Cumartesi, Nisan 10, 2021

Bulgursuz Bulgur Pilavı

"Hiç öyle şey olur mu?" dediğinizi duyar gibiyim. Bence de olmaz, yani bir şey olsa bile adı bugur pilavı olmaz ama işte Corona yüzünden neler olmuyor ki :D

Yemek yapmak için mutfağa geldiğimde evde tek bir soğan kaldığını gördüm ve saat 5'ti. Tek soğanı buzluktaki son taze fasulyeler için kullandım. Ama canım günlerdir şöyle bol sebzeli bulgur pilavı da istiyordu. Şansımızı deneyelim diyerek bakkala gitti Evrim ve bir torba soğanla geldi. Tam kapatırken yakalamış bakkalı. Soğanı doğrayıp kavurdum ve bulguru çıkarmak için dolabı açtım. Tahmin edin n'oldu. Evet, evde bulgur da yokmuş. Ne yapsam diye düşünürken aklıma geçenlerde dolabın derinliklerinde bulduğum bir kavanoz kinoa geldi. Ben de bulgur pilavı niyetine bol sebzeli kinoa pilavı yaptım. Tadı da gayet güzel olmuş :) 

Yasaklar depresyona sebep olabileceği gibi bazen de yaratıcı çözümler bulmaya sevk ediyor insanı :D Bakalım bitene dek daha neler göreceğiz. 



Şarkı: Ne Yapayım Şimdi Ben - Sezen Aksu

12 yorum:

  1. Fotoğrafa bakınca nasıl yaa gayet de güzel olmuş neyle yapmış acaba diyordum ki, kinoaymış:))))çok hoş olmuş, afiyet olsun. Tesadüf ben de çok severim bulgur pilavını, üşengeç olduğumdan sebzeli yapmam (bildiğiniz tembellikten yani) yalnız illa pişince rahmetli annemden kalma bir alışkanlığımla üzerine kuru soğan halkaları koyup tuzlayıp yiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yanında taze soğan yedim tuza batırıp :D taze soğan olmasaydı da kuru soğan kırıp yine tuza banıp yerdim :D yanına bir de cacık olsa offff 🤩😁

      Sil
  2. Olur olur... kaç senedir bulgur, pirinç vs yi unuttum ben.. bak bir ara kinoadan kısır yap çok lezzetli oluyor. :) Afiyetler olsun canım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısır yapmıştım daha önce kinoadan, zaten o zamandan kalmış dolapta :))) Kısırı da güzel oluyor ama bulgurdan şaşmamalı. Bazı yiyecekler fazla abartılıyor gibi geliyor bana Momentoscum. Zaten öyle her gün her gün pirinç, bulgur, kısır, pilav yenmez bizim evde. Kırk yılda bir yiyeceksek de bildiğimizden şaşmadan, bulgurdan yemeyi tercih ederim. Bakma bu sefer yoklukta nimetten saydım kinoayı :)))))

      Sil
    2. Ah tabii yorumumu yazarken detay vermeyi unuttum. Bu tür ürünler benim gibi hastalar için cidden önemli. Zira glütenden uzak olabilieceğimiz sınırlı sayıda karbonhidrat yerine kullanacağımız şeyler var.. Bilsen yoklukta ne yaratıcı oluyor insan :) Karnıbahardan kısır, pilav bile yapmışlığım var :)

      Sil
    3. Gluten mevzusu çok zor gerçekten. Her şeyde glüten var neredeyse. Hep kendin yapmak zorundasın değil mi yiyeceklerini? Son yıllarda marketlerde glütensiz ürünler satılıyor ama hem pahalı hem de çeşit az. Karnınahar kısırını da denedim bir kez ama biraz acımsı oldu, bir daha yapmadım. Belki de Karnınahar öyle acımsı denk gelmiştir. Aslında ben de severim yeni şeyler denemeyi :)

      Sil
    4. Evet canım herşeyi kendim yapıyorum. Kinoa, teff, çok ender karabuğday unları kullanıyorum. Genelde tohumları un haline getirip ekmek, kıtır vs gibi şeyler yapıyorum çok delirdiğimde :)
      Aa kesinlikle karnıbahar acıdır.. muz avokado ile ya da muz trabzon hurması ile efes tatlılar da yapıyorum. Yenilik güzel şey :))

      Sil
  3. Çok güldüm Mrs. Kedi, bulgursuz bulgur pilavı:)) Afiyet olsun. Bak bir dahaki sefere kuru fasulyesiz kuru fasulye yap o da çok güzel oluyor, kuru fasulye yerine Maş fasulyesi kullanabilirsin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az önce kuru fasulye ıslattım Mr. Kaplan, yarın pişirmek için :)))))) Ama bildiğimiz normal fasulye :D

      Sil
  4. Bulgursuz bulgur pilavınız çok yaratıcı olmuş ve çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. oooo kinoa bulguru oooo süfer :)

    YanıtlaSil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...