Cuma, Mart 25, 2022

Hayaller

Evde geçen 3 günün ardından bugün ilk kez evden çıktım ve arkadaşlarımla buluştum. Yaz için hep birlikte 1 gecesi çadırda olmak üzere 3 günlük Sinop tatili yapalım diye konuştuk :) Evrim'in izin tarihine göre net planlama yapacağız umarım.

Evrim'e plandan bahsedince yol yüzünden başta biraz ırın kırın etti ama sonradan ısındı fikre :) Akşamüstü çıktığımız yürüyüş dönüşünde ise beni çok şaşırtan cümleler kurdu: "Arabayı değiştirelim, yerden yüksek, büyükçe bagajı olan bir şey bakalım, pikap tarzı olabilir." Son 2-3 yıldır bunları söyleyen bendim ve Evrim hep karşı çıkıyordu. Şimdi birden kendi bu cümleleri kurunca biraz şok oldum ve nereden çıktı şimdi diye sordum. Tabi sonra hemen toparlanıp ben kaç yıldır diyorum dinlemiyorsun, şimdi ne değişti acaba? diyerek takıldım Evrim'e. O zaman kamp yapan bir aile değilmişiz ama artık kamp yapıyormuşuz, eşyalarımız sığmıyormuş, bagajda yer kalmamış. Bisikletlerimizi de koyacak uygun aksam yokmuş zaten arabada. Bunları duyunca ben 2.dalgayla bir daha şok oldum tabi :))) Kocama n'aptın, gerçek Evrim nerede diye adamın yakasına yapışasım gelmedi desem yalan olur :)))



Velhasıl kelam düne kadar uzak olan hayaller bugün yakın oldu sanırım :) Tabi uygun bir araç bulana kadar daha epey yol vardır önümüzde ama fikren uzlaşmamız bile büyük bir adım bence :)

Daha önce yazdığım hayallerin doğru zaman geldiğinde nasıl gerçek olduğu ile ilgili yazdığım 3 yazım var. Aradım ama bulamadım maalesef. Bilgisayarda bakıp bulursam link eklerim. İnanıyorum bu kez de yazılan hayaller gerçek olacak ve ihtiyacımız olan o aracı bulacağız :)

Yazımı geçen yazdan kalan şu foto ile bitirmek geldi içimden:


Olur da gözünüze bize uygun bir araç çarparsa haber ediverin lütfen :) 

16 yorum:

  1. İstemek sahip olmanın yarısı :)) bol şans!

    YanıtlaSil
  2. Hadi inşallah diyelim:) Pikap konusunu iyi araştırın yine de:) Çok havalı dursa da, yada kamp vb. faaliyetler için ideal gibi görünse de, eğer tek aracınız olacaksa, o araçlar yük taşıma maksatlı olduğu için kullanım açısından sizi mutsuz edebilir.. Belki de suv tarzı bakmak lazım:) Gerçi Evrim Bey tamam demişken, yeni icat çıkarmamak lazım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklımızda tam net bir şey yok aslında yani SUV da olabilir pickup da. Mesela Peugeot 3008 çok güzel ama fiyatları çok uçuk. Başlıca 2 ktiterimiz var: Otomatik vites olması gerek ve bagaj büyüklüğü önemli. Araba biraz şans işi, hadi deyince hemen bulunmuyor. Ama bakalım kısmet :)

      Sil
  3. Kamp fikri ne güzel. Ben böcek möcekten hoşlanmadığım için rahat etmem gibi geliyor. :) Gönlünüzce olur İnşallah.
    Şu an Konya'dayım. Gezme hayali ile geldim ama soğukmuş burası. Evde bile kalın yelek, patikle oturuyorum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sen dönmeden ısınır hava ama ısınmazsa da seni engellemesine izin verme, çık dolaş mutlaka! Böcek konusunu pek düşünmemeye çalışıyoruz :)))

      Sil
  4. Sinop'a daha önce gittiniz mi? Nerede kamp düşünüyorsunuz ve neden Sinop için yüksek araç? Bence hiç gerek yok.

    Sabah hareket edeceğiniz varsayarsak muhtemelen erken çıkacaksınız ve mecburen bizim evin coğrafyasından geçeceksiniz; eğer akşam çıkarsanız başka bir fikrim var an itibariyle:) Her koşulda öncesinde beni haberdar ediyorsunuz, kaç kişi olduğunuzu söylüyorsunuz, sabahsa eğer size iki farklı pide için iki nokta söylüyorum. Kararınızı bildiriyorsunuz ve orada sizi bekliyor oluyoruz biz:) O gün dönüşünüz için de bir teklifimiz olabilir, bu biraz sizin vaktinizle alakalı.

    Bu arada Sinop'a daha önce gidilmişse sorun yok. Ama gidilmemişse, blogun sağındaki Sinop Mavisi-Seyahatname tıklanarak bazı fikirler edinilebilir:) Şimdilik bu kadar. Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi işler daha da güzelleşti sevgili Buraneros 🤩🤩🤩 Yola çıkmadan önce mutlaka size haber vereceğim ve umarım birlikte o pideleri yiyeceğiz büyük bir keyifle :) 4-5 çift olacağız orda ama öncesi sonrası tatil planlarına bağlı olarak ayrı ayrı gidiyor olacağız muhtemelen. Arkadaşlarımızdan biri Sinop'lu. Diğer iki çift de daha önce gitmiş, bizim ilk seferimiz olacak :) Yüksek araç sadece Sinop için değil; ben dağ tepe, yayla gezmeyi çok seviyorum ve şimdiki arabamız o yollarda haşat olur diye pek gidemiyoruz. Bir de kamp malzemelerimiz bagajda duruyor ve bagaj artık bize yetmiyor. Ama baktığımız araçların bagajları da bizimkinden çok büyük değil gibi maalesef :( Biz radarlarımızı bir açalım da kısmetimizdeki araba çıkar karşımıza diye umuyorum :)) Şimdi hemen Sinop yazısına ışınlanayım :)

      Sil
  5. Evet daha önce bahsetmiştin :) Hadi inşallah, ne güzel olur ya <3

    YanıtlaSil
  6. Bende Captiva var. Bagajı geniş, istenirse iki fazla koltuk açılıp yedi kişi alabiliyor. Biz yayla için almıştık, kamyon gibi kullandık, neler taşımadık ki. Son zamanlarda yakıta gelen fiyat artışlarından sonra yakıt harcaması oldukça can yakar oldu. Şimdi depoyu doldurmak 1.350 TL yi bulur sanırım. Bunun gibi SUV araçlar yakıt harcaması dışında iyi. Yolda normal otomobillerle aynı hız sınırına sahip. Fakat pikap olunca yasal olarak azami hız sınırı düşüyor, bu da radara yakalanma riskinizi arttırmış oluyor tabii. Hayallerinize bir adım daha yaklaşmış olmanıza sevindim Mrs. Kedi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mr. Kaplan :) Captiva'ya da bakalım. Bizim arabamız Passat, benzini yakmıyor su gibi içiyor neredeyse. Yakıt fiyatlarını düşündükçe arabadan soğuyorum :( Ama araçsız da olmuyor maalesef. Bakalım umarım bize uygun bişey buluruz :)

      Sil
  7. Senin yazını okurken şunu düşündüm; "sabir " galiba ilişkiler de çok önemli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen susmak, konuşmamak, zamana bırakmak çare olabiliyor :) Aslında hepimiz kendimizden mesuluz. Her birimiz "en iyi halini" ortaya koysa ve elinden geleni yapsa hiç problem kalmaz hayatta :)

      Sil
  8. Fikri çok sevdim, sizin adınıza da çok sevindim ama araçlardan hiç anlamam bu konuda yardımcı olamayacağım. Hatta siz bulursanız bizimle de paylaşın kocam aylardır bir araba beğenemedi. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de ilk arabamızı almak için neredeyse 1 yıl düzgün araba aradık. Erkekler bu işi fazla uzatıyor maalesef. Bir sürü araç baktık ama henüz içimize sinen olmadı. Bakalım :)

      Sil

NeverEnding...

Sonu gelmez sorumluluklar... Okulların kapanmasına son 1,5 ay!  Sınavlar kapıda; tüm gün sınav hazırladım. Her sınıf için reading&writin...