Çarşamba, Nisan 15, 2020

Mutfakta Tango - Corona Günlükleri

Evet, biz mutfakta Tango, balkonda clubber takılıyoruz. Ama bu yeni değil, biz eşimle evi oldum olası hep bir club, bir dans pisti, bir eller havaya mekanı olarak kullanıyoruz :))))) Yani deliliğimiz Corono'dan değil, doğuştan :D

Dün gece saat yarım sularında mutfağı toplarken telefondan çok sevdiğimiz ve Ghost filminden de herkesin aşina olduğu Unchainted Melody'i parçasını açarak dans etmeye başladık. Ardından Scent of A Woman filminden Por Una Cabeza ile Tango'ya geçtik ve finali de Dirty Dancing'ten Time of My Life ile yaptık.

Bizim böyle favori filmlerden favori sahnelerimiz ve şarkılarımız var. Sık sık açıp izleriz ya da dans ederiz. Epeydir yapmıyorduk. Dün gece iyi geldi.






Sanmayın ki hep böyle tarz takılıyoruz :P Bazen de Erik Dalı ile coşup Ankara'nın Bağları'na bağlıyoruz :))) Bak onu da epeydir yapmadık. İlk fırsatta onu da yapalım :)))

Peki dans dışında ne yapıyoruz? Daha önceki yazılarda anlattıklarımdan çok farklı değil günlerimiz. Ben sporla başlıyorum güne, tam bitirirken Arya uyanıyor çizgi filmler için. Kahvaltıyı hazırlarken Evrim kalkıyor. sonrası ödevler, oyun, çizgi film, etkinlik... Belki 1-2 bölüm dizi ya da bir film izliyoruz Evrim'le. Bazen gitar çalıyorum. Gün aşırı internetten çeşitli kaynakları tarayıp Whatsapp gruplarından ödevlendirme yapıyorum öğrencilerime. Daha önce verdiğim ödevlerin cevaplarını gönderiyorum. Yemekti, bulaşıktı, çamaşırdı derken günler geçiyor. Geçmiyor desem yalan olur.


            













Günler geçiyor da dışarı çıkmadan, okula gitmeden, arkadaşlarımı görmeden, okul çıkışı ya da akşam bir yerlerde oturup bir şeyler yemeden, içmeden, sohbet etmeden, hayatı paylaşmadan geçip gidiyor işte. Az önce okul grubumuzda okullar 1 Haziran'da açılacakmış gibi bir duyumdan szö edildi. Bir yanım çok sevindi ama diğer yanım bunu çok mantıksız buldu çünkü yaz sıcağında ders yapmak neredeyse imkansız. Günün çok erken saatlerinde ya da akşam saatlerinde 1-2 ders belki verimli olur. Ondan fazlası sadece işgüzarlık olarak tarihe geçer bence.

Bakalım gelecek günler bize neler getirecek...

15 yorum:

  1. Ne tatlısınız :) Biz de bazen dans ederiz Can'la. İnsana çok iyi geliyor. Dans müzikleriniz de favorilerimden hep :)

    Ben de udumu çıkartsam da bir elime alsam, ne güzel olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eline alsan bir Handan abla, eminim gelir gerisi :) O ilk adımı atacak motivasyon gerekli sadece!

      Sil
  2. Ghost filmini severim güzeldi müziği de çok güzeldir 😊...bende açıyorum arada iyi geliyor gerçekten 😊 Nija kaplumbağa çok güzel olmuş 😊 sevgiler canım benim 😊🌸

    YanıtlaSil
  3. aryayı öp sev kokla mıncır benim için :) şey yok muuuuu, şi iz e meniyak meniyaaak hihihi :) merkel mayısta almanyada okullar açılmaya başlayacak dediii. bizde haziran olabilir ama olmasın tabii sıcakta. bu sene herkes sınıfını geçmiş olsun öğretmeniiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Exactly, şi iz :))) Bu yıl geçer herkes sınıfı, orası kesin bence :))

      Sil
  4. Evet virüs tehlikesi geçsin de gidilir okula :) Ben de çok sevdim Ninja Kaplumbağa'yı. Resme baktıkça Arya'nın eğer gerçekten isterse aklına koyduğu şeyleri yapabileceğini görüyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Geçen biri anlatıyordu. Son yüz yıldır milletin başına gelenleri sıralıyordu. Osmanlı'nın son dönemi, Yemen'e savaşa gidip dönmeyenler, zorunlu büyük göçler, Kurtuluş Savaşı, milli mücadele, İkinci Dünya Savaşı, ekmek karneleri, salgın hastalıklar, seller, depremler, savaşlar... Dünya tarihinin belki de en büyük felaketinde birkaç hafta evde hapis kalmak ne ki bu insanların çektiklerinin yanında diyordu.
    Hak vermedim değil. Gülcemal vapuru geldi gözlerimin önüne. Çok şeyler mi bekliyoruz biz bu hayattan?

    Arya fotoğraflarında genellikle kameraya pek bakmazdı gördüğüm kadarıyla. Fakat bu kez kameraya bakarken mutlu bir gülümseme yayılmış yüzüne, belli ki memnun halinden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha zor zamanlara bakıp elimizdekine şükretmek zor zamanlarla başa çıkmak için her daim başvurduğumuz bir yöntem ama işte insanoğlu unutkan ve de nankör. Bu geçici bir rahatlık hissi verse de çok kısa süre sonra yine daha iyi zamanlarımızı düşünüp halimizden şikayet etmeye meyilliyiz maalesef.

      Arya konusunda haklısınız Mr. Kaplan :) Sabahları geç kalktığı, bol bol çizgi film izlediği ve gün içinde birlikte bir sürü oyun oynadığımız için fazlasıyla mutlu oluyor Arya :)

      Sil
  6. 16 gün 16 yazı meydan okuması için yolum bloğunuza düştü..
    Aynı jenerasyonuz galiba:)))) benim de en sevdiğim şarkılar.
    Bende beklerim bloğuma....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de blogunuza uğradım. Meslektaşmışız öğretmenim :)

      Sil
    2. hem de izmirliiii, annesi asansörün dibinde oturuyomuşşş :)

      Sil
    3. Evet hem meslektaş hem hemşehriyiz :)

      Sil
  7. Canım birden kalkıp dans etmek istedi:) Çok hoşsunuz, keyfiniz daim olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım her şey yoluna girer kısa sürede ve hep beraber daha da çok dans etmek ister canımız :)
      Çok teşekkürler :)

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...