Cumartesi, Nisan 09, 2022

Genetik Hata

Okul olmadığı halde alışkanlıktan sabah 7.30 gibi uyandım. 9'a kadar yatakta kitap/blog okudum. 9'da kızım uyandı, biraz yatakta çangaştık, biraz kelime oyunu oynadık. 10'da kalkıp ailecek kahvaltı yaptık ve 11 gibi günlerdir aklımda olan bahar temizliğine giriştim. Evet, bahar demek temizlik demek bizde nedense. Bence genetik kodlama hatası. Annemizden, anneannemizden, onlar da kendi annelerinden böyle görüp öğrenmişiz işte. İçimize işlemiş; bahar geldiyse bu güzelim havada yapılacak ilk şey temizlik!? 

Dün okullar 1 haftalık ara tatile girince ben de artık daha fazla karşı koyamadım genlerimize işlenmiş bu saçma takıntıya. Önce 1 yıldır adım atmadığım arka balkonu yıkayıp temizledim, Evrim de içerideki salıncağı dışarı çıkardı. Sonra yaklaşık 6 aydır bugün yarın diye ertelediğim yatak odasındaki pervane, dolap üstü, içi, dışı, cam, çerçeve, kıyı köşe neresi varsa temizledim. Niyetim Arya karateden dönene dek onun odasını da temizlemekti ama olmadı çünkü balkon ve yatak odası düşündüğümden çok daha uzun sürdü. 

Dün gece Arya'yla bugün hava güzel olursa çıkıp anne-kız gezmek ve dönüşte dışarıda yemek yemek için plan yapmıştık. O karateden gelince mecbur işi bırakıp dışarı çıktık :) Zaten tam o ara elektrikler de kesildiği için yapacak daha iyi bir şey de yoktu :D 

Şu an Arya parkta takılıyor ben de parkın dibinde sahilde oturup blog yazıyorum... derken elektrikler gelince yandaki lunaparka transfer olduk bir anda :)) Arya bardaklara top atıp 5 TL kazandı :) Hedefi 100 TL idi :))) Çarpışan arabalardan sonra şu an dönme dolapta keyif yapıyor :)



Sıradaki durağımız Arya'nın favorisi Garage Cafe :) O kadar acıktık ki biraz daha gitmezsek ben Arya'yı yicem zaten :D

8 yorum:

  1. ne güzeeel. lulapaaark bayılırım :)

    YanıtlaSil
  2. :))) Çangaşmak nedir Mrs. Kedi? Google'da bulamadım öyle bir sözcük. Boğuştuk, oynaştık gibi bir şey olmalı. Neyse, neşeniz bol olsun. Görünen o ki, pandemiyi atlatmışsınız ailecek, buna sevindim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mr. Kaplan, atlattık :) "Çangaşmak" tahmin ettiğiniz gibi boğuşmak - güreşmek arası bir şey Mr. Kaplan :)) Ben çocukken dayımla boğuşup çok ses yaptığımız zaman büyükannem "Yeter gari! Başımı şişirdiniz. Hadi bakem çangaşmayın daha!" derdi hep :)))

      Sil
  3. Hehe, temizliğe ara vermek ne kadar güzel olmuş. Ben gözüm dönmüş gibi kendimi durduramıyorum. Bir aralar bayram temizliği ile ilgili bir yazı yazmıştım bende, genetik olarak bize kodlanmış olduğu kısmına çok inaniyorum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de normalde ara vermeden her şeyi bitirmek isterim ama bu kez kendi kendimi dizginledim :) Her güne bir oda :D

      Sil
  4. Bizim evde girecek o temizlik savaşına :) Annem bahar geldi, kış geldi, misafir geldi diye sürekli bir temizlik telaşında 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir mutfak kaldı benim ama zaten en başa dönecek temizlik sırası tüm ev bitene dek :))) Ama iyi oldu ev ciddi toz içinde kalmış, şimdi pırıl pırıl oldu. Bir süre idare eder :)) Size de kolay gelsin şimdiden :)

      Sil

Pazar Mesaisi ve Kendine Ait Bir Oda

Öğretmen olmak bazen eve sınav kağıtları ile gelmek, bazen gönüllü etüt yapmak, bazen gönüllü gözetmen olmak, bazen hem ana-baba olmak manas...