Pazartesi, Mart 28, 2022

Yeniden

Uzun zaman sonra tekrar spora başladım. Son 3 yıldır kilomu kontrol etmekte zorlanıyorum. Eskiden kilom 62-64 aralığında gidip gelirken önce 64-66 sonra da 66-68 aralığına transfer olmuştum (Boyum 1.78 :) Spor yapsam dahi boğazımı tutamadığım için bir türlü 66'dan aşağı düşemiyordum. Ama şu yazımda bahsettiğim üzere en azından tokken kendimi tutayım gereksiz yere yememeyeyim mantığı ile biraz hafiflemeye başlamıştım. Üstüne bir de ağır hasta olup yatağa düşünce 3 yıl sonra tartıda yeniden 64'ü görebildim :D Tabi bu fırsatı kaçırmayayım spora da başlayayım dedim. Amacım biraz incelmek, biraz kas yapmak, en azında %25 olan yağ oranımı daha makul seviyelere çekmek :D



Öncesi - Sonrası fotolarını çok severim :D

Yan binanın altında güzel bir spor salonu var. Dün gidip bir ön araştırma yapmıştım, bugün de gidip kaydoldum ve hemen başladım. Gün ya da saat sınırı yok, istediğim zaman gidebiliyorum ve 3 aylık kampanyalı fiyat 750 TL ki aylık 250 TL gayet makul geldi bana zira bugün bir markete girince 250-300 TL'den aşağı çıkamıyoruz zaten. 

Bugün koşu bandında 20 dk, bisiklette 15 dk ve eliptikte 15 dk olmak üzere toplamda 50dk.lık bir çalışma yaptım. 2 gün daha böyle olacakmış, sonra 1,5 hafta hoca eşliğinde çalışacağım. Toplamda 2 haftanın sonunda bana bir program oluşturacaklar ve onu takip ederek kendim çalışmaya devam edecekmişim. Spor salonuna ait bir fitness uygulaması var, antrenman planı oraya yüklenecek.

Yağ yakımı ve kas oluşumu için beslenme çok önemli, kaslar için protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Burada gönüllü olarak çalıştığım kültür sanat evinden tanıştığım diyetisyen bir arkadaşım var. Yarın ona gidip uygun bir beslenme planı almayı düşünüyorum. Gerçi beslenme konusuna çok yabancı değilim. Daha önce bu konuda kapsamlı araştırmalar yaptım; birkaç kez diyetisyen yardımı aldım. Yakın arkadaşlarım Şehnaz ve Oktay'la ortak sitemiz fitizbiz.com'da birçok yazım mevcut. Ama bu kez plaj sezonunu açmadan  şu yağlardan kısa sürede ve kalıcı olarak kurtulup yerine kas kütlesi koymak istiyorum :D 

Şimdilik durum böyle, gelişmeleri yine yazarım :)

6 yorum:

  1. Ben de şekeri unu kessem mi diyorum sonra birden saçmalamaaa diye bir yanıt geliyor bizzat kendimden. Size başarılar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o içimizdeki ses yok mu :D Mantığımızla kavga edip bir de kazanıyor :)) Ben ekmek, pilav, börek gibi şeylere pek düşkün değilim normalde de, o yüzden çok zorlanmıyorum :) Ama canımın çektiği şeyi de yememek için çok kasma kendimi zaten :) Ölümlü dünya sonuçta yiyip içmek, gülüp eğlenmek, tadını çıkarmak lazım :)

      Sil
  2. Çok takdir ettim, birazda bana ilham olsa keşke...
    Neyse ofise dönüyoruz, yollarda perişan olur toplantılarda aç kalırım ben zaten zorunlu sağlıksız zayıflama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ofise dönüyorsanız çok basit bir önerim var: kavanozda salata :) Hafta sonu evdeki bakliyatları haşlayıp 2-3 kaşıklık porsiyonlayarak poşetlerseniz ve salata için kullanacağınız malzemeleri yıkayıp kurulayıp önceden hazır ederseniz hafta içi ofise kendi salatanızı götürebilirsiniz :)

      Sil
  3. hadii sizin mevsim çok erken başlıyor, gönder yağları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cumartesi hava 25 derece gözüküyor, denize mi girsek diye konuşuyoruz arkadaşlarla :))

      Sil

NeverEnding...

Sonu gelmez sorumluluklar... Okulların kapanmasına son 1,5 ay!  Sınavlar kapıda; tüm gün sınav hazırladım. Her sınıf için reading&writin...