Çarşamba, Nisan 20, 2022

Ne Yaparsan Yap Aşk ile Yap

Aşağıdaki videoyu 1.40 dk.dan itibaren izleyelim ve insanın sevdiği işi yapmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görelim. Ne kadar keyif aldıkları her hallerinden belli oluyor. Aşk'la dans ediyorlar! 


Hayatta ne yapıyorsak Aşk'la yapmalıyız. Aşk'la, tutkuyla, seve seve yapılan işler diğerlerinin arasından öylesine kolay sıyrılıyor ki! Aşk'la yapılan her şeyin kendine has bir ışıltısı oluyor. Diğer yandan zorla yapılan işler de bir o kadar kasvetli, bir o kadar tek düze oluyor.

Bu yıl her alanda nasıl daha iyisini yapabilirim diye zorluyorum kendimi. Yaptığım işi severek yapınca gerçekten iyi olduğunu görüyorum. Şimdi önümde Cuma gününe yetiştirmem gereken bir 23 Nisan programı var. Bir yanım "Yap gitsin!" diyor, diğer yanım "Nasıl daha eğlenceli yapabilirim acaba?" diye çırpınıyor.

Her yıl 23 Nisan için okulda tüm gün süren yemekli, şarkılı, oyunlu bir şenlik yapıyoruz ve gerçekten çok eğlenceli oluyor ama bu yıl Ramazan sebebiyle Mayıs ayına ertelendi şenliğimiz. Bu yüzden de bocalıyorum. Çocukları, klasik, çıkıp 3-5 şiir okunulan sıkıcı bir programa maruz bırakmak gelmiyor içimden. Sıkıcı kısmı kısa tutup programı şarkılarla bitirmeyi planlıyorum.

Programda öğrenciler tek tek sahneye çıkıp başta Atatürk olmak üzere ünlü yazar ve düşünürlerin çocuklar için olan sözlerini seslendirecekler. Sonra iki öğrencimiz şiir okuyacak. Bir öğrencimiz bağlama çalıp şarkı söyleyecek ve kapanışı da müzik öğretmenimiz eşliğinde tüm okul birlikte şarkı söyleyerek yapacağız. İçimden çoooook daha eğlenceli şeyler yapmak geçiyor ama 1 ders saatine sığdırılan ayak üstü bir program ancak bu kadar oluyor.

Umarım çocuklar sıkılmaz ve o gün olması gerektiği gibi gönüllerince eğlenirler :) 

10 yorum:

  1. Türkçe/Edebiyat öğretmeniniz yok mu? Bu tören işleri genellikle bu branşın üzerine yığılır. Diğer öğretmenler de hiç oralı olmaz. Siz işi eğlenceli hale getirmişsiniz. Programınız çok güzel. Umarım her şey istediğiniz gibi gider. Atatürk'ü vurgulamanız bu vatana ve millete yapılacak en büyük katkı olacaktır. Başarılar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sene başında belirli gün ve haftalar öğretmenler arasında paylaştırılıyor hepsi Türkçe öğretmenlerine kalmasın diye Mr. Kaplan. Ama ne hikmetse törenle kutlanması gereken önemli günler hep kadın öğretmenlere veriliyor. Basit günlerde ise erkek öğretmenler pano yapıp sıyrılıyor işin içinden. Ben Ağaç Ev sohbetinde söylediğim gibi bir işi alınca olması gerektiği gibi yapana dek rahat edemiyorum. Programa ana sınıfımızı ve özel eğitim sınıfımızı da dahil ederek bir nebze zenginleştirdim. Umarım güzel olur :)

      Sil
  2. eveet tutkuyla tabii, kendini parçalayarak hihihi :) dünyada en sevdiğim üç şey var: yoga dans masaj :)

    YanıtlaSil
  3. Ya sanki içindeki sesi dinlesen diye düşünüyorum.. çocukların hep birlikte oynayıp eğlenecekleri bir oyun olsa ve sonra da hep birlikte şarkı söyleseler 🙏🤩👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana kalsa direk şarkı ve oyun yaparım ama işte... Yine de fena olmadı gibi. Son şekliyle 2 şiir, bir şarkılı gösteri, bağlama dinletisi ve toplu söylenecek 2 şarkı var programda 🙂

      Sil
  4. sevilerek yapılan her şey çok keyifli ve güzel olmuyor mu zaten

    YanıtlaSil
  5. Severek ve içten gelerek yapılan şeylerin ayrı bir ışıltısı oluyor. Videodaki dans o kadar güzel ki, kalkıp ofiste dans edesim geldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de açıp açıp izliyorum bu videoyu aklıma geldikçe :)

      Sil

Pazar Mesaisi ve Kendine Ait Bir Oda

Öğretmen olmak bazen eve sınav kağıtları ile gelmek, bazen gönüllü etüt yapmak, bazen gönüllü gözetmen olmak, bazen hem ana-baba olmak manas...