Pazar, Nisan 19, 2020

16 Gün / 16 Yazı - 5. Gün: Kaybolmak

5. En son ne zaman kayboldun? Hikayesini anlatsana.

En son sömestr tatilinde İstanbul'da kayboldum. Cevahir AVM'den çıkıp yemek yemek için Kurtuluş tarafına gittim. O tarafları pek bilmiyorum. Daha önce bir kez Adana Ocakbaşı ve bir kez de Madam Despina'nın Meyhanesi'ne olmak üzere 2 kez gittim sadece. Bu kez yine Adana Ocakbaşı'na gittim Google maps.ten bakarak. 

Adana Ocakbaşı, Vedat Milör sayesinde haberdar olduğum küçücük bir mekan. Etleri güzel, fiyatları çok uçuk değil. Ben bu kez ciğer şiş yedim. Gayet güzeldi :) Epeyce bekleyerek 1 bardak çayımı da içip -mekanda çay yapılmıyor, yakındaki bir çay ocağından geliyor- çıktım mekandan. Buraya kadar işler yolunda gitti. Burdan sonrası biraz maceralı. 

Geldiğim yolu bir yere kadar hatırlıyordum ama birkaç kez sağa sola döndüğüm için işin ucunu kaçırdım. Hava da kararınca tam oldu. Google maps.e bakıyorum ama sürekli ters yöne gidiyormuş gibi hissediyorum kendimi. Ama çok da umursamadım çünkü öyle amaçsızca bilmediğim sokaklarda bir süre gezinmek hoşuma gitti. 



Sonunda birine sorayım dedim. Bir kadına sordum, o da yabancı çıktı :)))) Neyse biliyorum ki Cevahir'e yakın bir yerlerdeyim. O sokak senin bu sokak benim derken tanıdık bir caddeye çıktım sonunda. Oradan devam edince de otobüs duraklarına ulaştım. 

Neredeyse 4 yıldır, her yanını ezberlediğim, her gün aynı insanları gördüğüm, küçücük bir ilçe olan Hopa'da yaşadığım için yıllarca yaşadığım ama yine de çoğunu bilmediğim kocaman bir şehirde kaybolmak, hiç tanımadığım bir sürü insanla sokaklarda olmak epeydir özlediğim o müthiş özgürlük hissini kısa bir süreliğine yeniden tattırdı bana. 

En son ne zaman kaybolduğumu düşünürken aklıma daha eskilerde kalan bir anım geldi. Üniversitedeyken İstanbul'da Manisa'ya gelmiş, yakın arkadaşlarımla araba kiralayıp Çeşme'ye gitmiştik. Denize girip yüzdükten sonra Alaçatı'ya gidelim dedik. Arabaya bindik, yolu bulamıyoruz. Ama umurumuzda mı? Tabi ki değil :) Sora sora gidiyoruz güya ama dolanıp duruyoruz etrafta. Espriler, kahkahalar havada uçuyor arabada. En son bir amcaya yaklaştık sormak için. Camı açtık ama gülmekten soramıyoruz. Neyse zar zor gittik Alaçatı merkeze. Sokaklarına hayran kalarak gezdik. Oralı teyzelerle sohbet ettik. İyi ki bulduk diye sevinerek ayrıldık. 


Geri dönüp bakınca ne zaman kaybolsam sonunda çok eğlendiğimi fark ettim. Demek ki kaybolmak çok eğlenceli bir şey, özellikle de arkadaşlarla birlikte kaybolunca :))))) 

Yaz gelsin, her şey geride kalsın, yine kaybolalım hiç bilmediğimiz ama sonu güzelliklere açılan sokaklarda!




13 yorum:

  1. Kaybolma anılarınızın bu şekilde eğlenceli olmasına sevindim. Fotoğraflar da şahane yalnız🌼 Sanırım ben kaybolmaya çok müsaitim. Bir yere gideceksem araştırıp tam konumunu öğrenip öyle gidiyorum. Pek yalnız keşfedemedim sağında solunda ne var diye. Anca arkadaşlarımla onların rotasından gidersem belki :) Son dileğinizin gerçekleşmesini umutla bekliyorum bende🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de araştırıp giderim ama bazen haritalar da yanıltıyor ya da belki de ben pek iyi değilim harita okumakta :)

      Sil
  2. :) Ya ben çok severim kaybolmayı hatta huyumdur bir de şu yoldan aynı noktaya çıkılıyor mu diyerek bile bile kaybolmak. Fakat yanımda kimse olmasın, ya çişi gelir ya yorulur ya acıkır, henüz kaybolmanın keyfine varabilen birini bulamadım. yalnız kayboluyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ...bir de şu yoldan aynı noktaya çıkılıyor mu diyerek...

      Gittiğim bir yol o kadar çok şeyi değiştirdi ki... Keşke bildiğim yoldan gitseydim. O yoldan gidip kaybolmadım demek isterdim ama kayboldum ve hâlâ dönüş yolunu bulamıyorum.

      Sil
  3. Çok güzel resimler insanı rahatlatıyor 🌸 seni izliyorum sende bana destek olursan çok sevinirim ❤️

    YanıtlaSil
  4. bazen kayıp olmak güzel oluyor ya bilmediğin sokaklara girip keşif etmek güzel oluyor :) dilerim o güzel günlere kavuşuruz inşallah hep birlikte sevgiler canım benim ....:)

    YanıtlaSil
  5. Arabayla giderken yolumuzu her kaybettiğimizde Can'a "Bir arada olduğumuza göre kaybolmamışız derim" :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bir aradayken kaybolmuş sayılmayız. Bir arada olduğumuz halde kaybolmuş hissediyorsak durum ciddi olabilir :)

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Acı kaybınız için çok üzgün olduğunu belirtmek istiyorum Rabbim sabırlar versin.

    YanıtlaSil
  8. Başınız sağolsun Rabbim sabırlar versin inşallah 🙏

    YanıtlaSil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...