Pazar, Nisan 03, 2022

Çekirge

Çekirge 1-2 değil en az 10-15 kere zıplamıştı oysa...

Evrim dün işten izin alıp test vermiş, bugün sonucu pozitif çıktı :( Ben de hastayım; test verdim, sonuç yarın 3-4 gibi çıkacak. Şimdilik hafif atlatıyor gibi.

Bu hafta okulda sınav haftası; ben sınavlarımı elde hazırlamıştım. Çoğaltmadım da :( Nasıl ileteceğim hiç bilmiyorum :( Fotoğraf olarak atsam, basılınca bozulur, okunmaz hale gelir. Taratıp göndermeyi deneyeceğim son çare. Cuma'ya kadar bir çözüm bulmalıyım. 

Dün ne kadar güzeldi oysa her şey...


Funda ile deniz olmasa da sahilde güneşlenme sezonunu açmış; kahvaltımızı deniz kıyısında yapmış, güneş açınca da radyolu nostaljik pikniğimizi bol bol güneşlenerek tamamlamıştık. Sonrasında gönüllü olarak çalıştığımız Hopa Kültür ve Sanat Evi'nde çocuklarla buluştuk. Kültür Evi bünyesinde Çocuk Meclisi kurulması ve bir temsilci seçilmesi için çocuklara bilgilendirme yaptık. Ardından da çocuklarla pankek ziyafeti çektik. İşte Evrim tam o sıralarda iş yerinde rahatsızlanmış ve hastaneye geçmiş. Bana haber verdiğinde akşam olmak üzereydi. Yine öncekiler gibi negatif çıkar dedik ama... Bu kez sıçrayamadı çekirge maalesef :( Sanırım ben de pek uzağa sıçrayamayacağım bu kez :(

Neyse... Bahsetmek istediğim başka bir şey vardı aslında...

Cumartesi günü 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günüydü. Biz de okulca farkındalık uyandırmak için tshirt yaptırdık ve Cuma günü giydik. Otizm gibi hastalıklarda erken tanı ve teşhis çok önemli olduğu için toplumun farkındalığını arttırmak çok önemli bir sorumluluk. Derslerde de otizm üzerinde durup semptomlarından ve otizmli bireyler için yapabileceklerimizden bahsettik. Ne kadar çok birey bilinçlenirse bu konuda yapılacak şeyler o kadar kolaylaşacak ve yaygınlaşacaktır.


Otizm konusunda daha detaylı bilgi için bkz. Tohum Otizm Vakfı

26 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun, çabucak, hafifçecik geçip gitsin...

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun Evrim'e, dilerim sende de çıkmaz. Özellikle Evrim'in iş ortamı açısından, dolaylı olarak da sen için diyorum ki sosyal mesafe bir, maske iki. Bir süre daha karşımızdaki virüslü olabilir diye düşünüp öyle davranmamız gerek sanki... bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) O kadar çok kişiyle temas halindeyiz ki Sevgili Buraneros... Arya ile ben okulda, Evrim iş yerinde... Çocuklar, onların aileleri, Evrim'in iş arkadaşları, aileleri, sınırdan gidip gelenler... Bugüne kadar olmamış olmamız mucizeydi zaten. Giderek artıyor benim semptomlar maalesef ama bakalım çıkmadık candan ümit kesilmez :))

      Sil
  3. geçmiş olsun, artık hafif geçiriyor herkes, grip gibi yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz ağır bir grip geçiriyor gibiyiz ama test olmasa Covid olabilir diye düşünmezdim Evrim için. Bir garip hastalık bu Covid.

      Sil
  4. Geçmiş olsun, benim ve eşimin çekirgeleri zıplamaya devam ediyor. Ama Deep'in dediği gibi eskisi kadar korkutmuyor artık. Dün Tiyatro sezonunu açtık biz de. Tanıdığım pek çok kişinin eşleri virüse yakalandığı halde, maske kullanmaksızın aynı evi paylaşmalarına rağmen kendilerine bulaşmadı. O zaman buna ne demeli, bilmiyorum. Belki pek çok kişide olduğu gibi bize de virüs bulaştı ama farkında bile değiliz. Zira bizim çekirgelerde yerli ve milli, netekim:))
    Otizm konusunda duyarlılığınız takdire şayan ayrıca:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mr. Kaplan. Bulaşma Mevzusu çok değişik gerçekten. Belli bir düzen yok, kafasına göre sanki. Benim sonucu bekliyoruz hâlâ ama ben de baya grip gibiyim. Ayırdedemiyoruz artık hastalıkları da :(

      Sil
  5. Geçmiş olsun. Bugün nasılsınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olasın canım Ceren'im :) Ağır grip geçiriyor gibiyiz :( Benim sonuç çıkmadı hâlâ bekliyoruz.

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun. Kolay atlatırsınız inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Ben yine negatif çıktım. Eşim de ben de grip gibiyiz tek fark onun testi pozitif benim testim negatif. Çözemedik durumu ama iyiyiyiz :)

      Sil
    2. Sevindim:) Sizin negatif çıkmanız beni şaşırtmadı. Eskisi kadar bulaşıcılığı kalmadı virüsün. Durun bakalım bundan sonra hangi virüslerle uğraştıracaklar bizi. Neyse, umarım bir an önce tamamen sağlığınıza kavuşursunuz:)

      Sil
    3. Çok teşekkürler Mr. Kaplan :) Lütfen başka bir yol bulsunlar, daha kestirmeden öldürsün, böyle maske ile süründürmesin mümkünse.

      Sil
  7. Harika bir düşünce olmuş. Pikniğe de ayrı bayıldım. Bizim buralarda da kuruyoruz aynı masayı ama daha havalara güvenemiyorum :) Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Biz ilk gittiğimizde kapalı ve rüzgarlıydı ama sonra güneş açtı, baya güneşlendik :) Yakında iyice güzelleşir havalar :)

      Sil
  8. Hepinize "Geçti geçti" hafifçecik olsun bitsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-2 gün zorlar gibi oldu ama gerisi rahattı :) Evrim'e iyi bile geldi, tatil yapmış oldu evde :)))

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun, umarım hemen geçer gider.
    Otizm farkındalığı için yaptığınız şey gerçekten çok güzel, tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Geçti gitti gibi ama tabi gün dolana dek karantinaya devam.

      Sil
  10. Otizm farkındalığı için yapılan çalışmalar için kutluyorum.
    Bizim buralarda daha baharın tadı çıkmadı, direkt yaza geçilecek sanırım. Sahilde piknik şahane.
    Geçmiş olsun. Bu aralar etrafımda da pek çok kişiden hastalık haberi alıyorum, salgın yaygın ama gündemden düştü.
    Olmayan kalmayacak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürlerler :) Bizde de bahar gidip geliyor:) Salgın yaygın ama grip gibi hafif geçiriyor çoğu kişi artık. Bir an önce tarihin tozlu sayfalarına karışır umarım :)

      Sil
  11. Oo geçmiş olsun canım.. ben de kendimde değildim açıkçası, kaçırmışım bu yazını. Sanırım karantina bitmiştir artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da geçmiş olsun Momentoscum :) Bugün bitti karantina ve normal grip gibi geçirdi Evrim. Turp gibiyiz ailecek :)

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun. Çok insanla temas edince muhakkak bulaşıyor bir gün. Dikkat edin ailecek kendinize. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Turp gibiyiz, bitti evdeki karantina şükür :)

      Sil

Pazar Mesaisi ve Kendine Ait Bir Oda

Öğretmen olmak bazen eve sınav kağıtları ile gelmek, bazen gönüllü etüt yapmak, bazen gönüllü gözetmen olmak, bazen hem ana-baba olmak manas...