Cuma, Nisan 16, 2021

Direniyorum

Direniyorum.

Ama bazen gerçekten çok zor direnmek. 

Doğru ne, yanlış ne? Ayırt etmek çok zor?

İnsanın delice istediği şeyler yanlış, doğru olanlar yetmiyorsa? 

Doğru kime göre doğru? Yanlış neye göre yanlış? 

O kadar çok soru var, cevaplar o kadar karmaşık ki... Felsefenin derinliklerine inesim de yok hiç. Sadece doğru olduğu varsayılana uymaya çalışıyorum ama her hücrem isyan ediyor. Her hücrem isyan ederken doğru olanı yapmak çok zor. Neden böyle olmak zorunda? Bazı günler daha da zor. 

İçimde hiç bitmeyen bir münazara var. İki taraf da sebepleri, sonuçları, artıları, eksileri sıralıyor sürekli. Mantıklı olanı seçiyorum ama mantığım mutluluk getirmiyor. Mantıksızı seçeyim diyorum bu kez de içim el vermiyor. Birinden biri vazgeçsin artık. Tükendim içimdeki bitmek bilmez bu savaştan. 

Çok yoruldum. Durmak istiyorum Duramıyorum. Koşmak istiyorum, koşamıyorum. 

Sürekli aynı noktada buluyorum kendimi.




Slow down
Take your time
It will be all right
If you decide to take it on the signs
Take it easy
Take it easy

Oh, slow down
And now I understand
Life isn't a friend
Is so hard, sometimes
But guess what?
You're not the only one
The door is shot
But so is your mind

Oh, slow down
But let we explain you
You'll have to complain
But kept the bright side
Open your eyes
Along with your mind
It's not so bad
God is love and love is all around
You do the best you can
As it have to be great
Open your arms
Now is the time
To get away with your life
Hold on
And your heart and enjoy the ride

Slow down
Take your time
It will be all right
If you decide to take it on the signs
Take it easy
Take it easy
Slow down
Take your time
It will be all right
If you decide to take it on the signs
Take it easy
Take it easy
Oh, slow down

...

I wish I can...


13 yorum:

  1. Ya dışındasındır çemberin, ya da içinde yer alacaksın..

    En sevdiğim şarkıdır. Tam bizlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim bu şarkıyı <3 Ama gerçekten tükendim bu çemberde dolanıp durmaktan, kısılıp kalmaktan :(

      Sil
  2. Bir şeyler oluyor.. olurken bir yerlere değiyor doğa kanunu. Değen yer ya acır, ya tebessüm ettirir, hissettirir ya da hissiz olur insan.
    Farkında mısın, fazlasıyla yüksek algıdasın. Bak şarkıda da diyor, "kalbine güven". Sana güveniyorum, bana umut veriyorsun ve bunu bilmeden yapıyorsun. İşte şimdi söylüyorum. Tükenmedin, sonsuz bir kaynaktasın. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın aslında tüken(e)medim. Bir türlü tükenemiyorum! Sonsuz döngüdeyim, bitip bitip tekrar başlıyorum. Kalbimi de beynimi de susturmak istiyorum şu sıralar. Geçecek yine. Geçiyor her defasında.

      Sil
  3. Belki de kabullenmek gerekiyor bazı gerçekleri. Kabullenmek teslimiyet değil bence. Gerçeği görebilmek. Doğru ya da yanlışın önemi yok. Çünkü toplumun ortaya koyduğu genel kurallardan başka bir şey değil bu doğrular ve yanlışlar. Herkesin doğrusu yanlışı farklı aslında. Genel doğrular ve yanlışlar yaşamımızı belirliyor, daraltıyor, bu doğru. Lakin bu durumu değiştiremeyiz bireysel olarak. Yaşamın gerçeklerinden kaçamayız Mrs. Kedi. Dert etmeyip gülüp geçmek en iyisi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen gülüp geçemiyorum Mr.Kaplan. 5 gün iyiysem 6.gün tükeniyorum. Tamam diyorum her seferinde kabul et gerçekleri Rüya! Senin gerçeğin bu! İyiye, güzele, şu ana, tam şimdiye, somut gerçeklere odaklan! Bir süre işe yarıyor sonra yine sil baştan... Sürekli aynı yerde buluyorum kendimi ve çok sıkıldım kendimi ikna etmeye çalışmaktan. İşin kötüsü ortada ciddi bir problem yok benden başka! Odanın ortasındaki fil bizzat benim ve kendimi görmezden gelmeye çalışıyorum mütemadiyen :( Hafıza kaybına ihtiyacım var sanırım. Ancak o zaman aynı şeyleri düşünüp durmaktan kurtulabilirim gibi geliyor. Merak etmeyin, bir-iki güne düzelir, yine kendimi kandırıp devam ederim her şey yolundaymış gibi Mr.Kaplan :)

      Sil
  4. Kendimi hayatla oyalıyorum kediciğim. Oynuyorum rolümü. Düşünmeye başladığım an hemen ya elimi ya aklımı tutan bir işle uğraşıyorum. Müzik dinlemiyorum o zamanlar :) Güzel bir roman okuyorum, sevdiğim biriyle (senle) mesajlaşıyorum; yani “distraction is bliss”
    Dalgalar işte, üste çık alta bat zorsa da zor ama neyse ki değişiyor, hiç bir şey aynı kalmıyor, bazen çarşaf gibi sakin, keyfini çıkart. Hava yine bozduğunda yine dayan.... Öyle bir döngü işte.... Hayat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Remember; its just that.. some people are better in pretending.

      Sil
    2. Tam dediğin gibi candan ötem. Zaten ne zaman batsam dalgaların altına yakalayıp çıkarıyorsun, illa ki güldürüyorsun beni :)

      Sil
  5. uğraş bakalım hayatla sen seviyon kendini yormayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde olsa kendimle hiç muhattap olmam ama elde değil :D

      Sil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...