Pazar, Mayıs 03, 2020

Fit Olma Çalışmalarım - Mayıs Günlükleri

Okulların kapandığı 13 Mart tarihinde işlerin bu kadar ciddileşeceğini ve bu zorunlu tatilin (?!) bu kadar uzayacağını hiç düşünmemiştim. İlk haftalar kendimi o koltuktan bu koltuğa atmakla geçti ama yine de birkaç kez yürüyüşe ve koşuya çıktım akşamları. 

Evde kalma durumunun uzayacağını anlayınca bir yılgınlık çöktü üzerime ve bir süre pek bir şey yapmadım. Sonra baktım ki evde boş durmaktan yemeğe sarıyoruz ve hareketsizlikten şişmeye, daha kötüsü kas ve direnç kaybetmeye başlıyoruz; bir gayret spora ve sağlıklı beslenmeye başlayalım dedim. Mart sonuna doğru Instagram'daki canlı dersler sayesinde  Muay Thai ve Kickbox öğrenmeye  başladım. Ardından biraz yoga ve tüm vücut yağ yakma egzersizlerine geçtim. Ama yemeye aynen devam ediyorduk ailecek.

26 Nisan'dan itibaren işleri biraz daha ciddiye almaya başladık. Aşağıda bu süreçteki ölçümlerim var. Evet daha gidecek çok yol var ama 1 aydan kısa sürede belden 6cm incelmiş olmak devam etmek için yüksek bir motivasyon oldu gerçekten :) Boyum 1,78 ve çocukluğum hariç hiç bir zaman çıtıpıtı bir kız olmadım. Zaten hayalim de çıtıpıtı olmak değil. Sadece karın bölgemdeki yağlanmadan kurtulmak istiyorum. Rakamlara bakınca yavaş da olsa hedefe doğru gittiğim için mutluyum :)


Aşağıdaki fotoğraflar 2015 yılından kalma. Doğumdan sonra bir türlü toplanmayan göbeğim ile verdiğim savaşın hatıraları :))) Tam 100 gün evde spor yapmış ve incelmeyi başarmıştım. 29 yaşındaydım ve 26 beden kot giymeye başlamıştım. Nasıl karar verip nasıl başladığımı 4 arkadaş kurduğumuz fitness ve sağlıklı yaşam sitemiz olan Fitizbiz.com adresinde anlatmıştım o zamanlar. Sitede bir sürü ip ucu ve sağlıklı tarif var, ben de bir yerden başlayayım diyenler bakabilirler.

transformation

Boyum uzun olduğu için kilo takıntım yok sayılır ama kendimi bildim bileli hep bel/karın bölgem ile derdim olmuştur. Hatta hep esprisini yaparım Allah bilmiş de göbek vermiş yoksa kesin piercing taktırır, yaz kış göbeğim açıkta gezerdim diye :)) Peki yolun yarısına 1 kala piercing taktırır mıyım? Hımmm... Neden olmasın :D Ama daha oralara gelmeye çok var tabi.

Yaptığım videoların linklerini buraya bırakıyorum. "Do this everyday" yazanı her gün yapıyorum. "Get Abs in 2 weeks" yazanı da gün aşırı yapmaya çalışıyorum. Ama en sevdiğim Gizem Hoca'yla kardiyo dans dersleri. O kadar eğlenceli ki çok da yorulsam eğlendiğim için bırakmıyorum. Dansla başlayıp diğerleriyle devam ediyorum. Dün enerjim fazla geldi hepsinin üzerine Fitness Partnerim kanalındaki kısa kısa tek şarkılık Zumba videolarını da peşpeşe yaptım :D 

Canınız mı sıkılıyor açıp şu kardiyo dans linkini kaptırın kendinizi, Gizem Hoca'nın dediği gibi hepsini tam yapmak zorunda değiliz, amacımız hareket edip eğlenmek :) 3-4 günün sonunda ruh halinizde olumlu bir gelişme olmazsa gelip bana çemkirebilirsiniz, garanti veriyorum :)))))






14 yorum:

  1. Baharın rehavetinden midir nedir? Her gün bu gün deyip yatıyorum.
    İnşallah bu gün başlıyayım spora:) Sağlıkla kalın efendim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir deneyin, devamı gelir. Gelmese de azcık dans edip eğlenmiş olursunuz :) Hadi!

      Sil
  2. Heheh ben atmışlı kiloları görsem herhalde göbek atarım. Ya da tam tersi göbek atsam atmışlı kiloları görürdüm, güzel olurdu :D

    YanıtlaSil
  3. Dört yıl önce restoran inşaat çalışmalarına başladığım yıllarda blogta "Erime Köşesi" adıyla her gün hedef kilomu ve o gün verdiğim kiloyu yazıyordum. Ankara'dan döndükten sonra bir sene içinde hem sigarayı bırakmış hem de yaklaşık yirmi kilo vermiştim. Günde en az 6 km yürüyordum, karbonhidrat ve şekerden kaçınmış, ölçülü besleniyordum. Demem o ki, blogta hedefi yazmak sanki umuma açık bir taahhüt gibi gelmişti bana ve etkili olmuştu.
    Şimdi karantina yüzünden yine epey kilo aldım, yürüyüş de yapamıyorum. Üstelik sigarayı bir kez daha bıraktım son bir aydır, bu nedenle çekirdeğe vurdum kendimi. Sizin videolarını koyduğunuz spor eksersizleri bizler için değil sanırım. O hareketleri yapmaya kalksak bizi yerden kaldırmak için vinç gerekebilir:) Bu yüzden bir an önce sokağa atmamız lazım kendimizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr. Kaplan o videolar biraz yorucu evet :) ama aşağıdaki linke giderseniz Leslie ile evde yürüme egzersizleri var. Onları deneyebilirsiniz. Değişik varyasyonları da mevcut YouTube'ta. Ben cidden çok sevdim dans etmeyi, umarım motivasyonumu kaybetmeden devam ederim :D

      https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=cvEJ5WFk2KE

      Sil
  4. Ben annemle beraber hadi başlayalım spor diyoruz 3-4 gün yapıp bırakıyoruz. Bir türlü istikrarlı bir şekilde devam edemedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrar önemli ama ucundan bucağından ne kadar hareket etsek yanımıza kar şu günlerde :)

      Sil
  5. İlk okuduğumda çikolata yiyordum, yorumsuz geçtim. İkinci okuduğumda da üstü erik reçelli ekmek yiyorum artık yuh dedim. Şimdi ben ne diyeyim bilmiyorum ki, 178 boya 65 kilo az bile geldi bana ama insanın bir ideal kilosu oluyor, benimki 47 mesela, 50 olayım resmen tombulluyorum. Söyleyince yuh diyorlar göz deviriyorlar ama boy 160, o 3 kilo o kadar fark ediyor ki... Sana bişi diyim mi, yanına iri yarı insanlar edin. Aralarında ufacık narincik kal, benim planım bu :D
    Ama her gün de kontrol ediyorum havuzu açtılar mı diye.. O ayrı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Evrim varken yanımda çok normal hissediyorum kendimi :D Ama kız arkadaşlarımla olunca dev gibiyim sanki :P kilo vermek değil de şöyle dümdüz bir karın bölgesi, azıcık, belli belirsiz 6-pack çizgilierim olsun istiyorum yıllardır. Bu kez inşallah vazgeçmeden devam ederim de olur :D

      Sil
  6. aşırı dev tebrik ederim. en sevdiğim işler böyle işler ya. bayılıyorum krizden fırsat çıkarmaya, değiştirmeye, dönüştürmeye.

    ben de 23 marttan beri düzenli devam ediyorum. aksatmıyorum çünkü spor mutluluğuna bağımlı oldum. streching ve toning videoları üzerinden gidiyorum. ağırlıklı pilates.

    amaaan mezdeke açıp dans bile etsem memnunum şu ara. yeter ki hareketin damardan zerk edilen mutluluk kafasını alayım :D

    çoook tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dans etmek acayip bir mutluluk veriyor :)) üstüne de biraz karın bölgesi çalışınca kendimle gurur duyuyorum :P insanlık için küçük, benim için büyük bir adım :))) ben de spor mutluluğuna bağımlıyım sanırım :)

      Sil
  7. Ben de spor yapmayan gruptayım :D Yemek yemeyi normalde de çok seviyorum, şimdi de evde olunca öyle devam ediyor. Aslında yapmak ne güzel, annem arada yapıyor ama o da istikrarlı değil :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spor olarak bakmamak lazım belki de. Müzik, dans, eğlence maksatlı yapmayı deneyin. Sonuçta önemli olan hareket etmek :)

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...