Çarşamba, Şubat 16, 2022

İlk Kitap

2022'de bitirmeyi başardığım ilk kitap 7 kitaplık Witcher serisinin yayınlanan son kitabı "Gölün Hanımı" oldu. Netflix'teki dizisinden ya da bilgisayar oyunundan bilen vardır belki Witcher'ı o yüzden çok spoiler vermeyeyim ama kitabın sonu beklediğimden çok farklıydı. 


İtiraf ediyorum ki çoğu satırı atlayarak zar zor bitirdim. Ana hikayenin dışında bir sürü gereksiz detay vardı. İktidar çekişmeleri, savaşlar, bir sürü yan karakter ve onların hikayeleri... Serinin fanları için cezbedici olabilir belki ama benim için artık sadece ana karakterlere ne olduğunu öğrenmek önemliydi. Yaklaşık 650 sayfalık kitabın ortalarından itibaren Ciri, Geralt ve Yennefer'ın akıbetini anlatmayan her satırı atladım diyebilirim. 

Süreç değil, sonuç odaklı olmak kitap okumayı hatta film izlemeyi bile zorlaştırıyor. "Eee sonunda ne olacak?" demekten olaylara, devam eden sürece odaklanamıyorum hatta katlanamıyorum çoğu zaman. Tek başıma film izlerken boş sahneleri - tabi ki bana göre boş - atlayarak izliyorum genelde. Kitapta bu kadar bariz yapmamaya çalışıyorum çoğu zaman ama bu kez 7 kitaplık bir serinin sonu için sabırsızlandığımı göz önüne alalım lütfen :D Neyse öyle böyle bitirdim kitabı, darısı elimde sürünen diğer kitapların başına :D

Şuraya iki tane Post42 videosu bırakayım. Soğuk espri sevenlere gelsin :))) 

Espriler cidden fena, sonra uyarmadın demeyin :))))






13 yorum:

  1. Seriyi hiç bilmiyorum. Bazen konu uzarsa ben de acele ediyorum ama yazarın dili güzelse sindire sindire okumayı severim. :) Demek pek beklediğin gibi değilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim arkadaşlarla sevmediğim bir yolculuğa çıkmak gibiydi serinin son 1-2 kitabı. İlk defa sevdiğim karakterlerin olduğu bir serinin bitmesine sevindim.

      Sil
  2. Bunun filmi de var galiba ya da dizisi değil mi? Ne kitabını okudum, ne de diziye baktım. Yalnız Gölün Hanımı çok ilginç geldi, çünkü benim daha önce yazdığım Yeşim isimli hikayemde Göl Büyücüsü var. :) ay artık paranoyak olacağım ama gerçekten sayfamda gizli gizli dolaşıp karakterlerimden, isimlerden (mesela Kiraz Bebeğin Sırrı diye bölümüm var ve bir yıl sonra bir dizide doğan bebeğe Kiraz ismini verdi annesi ki, pek şu aralar duyulan, tutulan ya da popüler olan bir isim değil, bu aralar Kübra, Merve, Büşra, dinci değillerse Yasmin, Aleyna vs. revaçta kaç kişi kızına Kiraz adını veriyor günümüzde? Ben özellikle değişik, bulunmayan şeyler yazıyorum özgün olsun, orijinal olsun diye ama orada görüp hemen çalıyorlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizisi var Witcher'ın. "Gölün Hanımı" çok bilinen başka bir karakterdir aslında. Burada da ona bir gönderme var. Merlin, Kral Arthur ve Excalibur ile ilgili hikayeleri duymuşsunuzdur. İşte esas Gölün Hanımı orada geçer, adı Nimue'dir ve Kral Arthur'a o ünlü kılıcını yani Exalibur'u veren bir çeşit göl perisidir Gölün Hanımı.

      Sil
    2. Kral Arthur ve yuvarlak masa şövalyelerini, Excalibur denen kılıcı hayal meyal hatırlıyorum filmlerden, böyle bir taşa mı ne saplanmıştı, yıllarca kimse çıkartamamıştı vs. ama Nimue'yi duymamıştım. Neyse benim Göl Büyücüsü başka. Bilgiler için çok teşekkürler.

      Sil
  3. Ay ben bu seriyi bi tık merak ediyordum aslında ama şimdi bi bilemedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri güzel aslında. İlk kitapları daha hevesle okumuştum ama 7 kitap olunca ve son kitapta beni çok ilgilendirmeyen detaylara fazla yer verilince biraz azaldı hevesim :))

      Sil
  4. komedileri dinleyim, ben de "kadir ezildi" dinliyorum, her türlü komedi severim, dramcı değilim :) witcher dizisini izliyorum, kitabını olduğunu bile bilmiyordum, peki, kitap, dizi ile aynımıki acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizinin 1.sezonu çok kafasına buyruktu. Oradan oraya atlayarak gitti sürekli. 2.sezon nispeten daha düzenliydi ama yine de birebir kitapla aynı değil. Bir de dizi için seçilen çoğu oyuncu ile kitapta tasvir edilen karakterlerin alakası yok görünüş olarak ki bu da bende hayal kırıklığı yarattı diziyi izlerken.

      Sil
  5. Aşk bir dengesizlik işi , dengeye dönüşendir sevgi :)

    YanıtlaSil
  6. Konuyla çok alakalı değil ama atlayarak okuma alışkanlığımı bir türlü atamıyorum :) Kitap ne kadar sürükleyici olsa da çok sık yapıyorum.. Hatta geçen izlediğim bir filmde de aynı şeyi yaptığımı fark ettim 😅🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam da konuyla alakalı aslında 😁 Atlamamak lazım ama işte olmuyor öyle :)) Ya da belki de atlamak lazım canımız isteyince çünkü ne demiş Cemal Süreya, "Hayat kısa, kuşlar uçuyor" :)

      Sil

Bahar Şenliği

Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bahar şenliğimizi dün gerçekleştirdik. Mini Mini Beşler :)  Şenlikte halat çekme, sandalye kapmaca ve çuval yar...