Cumartesi, Nisan 18, 2020

16 Gün / 16 Yazı - 3. ve 4. Gün

3. Günün sorusu:

Bugün kendini hangi renk hissediyorsun?

İngilizce'de "feel blue" diye bir deyim var ve üzgün/hüzünlü hissetmek manasında kullanılıyor. Benim sık sık kullandığım bir deyim bu. Corona günlerindeki genel ruh halimi anlatıyor tam olarak. Ama bugün kendimi mavi değil de daha çok yeşil ve sarı hissediyorum. Çünkü bugün doğaya sığındım. Bahara güvendim. Kendimi dağ yoluna attım. Sapsarı güneş,  yemyeşil doğa, renk renk çiçekler... Ben de güneşle sarı, ağaçla yeşil, çiçeklerle pembe, mor, mavi, kırmızı oldum. Yani sanırım ben bugün kendimi gökkuşağı gibi rengarenk hissediyorum :)


*Şarkı, Handan ablanın foto-şarkı falından şansım :)


4. Günün sorusu:

Evindeki nostaljik ya da antika bir objenin fotoğrafını ve hikayesini bizimle paylaşmak ister misin?

İlk başta aklımdan  maalesef evde öyle bi'şey yok ki diye geçti ama biraz düşününce aklıma anneannemin kahve fincanları geldi. Bu fincanlar yıllarca anneannemin büfesinde, vitrinde durdu. Anneannem için çok değerliydi her biri. O ölünce fincanları ben aldım ve benim için de çok değerli her biri. Üzerlerindeki motiflere oldum olası aşığım. Nostaljik ya da antika sayılır mı bilmiyorum ama benim için çok özel ve paha biçilemezler.



Fotoğraflar pek estetik değil maalesef. Gece 00.44'te tabletle çekince böyle oldu ama fincanları görseniz kesinlikle anında vurulursunuz siz de :)

Kahve demişken Bob Dylan'ı anmadan gecmeyelim. Kahveler ve fincanlar farklı ama olsun, önemli olan hisler :)





17 yorum:

  1. Fincanlara bayıldım şahane 😊 evet bu şarkı da bana çıktı bugün 😊🌼denk gelmişiz keyifli kahveler içmen dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Şarkı da ne çok uymuş, anlattığın doğa ve renklere :)
    Fincanlar çok kıymetli hep benim için de, bizde de kayınvalidemden kalmış incecik porselen fincanlar var. Ömürlük olsunlar fincanların..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen her şey denk geliyor ya hayatta, dün de öyle oldu. Renkler ve şarkılar denk geldi birbirine :)

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş! :)

    YanıtlaSil
  4. Bu fincanlarla kahve içilir-içilmez üzerine ailece tutuştuğımuz bir tartışmamız var ki... Ben fincanlara bir şey olma olasılığını bile göze almak istemediğim için saklamakla yetiniyorum. Varlıkları yetiyor bana :)

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten bayıldım cok güzel fincanlar.

    YanıtlaSil
  6. Siz doğaya sığınıp dağ yollarınıza atarken kendinizi bize de evlere hapsolmak düştü:) Ama yine de fincanlar, şarkılar ve yazınızla içim açıldı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağına göre kar derler ya hani... Sanırım benim dağ ancak bu kadar karantina kaldırabiliyor. İyi ki daha fazlası binmiyor omuzlarıma. Çok ince bir çizgideyiz ailecek, tam kapasite ev hapsinde hayatta kalamayabiliriz Mr. Kaplan.

      Sil
  7. Feel Blue deyimine vurulduğumu söylemek isterim öncelikle. Tam benlikmiş. Kendimi en iyi böyle anlatabilirdim sanırım.. Yalnız fincanlar şahane gözüküyor. Uzak doğu motifleri de gördüm arasında ve cidden hayranlığım daha da arttı. :) Şarkı da en sevdiklerimden. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum feel blue deyimini. Fincanlar Çin yapımı ama fabrikasyon değil, tamamen el işçiliği ile elde çizili boyanmışlar. Tam Uzak Doğu yani :)

      Sil
  8. Fincanlara bayıldım harikalar.....

    YanıtlaSil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...