Pek sık gelmeyiz bir araya
Ama olur ya mutfak meraklıları hani
Ne bulsa yakıştırır birbirine
Hah işte denk gelirsek öylesine
Doyum olmaz aşkımızın lezzetine
Başlıktan sonra yukarıdaki satırlarla karşılaşınca umarım gülümsemişsinizdir ufaktan :) Ben çocukluktan beri çok severim ıspanağı ama ayıklayıp temizlemesi çok zor olduğu için çok sık almıyorum. Çok canım isterse de temizlenip dondurulmuş ıspanak alıyorum. Pırasa ise olgunluk aşkım :D Çocukken pek de bayılmazdım ama artık onu da çok seviyorum.
Geçen hafta Migros'tan bir paket pırasa almıştım, portakallı zeytinyağlı pırasa yapmak için ama fırsat olmadı. Buzlukta da epeydir bekleyen bir paket ıspanak vardı. Pirinçli yemeğini yapayım diyordum ama o hâlini Evrim yemiyor. Sonra aklıma ikimizin de çok sevdiği şu pazılı kişi ıspanaklı yapmak geldi ama onu yapmaya da biraz üşendim. Kolaya kaçayım yalancı kiş yapayım dedim ve pırasayla ıspanağı buluşturup muhteşem dansları için heyecanla işe koyuldum. Sonuç cidden mükemmel 😍
Tarifini şuraya bırakayım :)
Malzemeler:
- Yarım kg kadar pırasa (1 kilonun yeşil kısımlarını ayırıp pırasa tavası yaptım :)
- 1 pkt dondurulmuş ıspanak (siz isterseniz tazesini kullanabilirsiniz tabi ki :)
- 2 yumurta
- 1 pkt krema
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 pkt. kabartma tozu
- 1 tatlı kşğ. tuz
- 1 çay kşğ. karabiber
- 1 çay kşğ. kırmızı pul biber
- 2-3 tutam susam
Hazırlık:
Pırasaları boylamasına ikiye keserek ince ince doğrayın. Tavada kavurun, üstüne ıspanağı ekleyip buzu çözülene dek kavurun. Soğuması için geniş bir tabağa alıp açık camın önüne bırakın. 2 bardak yulaf ezmesinin 1 bardağını blenderdan çekip un haline getirin. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın, kremayı ekleyip tekrar çırpın. Un haline getirdiğiniz yulafları, kabartma tozunu ve baharatları ekleyip çırpın. Ayırdığımız 1 bardak çekilmemiş bütün yulaf ezmesini ekleyip kaşıkla karıştırın. Soğumaya bıraktığınız pırasa-ıspanak karışımını yumurtalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Büyükçe bir borcamın içine yağlı kağıt serip harcı içine dökün. İyice düzelttikten sonra üstüne susam serpip önceden ısıtılmış 185 derece fırına atın. İçi pişip üstü kızarana dek yaklaşık 15-20 dk pişirin.
Çayla ya da benim tercihim olan ayranla servis edin :)
Afiyet olsun :)
oo saol ilginçmiş, sevceğim bişi, ben de lahana ve pırasayı minik minik doğrayıp, un süt yağ ile karıştırıp tavada pişiriyom, börek gibi oluyol :)
YanıtlaSilYumurta ya da un yok mu içinde? Nasıl bütünleşiyor? Güzel börek içi olur bu malzemelerden.
Silun süt yağ var hee yumurta da olur tabll :)
SilUn yazmışsın zaten ilk yorumda ama ben görmemişim :)
SilGüzel bir karışımdır, bilirim ve hep yaparım. Ayrıca içine sadece yumurta+peynir veya chia (jelleştirilmiş olarak) peynir katarak tepside ya da tavada yapabilirsin. Mükemmel oluyor. Eline sağlık :)))
SilMomentoscum içinde, ıspanak, peynir ve yumurta olan bir şey asla kötü olamaz bence zaten :)
SilÇok güzel elinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilGece gece karnım acıktı yaa. Ben de son zamanlarda pırasalı havuçlu böreğe sardım.-) Off ya:-)
YanıtlaSilOfff çok severim pırasalı havuçlu börek :) Annem (eşimin annesi) çok güzel yapar o böreği, yapsa da yesek keşke :D
SilEllerinize sağlık. Anneme söylicem bana da yapsın. :)
SilSen de yapabilirsin ama tabi anne eli değince başka güzel olur :)
Sil