Pazartesi, Ekim 04, 2021

Ağaç Ev Sohbetleri #111



Bu hafta sohbet konusu benden :)

"Takıntılı olduğunuz şeyler var mı? "

Örneğin kahveyi hep aynı dükkandan almak, pazarda hep aynı tezgahtan alışveriş yapmak, hep aynı benzinlikten benzin almak, dişleri tam 2dk fırçalamak, eve hep sağ ayakla girmek gibi gibi... (Biraz batıl inanç konusuna benziyor farkındayım ama tam öyle de değil, daha kişiye özel takıntılardan bahsediyorum :))

Benim için 11.11 ve 23.23 saatleri özel anlar. O anları yakalarsam sevdiğim birinin yanımda olduğunu, o anlarda beni kalbinden geçirdiğini düşünüyorum. O kişi bazen yıllar önce kaybettiğim annem oluyor, bazen candan ötem Ceren'im oluyor, bazen uykusunda gülümseyen kızım...

Hep aynı benzinlikten benzin alıyorum ve arabanın tekerlerini de hep aynı yerde kontrol edip şişiriyorum.. Gideceğim yer ters istikamette olsa bile yolumu uzatıp yine de o benzinciye gidiyorum. Bir de arabamı mümkünse hep aynı yere park ediyorum. Okulun önünde de evin sokağında da yerim belli. Oralar doluysa gıcık oluyorum hafiften ama yedek yerlerim var :))))

Yoğurdumu hep gece yatmadan önce mayalayıp sabah olunca dolaba kaldırıyorum. Es kaza böyle yapmazsam yoğurt istediğim gibi olmuyor.

Sofra kurarken her şey takım olsun diye dikkat ediyorum. Yani biz bize basit bir yemek yiyorsak bile tabaklarımız aynı olsun, kaşık-çatalımızın modeli aynı olsun diye dikkat ediyorum (çekmecede 2 farklı set var :) Eşim için bunun zerre kadar önemi yok tabi. O hiç bakmadan koyuyor masaya kaşığı bıçağı, ben değiştiriyorum.

Geç kalmama takıntıma kendim bile uyuz oluyorum ama bu takıntımı aşmak için yol kat ettiğimi söyleyebilirim. Erken gidip bekleyen kişi olmak nispeten iyi de geç kalıp bekleten olmak beni delirtebiliyor bazen.

Düşündükçe baya da bir takıntım çıktı. Daha yazsam neler çıkacak :))) Siz de iyice düşünün lütfen, bu kadar takıntıyla başbaşa kalıp kendimi kötü hissetmek istemiyorum. Hadi çok da yalnız olmadığımı söyleyin lütfen bana :))

24 yorum:

  1. pekiii, güzel konu, yok tabisi yalnız değilsin, herkeslerin vardır, takıntıların yumuşak yanii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır di mi herkesin böyle ufak tefek takıntıları :))

      Sil
  2. Yalnız değilsiniz tabii. Ve iyi ki bu güzel takıntılarınız var. Belki bazılarına takıntı değil de alışkanlık mı demek lazım? Geç kalmamak örneğin harika bir alışkanlık. Ağaç Ev Sohbetlerini ilk defa siz tam zamanında başlattınız. Kutlarım. Görünce şaşırdım.
    Bende düzen alışkanlığı var diyebiliriz. Eşyalarımın yerleri değiştirilirse, kaybolursa çok üzülürüm. İhtiyaçlarıma göre yerleştirmişimdir çünkü.
    Yalan söyleyenler beni çok rahatsız eder. Gereksiz yere öğünenler de. Yere tükürenler, burnunu çok sesli temizleyenler. Yemek sonrası ağzını eliyle kapatmadan dişlerini kürdanla temizleyenler.
    Takıntılarımızın bazıları bizi düzene sokuyor, belki hayatlara çeki düzen de veriyor.
    Güzel bir konuydu, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eşyalarımın yeri konusunda hassasım. Aradığımı bulamayınca çıldırıyorum ve değiştiren kişiye aşırı sinirleniyorum maalesef. Geç kalmamak güzel bir alışkanlık ama oldu ya geç kaldık, yapacak bir şey yok, insanlık hâli deyip geçmek lazım. Ben mümkün değil geçemiyorum. Tüm günüm zehir oluyor, bu yüzden bendekinin takıntı olduğunu düşünüyorum.

      Ben teşekkür ederim yorumunuz, katılımınız için :)

      Sil
  3. Ben de her sabah o koltuk örtülerini düzeltmeden güne başlayamam.Gün içinde darmaduman durabilir ama sabah mutlaka ilk işim onları jilet gibi düzeltmek, hiç oturulmamış gibi sallayıp silkeleyip yeniden yaymak:)
    Siyah zeytine takıntım var,ağzıma sürmem bir de sofrada asla yakınımda olmasını istemem, kokusuna dayanamıyorum.Eskiden beyaz peynirle de aram öyle idi sonra biraz düzelttik durumu.
    Bır de kurallara uymayan insanlara takarım.
    Konu kendimizi gözden geçirmemizi sağladı galiba, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koltuk örtüsü hiç sevmediğim bir şey aslında ama çocuklu ev deyince adeta bir mecburiyet yoksa her gün koltuk yıkamak/yıkatmak zorunda kalır insan :(

      Geçtiğimiz senelerde zeytin kelimesinden bile rahatsız olan bir öğrencimiz vardı. Yine okuldan öğretmen bir arkadaşım da asla beyaz peynir yemez ama tostun içinde kaşar vb. peynirler yiyor :)

      Sil
  4. KuyruksuzKedim, bunlardan alası vardı bende de.. ama bir gün baktım ki, hayatımı zorlaştırıyor, etrafımdaki insanları bezdiriyor, uzaklaştırıyor. O zaman oturup tek tek üzerlerinde çalıştım inan. Artık çok az var ve onları keyfe dönüştürüyorum artık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de başkalarına zararı dokunanlar konusunda çalışıyorum Momentos'um ama zararsız olanlara hiç bozmadan devam :D

      Sil
  5. Ya bence bunlar bize "karakter veren" sevimli şeyler :) Bak mesela bundan sonra ben de 11.11'i yakalarsam (23.23 benim gibi bir tavuk için imkansız) seni düşüneceğim :) Sana güzel bir dilek yollayacağım. Şimdi bu takıntı mı bence sevimli bir huy!
    Benim takıntım uzaktan kumandanın yatakta unutulmaması :))) Geçen hafta delirdim bu nedenle biliyosun.. Daha da çok vardır böyle huyum eminim. Ama "yapmazsam yaşayamam, günüm kötü geçer, uğursuzluk getirir vs" türü takıntılarım yok. Şükür. O biraz Obsesif Kompulsif Bozukluğa giriyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O uzaktan kumanda gibi basit gibi gözüküp insanı delirten şeyleri keşke anlasa en yakınımızdakiler... Aslında halletmesi çok kolay ama "Amaaaan canım, ne olacak sanki?" tavrı daha da zorlaştırıyor işleri.

      Yapmazsam yaşayamam boyutuna vardırmamak gerek gerçekten. Sonrası sıkıntı. Evrim el yıkama ve tuvalet mevzularında aşırı takıntılı. Askerde direk okb teşhisi koyup özel tuvalet izni verdiler ona :D

      Sil
  6. Bazılarına takıntı diye bakamadım ama ben :) hep aynı yerden alış veriş güven kaynaklı bir hal. Neyin ne olduğunu bildiğin ve sürprizle karşılaşmayacağın bir durum. Geç kalmama hali bende de var , her şeyden öte karşıdakine , yaptığın işe saygı demek bu, kontrol altında tutmak ve normal seyirde gitmesine özen göstermek . Olması gereken şey velhasıl.

    Saat meselesi bir tek takıntı gibi geldi gözüme :) ilginç bi de.

    Eve sağ ayakla girme mevzusu ( her işe sağ ile başlama vs.) kişinin hayat görüşüne göre değişen bir durum. Benim hayat görüşümde sevilene yakın olma çabası bu.

    kendi takıntım ne diye düşündüm :) aklıma gelen tek şey, yatağın kenarında yatmak :) ne kadar geniş olursa olsun illa kenarda yatacağım. Diğer türlü mümünatı yok uyuyamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ortayla kenarın tam ortasında yatmayı seviyorum :)) Yani yatağı eşit olarak 6 parçaya böldüğümüzü düşünelim, 2.bölümde uyumak en rahatı :))) Ama çoğu zaman eşim ve kızımın arasında tost olarak uyuyorum maalesef :)))

      Sil
  7. istanbul-ankara ve istanbul izmir yolculuklarımda belirli yerlerim vardır ve mutlaka aynı benzin istasyonlarında dururum.

    gece yatmadan önce mutlaka salondaki koltuk minderlerine pıt pıt yapar düzeltirim

    benim için önemli günlerde üzerimde babamın aldığı bir takı olmasına özen gösteririm, onun beni koruduğuna inanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de anneannemin aldığı kolye ve küpeleri takınca ve ondan kalan kıyafetleri giyince beni görüp mutlu olduğunu düşünüyorum hep :)

      Sil
  8. yazdım ben deee, keyifli eğlenceli konuydu, tişkir :)

    YanıtlaSil
  9. Konu çok güzelmiş, değişik şeyler çıkabilir. :) Aynı şeyleri yapma takıntısı bende pek yok ama belli olmuyor. Beklemeyi de bekletmeyi de hiç sevmem. Keyifli bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Ben de bekliyorum değişik neler çıkacak acaba diye :)

      Sil
  10. Yazdıklarınızın çoğu takıntı değil bence:) Konuyu öneren siz olduğunuz için epey ilginç takıntılar bekledim doğrusu. Söz gelimi, her randevuya beş dakika geç giderim, saatinde ya da daha önce gittiğimde mutlaka bir terslik oluyor deseydiniz, aaa ne kadar ilginç derdim:) Oysa tam aksine randevuya zamanında gitmeyi takıntı olarak belirtmişsiniz:)
    Aynı takımdan yemek tabağı, çatal, bıçak takıntısı eşimde de var:)
    Dışarıda yemek yedığımiz yerler hep aynıydı, şimdi biraz bunu aştım. Ben yazımı internet bağlanmadığı için biraz geciktireceğim. Fazla takıntım yok ama burada birini tadımlık anmış olayım:)
    Arabamı kilitlerken bu işi gayrı ihtiyari yaparım. Ne var ki bazen birkaç adım, bazen de eve vardıktan sonra içime kurt düşer. Acaba kilitledim mi? Mutlaka geri döner kontrol ederim. Geçmişte sadece bir kez kilitlemediğim çıktı ortaya. Diğer zamanlarda hep kilitlemiş olduğumu görüp kızıyorum kendime:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11.11 ve 23.23'ü bile mi ilginç bulmadınız Mr. Kaplan :)) Oysa ben bazılarını yazarken -özellikle araba ile ilgili olanları - kendi kendime gülüp ne cins kadınım demiştim :P

      Şaka bir yana hayat o kadar rutin ki "ilginç"in kelime anlamını bile hatırlayamadığım anlarla en ufak değişikliği bile çok ilginç bulduğum anlar arasında gidip geliyorum Mr Kaplan :))

      Sil
  11. Çoğu derken 11.11 ve 23.23'ü dışarıda bırakmıştım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takıntım her saate uyguladığım günler bile oluyor Mr. Kaplan :))

      Sil
  12. Ben takıntılıyım ve sevmiyorum bu yönümü. Bazen zorluyor beni çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de zorluyor bazen gerçekten bazı takıntılarım.

      Sil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...