Perşembe, Şubat 24, 2022

İlk Test

İlk Covid testim vatana millete hayırlı olsun! An itibari ile artık bir Covid-virgin olmayabilirim. 3 yıldır beni beğenmeyip her türlü temasa rağmen bulaşmayan Covid, ortada bilinen hiçbir temas mevzu olmadığı hâlde sonunda benim bünyeme de giriş yapmış olabilir.

Geçtiğimiz 2 yılda defalarca kez temaslı hâle düşüp hiç belirti göstermedim ve haliyle de hiç test olmadım. Kimseye de bir zararım olmadı. Evrim bu süreçte en az 10 kez test olup negatif çıktı. Bense ilk kez bugün test oldum.

Bu güne kadar hasta olan birçok arkadaşımla test yaptırıp pozitif çıkmadan önceki gün yüzyüze görüşmüştük. Her seferinde de ya birlikte bir şeyler yedik ya da bir şeyler içtik. Daha pazartesi günü bu covid beni beğenmedi, insan yerine koyup da bulaşmıyor galiba diye espri yapmıştım ki bugün baya baya hastayım. Test sonucum akşam 7-8 gibi çıkacak. Bakalım kısmet...

3 kez Biontech aşısı oldum. Maske- mesafe-hijyen üçlüsünden sadece hijyen kısmına dikkat ettim diyebilirim ama o da pandemi öncesi seviyesinden ancak bir tık fazladır. Yani bu aşırı rahatlıkla şimdiye dek nasıl olup da Corona olmadım belli değil. Bu sefer de pozitif değilsem aynen devam ederim :))

Corona'nın başlarında aşırı temkinli bir arkadaşımla uğraşıyordum "Sen tam 'Coronoiac' (Corona+paranoiac) olmuşsun" diye sonra dedim bu kadar dalga geçtikten sonra ben olursam Covid, sen de bana rahatlıkla "Covidiot" (Covid+idiot) diyebilirsin :)))) 

Bakalım o gün bugün mü 🤒🤧😷


Güncelleme: Test sonucum "Negatif" :) 
Bu da gol değilmiş Covid'cim :P

34 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun, kendi kendine nazar mı değdirdin. :) Ben de hiç test olmadım ama bu aralar herkes covidli. Bir sürü akrabamda çıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba nazar ettim :D Test sonucum çıkmış: "Negatif" ama boğazım, genzim o kadar kötü ki keşke pozitif olsa da evde yatsam diye geçmiyor içimden desem yalan olur :(

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun kardeşim

    YanıtlaSil
  3. hadi geçtiiii :) baticon ile gargara ve burna tuzlu su, yap. boğaz spreyi ve pastili, streptisils :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boğaz spreyi ve pastil aldım ama Baticon ile gargara ilk kez duyuyorum 😮 Burna tuzlu su yapayım diyordum sonra unuttum galiba. Dur şimdi yapayım hazır hatırlamışken.

      Sil
    2. çeşme suyu ile baticon, 1 yemek kaşığı, karıştır, gargara, günde 3 defa, burnuna tuzlu veya kolonya, bir iki defa günde, kış çayı bilirsin zaten, bir de bir bardak ılık suya 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı zencefil 1 yemek kaşığı sirke, bunu günde 2 defa yap, bir kaç günde iyileşirsin, bu dediklerim ilk başta yapılırsa, ilk gün, başlamadan bitiyor hastalık, boğaz filan, aklında olsun :)

      Sil
  4. Yazının ortadında bırakıp sona kaydırdım ekranı çok şükür! Sonra döndüm geri rahat rahat okudum, çok geçmiş olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağ ol canım Cerenim :) Şifayı sağlam kapmışıö, yatak döşek yatıyorum ama Covid değilmişim :) Kendisiyle hiç tanışmadan topyekun çekip gitse hayatımızdan şu Covid ne güzel olacak!

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Ben de tam böyle düşünmüştüm :D çok teşekkürler :)

      Sil
  6. Karikatür çok manidar,sayfalarca yazılsa bu kadar anlatılırdı halimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden çok manidar karikatür. Halimiz trajikomik her zamanki gibi.

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun. Şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun. Acil şifalar. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. negatif olması güzel :) karikatür de harikaymış :)

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun, sevindim negatif çıkmasına, tez iyi olun dilerim...

    YanıtlaSil
  11. Negatif çıkmasına sevindim. Umarım giç bulaşmaz.
    Coronoiac ve Covidiot'u da çok sevdim, müsadenizle ben bunları biraz kullanmak isterim arkadaşlarıma karşı. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk zamanlarda ben de çok kullanmıştım hatta Post42 ekibi gibi buz gibi soğuk espri yapmışlığım bile var :))) Bir Coronoiac ile bir Covidiot buluşup nereye gitmiş? Tabi ki Acil Servis'e :P

      Sil
    2. Ahahahah ya süpersin. :)
      Bunu da kullanıcam ben. :D

      Sil
  12. Geçmiş olsun, negatif çıkmanıza sevindim :) Bende geçen haftalarda ilk testimi oldum ve tabiri caizse "iğrenç" birşeymiş.. Covirgin liğe devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Testten epeyce korkmuştum ama korktuğum kadar kötü olmamakla beraber tam da dediğiniz gibi iğrenç bir his. Burnumdan beynime ulaşacaklarmış gibi geldi bir :))) "Covirgin" de güzel kelime oldu :D Çok teşekkürler :)

      Sil
  13. Merhabalar.
    Elbette Korana virüsünün size bulaşamamış olması sevindirici bir durum. Geçmiş olsun. Hafif de olsa, Korana'yı çekmek zahmetli ve sıkıntılı bir süreç. Ben de 4 aşılı ve 67 yaşında biriyim, eşim ve çocuklarım Korona oldular, ama Korona bana da bulaşamadı. Ama bu her zaman bulaşamayacak anlamına gelmemeli elbette. Eğer bir yakalarsa, biraz zor kurtulurum sanıyorum. Yani Korona benim için de her zaman tehlikeli bir virüs.

    Korana'nın da artık normal bir grip vakası kimliğine bürünüp, diğer grip hastalıkları gibi arşivimizdeki yerini alacağa benziyor.

    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aileniz için çok geçmiş olsun, size bulaşmaması büyük şans. Umarım en kısa sürede grip gibi herkesin basitçe atlattığı tehlikesiz bir hâle gelir artık Corona da. Çok teşekkürler.
      Sevgiler, saygılar...

      Sil
  14. Geçmiş olsun. Ben o kadar hassas değilim. Kalabalık yerlerde maske takıyorum, hijyen vs. Geçen hafta bizim damat yakalandı, kızım aynı evde olmalarına rağmen negatif çıktı. Onda da boğaz ağrısı vs. vardı ama test negatif sonuç vermiş. Bu testlere de güven yok. Ben hiç test yaptırmadım, büyük konuşmayım ama yaptırmaya da hiç niyetim yok. Bakalım, göreceğiz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr. Kaplan, bu ara kimle konuşsam öyle ya da böyle hasta ama hepimizin test sonucu "Negatif". Biz de çözemedik tam olarak :D Ben de test yaptırmazdım ama öğretmen olduğum için çok fazla kişiye bulaştırma ihtimalim var ve kimseyi riske atmak istemedim. Eğer Covidsem es kaza bünyesi zayıf birine bulaştırmayayım okulda diye test oldum. Ama değilmişim işte ne hikmetse :)))

      Sil

Bahar Şenliği

Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bahar şenliğimizi dün gerçekleştirdik. Mini Mini Beşler :)  Şenlikte halat çekme, sandalye kapmaca ve çuval yar...