Salı, Mart 08, 2022

Hikayenin İçinde Kal!


 "Bazen hayatın nasıl olacağına dair kafanda kurduğun resmi bırakmalı ve

içinde olduğun hikayeden keyif almayı öğrenmelisin."


O kadar doğru ki! Ne zaman şikayet etmeyi, mızmızlanmayı bıraksam ve önüme baksam - gerçekten baksam - onlarca güzellik görüyorum. Sorun durup önümüze bakabilmekte. Kafamızdaki hayaller öyle uçsuz bucaksız ki... Ama işte hayal bu, sonu yok. Birine ulaşsan diğeri içinde kalacak. Oysa elimizdeki güzellikler uzansak dokunacağımız mesafede.

İçinde yaşadığımız hikayede mutlu olmanın yolu çok kolay: "Hikayenin içinde kalmak, anı yaşamak!"

Kıymetini bilerek yaşadığım her an o kadar iyi ve mutluyum ki bu hissi hiçbir şeye değişmek istemiyorum. Kafamın karıştığı, içimin daraldığı, her şeyin boğucu geldiği anlarda kendi kafamın içinden çıkıp gerçekte olana odaklanmak gerektiğini bilmek umut veriyor. Hayat iniş çıkışlarla dolu, bunu değiştiremeyiz ama ne yöne bakacağımız bize kalmış. Uçurumun dibine de bakabiliriz, masmavi sonsuz gökyüzüne de :)

Göğe bakalım!





11 yorum:

  1. Güzel yazını öyle güzel tamamlamış ki şiir. Fondaki keman sesi de çok dokunaklıydı. Hikayenin içinde kalmak dileğiyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir denen şey iyi ki var :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. 🥰🥰🥰 Benden de kocaman kalp ❤️❤️❤️

      Sil
  3. Kısaca anı yaşa yani:) "Carpe Diem" Ben de aynı felsefeyi benimseyenlerdenim. Zira elimizde değiştirebileceğimiz pek az şey var. İyilikler ve kötülükler arasında bize denk gelen güzel anların tadını çıkarmak en iyisi. Zira insan yaşamında sonsuz bir mutluluk, sonsuza kadar süren bir sevinç yok, tükenmez bir keder, bir acı olmadığı gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mottomuz "Anı yaşa!" olmalı bence de :) Kötü bir anın içindeyken de o anın eninde sonunda biteceğini bilerek "Bu andan ne öğrenebilirim?, Bu kötü anı nasıl bir kazanıma çevirebilirim?" diye bakabiliriz :)

      Sil
  4. Çok güzel açıklamışsın. Hayaller hep uzakta kalıyor. Buna odaklanıp mutsuz olmak yerine elimizdeki güzellikleri fark etmeliyiz. Çabalamak da gerekli ama bu takıntıya dönüşmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki hayal kurup çabalamak gerekli ama tam da dediğin gibi takıntıya dönüşmemeli :)

      Sil
  5. Evet gerçekten insan bir dönüp baksa neler var neler ama yalan söylemeyeceğim bazen öylece durup mızmızlanmak da iyi geliyor bana. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen mızmız kanmak hepimize iyi geliyor :) Bu yüzden mızmızlanma hakkımızı her koşulda saklı tutmalıyız :)))

      Sil

NeverEnding...

Sonu gelmez sorumluluklar... Okulların kapanmasına son 1,5 ay!  Sınavlar kapıda; tüm gün sınav hazırladım. Her sınıf için reading&writin...