Salı, Mart 29, 2022

Ne Kadar İyi Geldiğini Unuttuğumuz Şeylere Geri Dönelim

Bugün spor salonundaki 2. günümdü ve spor yaparken kendimi o kadar iyi hissettim ki nasıl oldu da bıraktım ben bu spor işini diye şaşırdım kendi kendime. Çalışmamı tamamladığımda yüzümdeki gülümsemeyi anlatamam ama gösterebilirim :)



Spor salonuna gitmeden önce diyetisyen arkadaşıma uğradım, kilo vermek yerine kilo almam gerektiğini söyledi. Kilo, yağ, su ölçümü yapılınca kurtulmam gereken 2 kg yağ kütlesine karşılık en az 5 kg kas kütlesi kazanmam gerektiğini öğrenmiş oldum. Buna göre bir beslenme planı oluşturacağız. Kas oluşumu için spor öncesi ve spor sonrası beslenme önemli; spordan 45 dk önce filtre kahve ya da Türk kahvesi ile bir hurma yenebilir, spordan 45 dk sonra ise protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Beyaz et ya da muzlu yulaf ezmesi yenebilir. Seçenekleri çeşitlendirmek mümkün mesela chialı puding olabilir ya da tam tahıllı ekmek ile avokadolu ton balıklı sandviç olabilir. Diğer seçenekleri sonraki yazılarda detaylı yazayım :) 

Umarım ilerleyen günlerde de şu anki heves ve heyecanım böyle devam eder :) 

8 yorum:

  1. Tebrik ediyorum, umuyorum senin bu azmin bana da örnek olsun diye dualardayım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kez gaza gelsen yeter :) O ilk adımı atıp harekete geçmek zor ama başlayınca o kadar iyi geliyor ki devamını getirirsin bence :)

      Sil
  2. Düzenli bir aktivite kadar iyi gelen bir şey yok :)

    YanıtlaSil
  3. Bizle de ayrıntıları paylaşırsan çok sevinirim. Kızım özellikle kafasına göre kısıtlama yapıyor besinleri. gençlik yanlışları ve kafasının dikine gitmeleri ne yazık ki başladı. o yüzden beslenme planını merak ettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de değindiğiniz gibi lan değerleri ve doğru bir kilo/yağ ölçümü yapılmadan bir şeyleri rastgele kısıtlamak doğru değil aslında. Tam ters etki bile yapabilir. Devlet hastanelerinde diyetisyen doktorlar var. Mhrs üzerinden randevu alıp gidilebilir. Önce kan tahlilleri ve ölçümler yapılacağı için daha sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturacaktır diyetisyen :)

      Sil
  4. kim tutar seniiiii aslanlar gibiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 gün spor üstüne ev temizliği ve misafir... Şu an ben belimi düz tutamıyorum, iki büklüm oldum :))))

      Sil

NeverEnding...

Sonu gelmez sorumluluklar... Okulların kapanmasına son 1,5 ay!  Sınavlar kapıda; tüm gün sınav hazırladım. Her sınıf için reading&writin...