Cuma, Ekim 29, 2021

Kısa Kısa...

Bazı şeyler sigara gibi, insan "İstesem bırakırım" diyor ama istemediğinden mi yoksa beceremediğinden mi bilinmez, bırak(a)mıyor. Zararlı olduğunu bile bile iyi(?!) hissetmek için kendini zehirleyip duruyor mütemadiyen. 

Sigaranın zararı içenle sınırlı değil tabii, yakındakiler de zehre maruz kalıyor. İnsan kendi için olmasa sevdikleri için bırakmalı sigara gibi zehirli şeyleri.

Bugün şarkı Mirkelam'dan gelsin, "Hatıralar" ile biraz nostalji yaşayalım :)



11 yorum:

  1. Sigaranın zararlarında şikayetçi iseniz, size harika bir yazı linki atıyorum. Bu yazıda kendi kendime sigarayı nasıl bıraktığımı anlattım. Sevgilerle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linki göremedim ama blogunuzda bulurum herhalde, bakayım. Teşekkürler :)

      Sil
  2. Sanırım yakınlarında içen birileri var :( hiç sevmem kokusu, dumanı beni anında öksürtmeye itiyor.
    Nasıl ilginç bir tesadüf oldu ben de bu aralar bu şarkıyı söyleyip duruyorum <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de arada sırada içiyorum maalesef ama tiryakisi değilim. Eşim içiyor son 2-3 senedir maalesef. Şarkı güzel Momentoscum, hep güzel şarkılar dinleyelim, söyleyelim :)

      Sil
  3. İşe ilk başladığım sene, henüz tıfılken, küçücük bir odada beraber çalıştığımız 3. kişi pofur pofur sigara içiyordu. Şikayet etmeye kalktığımızda ;bedavadan dumandan yararlanıyorsunuz, diye de pis ve bayat bir ''espri'' yapardı. Ay aklıma geldi sinir oldum .
    Zararlı bir alışkanlık, kimse kullanmasa keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl gıcıklarmış. Şikayet etseydin keşke diyeceğim ama kimi kime şikayet edeceksin bu ülkede. İyi ki geç de olsa kapalı alanda sigara yasağı getirildi. Eskiden ne kadar korkunçtu, her yer duman altı oluyordu. Hâlâ olur olmadık yerde içenler var ama en azından uyarınca para cezasından çekinip söndürüyorlar.

      Sil
  4. Umarım en kısa zamanda bırakırsın manxcatciğim, bu konuda en iyisi kendi iraden. Ben buna inanıyorum sen bırakmak istersen kimse mani olamaz ve sen bunu başarırsın gibime geliyor hatta eminim. Ancak eşinin içmesi daha kötü :( pasif içicilik :( boşa kız kocanı :))))))ya da boşarım diye tehdit et bıraksın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler dedim ama yok, fayda etmedi :))) Biliyor tabi bundan dolayı boşanmayacağımızı, ciddiye almıyor maalesef :))

      Sil
  5. Ben de içiyorum maalesef:( İki sene ara verdikten sonra yeniden başladım. Pisliği, kokusu dışında zararını görmedim, hatta bazen faydasını gördüğümü bile söyleyebilirim. En kötü tarafı bağımlılık yapması. Hani ihtiyacın olmasa bile elin gider, onun gibi bir şey. Alkol aldığım kadar sigara alsam sorun yok. Bırakacağım ama o anın olgunlaşmasını bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de üniversitede içip bırakmıştım ama eşim başlayınca ben de başladım tekrar. Ama sürekli içmiyorum. Henüz ihtiyacım olmasa da elimin gittiği noktada değilim. Şimdilik arada derede içenlerin muhabbetine katılmak için içiyorum sadece :D

      Biliyor musunuz birkaç yıl önce sigaradan bahsedilen bir ortamda "Eşlerden birisi içip birisi içmeyince çok kötü, düşünsene öpüşüyor musun kül tablası mı yalıyorsun anlayamazsın." demiştim. Üstünden çok geçmedi eşim sigaraya başladı :))))) Sigara sayesinde bir kez daha öğrendim ki şu hayatta büyük konuşmamak gerek Mr.Kaplan :D

      Sil
    2. Bizde de tam tersi:))) Evlenene kadar sigara içmezdim, eşim içiyor diye ona eşlik ettim. İlerleyen zaman içinde boynuz kulağı geçti. Şimdi o nadiren içenlerden:)))

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...