Çarşamba, Mart 09, 2022

Bahar

Bugün "English Together" isimli mesleki eğitim semineri için Arya'nın okuluna gittim ve hazır gitmişken Arya'nın öğretmeniyle de görüştüm.

Öğretmeni, Arya'dan çok memnun olduğunu ve Arya'nın sınıfın en iyi 2 öğrencisinden biri olduğunu söyledi. "Birinciliği 2 arkadaş paylaşıyorlar" dedi :) O an ne kadar gurur duyduğumu anlatamam. Öğretmen, "Arya dersleri dışında davranışları ile de örnek bir öğrenci." deyince sevinçten havalara zıplamamak için zor tuttum kendimi :D Demek ki Evrim'le bu ebeveynlik işini iyi kotarıyoruz :) 

Eğitim sonrası eve gelip bir uyumuşum off :D Uyanınca biraz blog alemine daldım. Canım Ceren'im 3Aylık Bahar Planı'nı paylaşmış blogunda ve bizlere de yapmamız için bazı egzersizler bırakmış. İlk egzersiz kim olduğumuz ve kim olmak istediğimize dair. 

Ben Kimim?

1) Dışa dönük, sosyal biriyim.

2) İyi bir anneyim.

3) Aldığı sorumlulukları mutlaka yerine getiren biriyim.


Kim olmak isterdim?

1) Zor anlarda daha sakin kalıp mantığın sesini duyabilmek, 

2) Kendi mutluluğumu baltalama huyumdan kurtulmak, 

3) Kendimden daha az şüphe etmek, kendimi daha az suçlamak isterdim. 


Bu üç isteğime ulaşırsam daha da derdim tasam kalmaz gibi geliyor nedense :)))) 

Canım Ceren bu egzersizin devamında bahar için planlarını da yazmış ama ben cesaret edemiyorum. Çünkü ben uzun vadede planlara uyamıyorum. Anlık olarak yapayım desem de iş zora girince çok stres oluyorum. Planı yapan ben, plana uyamayan ben, kendi yaptığım plana uyamadığım için stres olan yine ben :))) 

Ocak sonu - Şubat başından itibaren hayatın bana sunduklarına odaklanıyorum. Öyle olsa, böyle olsa; şöyle yapsam... demiyorum. Sadece o gün, o an ne yapmam gerek, ne yapabilirim, ona bakıyorum. Yapılacaklar bitince kendime vakit ayırıp kitap okuyabilirsem ya da Evrim'le güzel bir film izleyebilirsek günü kârlı kapatmış hissediyorum :) Arya ile birlikte kitap okumak ya da kutu oynamak da günü kârlı hâle getiren favori aktivitelerimden oldu son zamanlarda. 

Arya'nın büyümesi ile - daha doğrusu benim sonunda onun büyüdüğünü fark etmem ile - işler epey kolaylaştı. Kendime ait daha çok vaktim ve daha çok alanım var. Evrim de son zamanlarda daha planlı programlı hareket ediyor ve bir şekilde ailecek ya da başbaşa güzel zaman geçirebiliyoruz. E daha ne olsun zaten :D İşte bir de yukarıdaki 3 maddede gelişim kaydedersem oldu bu iş :D

Bahar güzellikler getirsin hepimize :) 


Dipnot: Baharla ilgili şimdilik tek planım deniz sezonunu açmak :) Hedefim 23 Nisan, bakalım havalar izin verecek mi :D

11 yorum:

  1. bir ebeveyni en mutlu eden an, daim olsun inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Umarım değişmeden böyle devam eder :)

      Sil
  2. :) Çok güzel bir duygudur eminim, daha nice başarılara ulaşması dileğiyle... Bu sene bende plan program yapmak istemiyorum. Gelsin geldiği gibi hayat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sömestr tatilinde kaymayı öğrenip tepeden kayarak indiği an gözümden yaşlar akmıştı. Bugün de benzer hisler yaşadım. Büyüyor oluşu, başarılı olması, nezaketi, arkadaş canlısı olması... Gurur duyuyor insan gerçekten çocuğuyla. Darısı tüm anne-babaların başına :)

      Sil
    2. Sabah sabah içim umutla doldu, inşallah bende böyle güzel gurur dolu anlar yaşarım tostik oğlumla. :)

      Sil
  3. Arya için kocaman bir "Maşallah" diyorum:) Güzel kızının yolu her daim açık olsun. Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle tebrik ederim Arya'yı ve elbette ona rehberlik eden sizi:) Yalnız bir şey söylemek istiyorum. Bu yaşlar çocuğun en zahmetsiz en zevkli dönemi. İleriki yaşlarda bazen çok yıpratıcı oluyor. Umarım sizde hiçbir zaman sorun olmaz Mrs. Kedi:)

    Plan ve program konusunda aynı fikirdeyim. Soruları cevaplamak aslında zor. Ben kimim? sorusu çok derin. Kim olmak isterdim? belki o kadar değil. Nedense "Ben kimim?" sorusu korkutuyor beni. Cevabını vermek kendi adıma hiç kolay değil. Soruyu yumuşatmaya çalışırsam, hayatta ne yapmaya çalışıyorum? olabilir belki. Dürüst, güvenilir olmaya çalışıyorum, kimseye yük olmamaya çalışıyorum diyebilirim belki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ergenlik çağında neler olacak kim bilir diye korkmuyorum desem yalan olur Mr. Kaplan ama onu da o gün gelince düşünürüz diyerek bu günlerin tadını çıkarıyoruz :)

      Sorular cidden zor :) Ben Kimim sorusunu 3 maddeyle cevaplamak imkansız ama canım Ceren aklınıza gelen ilk 3 şeyi yazın demiş, ben de öyle yaptım. Başka gün sorsam başka 3 şey gelirdi aklıma muhtemelen :) Kim olmak istediğim sorusu ise nispeten daha kolay :D

      Sil
  5. oooo 23 nisanda deniz mi oooo en iyi plan buymuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar geleceğine kış geri geliyor gibi ama bakalım :))

      Sil

NeverEnding...

Sonu gelmez sorumluluklar... Okulların kapanmasına son 1,5 ay!  Sınavlar kapıda; tüm gün sınav hazırladım. Her sınıf için reading&writin...