuca bakalım bu seferlik :))

      Çok teşekkürler canım benim <3 <3 <3

      Sil
  2. Mükemmel olmuş, güle güle kullan. :) <3
    Benim yeğenimin de saçları böyle ve aynı sıkıntıları yaşadıktan sonra o da artık kuru kesim yaptırıyor. Çok haklısın bu konuda. Biraz internette araştırma yapması gerek kuaförlerin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Momentoscum <3 Evet bence de geliştirmesi gerek kuaförlerin kendilerini :))

      Sil
  3. Güzel olmuşşş, güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  4. öncelikle çok güzel olmuş :) ben de kuaförden hiçbir zaman mutlu çıkamamış biri olarak macera aramaktan vazgeçip "kendim keseyim" diyenlerdenim. yıllardır saçlarımı kesiyorum, bazen çok güzel oluyor bazen az güzel :) zaten kuaförde geçirilen zamana da harcanan paraya da çok yazık bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mümkün değil kesemem kendi saçlarımı :) Daha saçımı doru düzgün ayıramıyor, sağ tarafa taktığım tokanın aynısını sol tarafa takamıyorum :)))) Saç kesmek cidden cesaret ve beceri işi :)

      Sil
  5. Bravo arkadaşa. Kendi kendine öğrenmesi müthiş. Güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Sanırım kız doğuştan yetenekli :)

      Sil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...