Perşembe, Aralık 09, 2021

Kitaplara ve Doğaya sığınmak

Doppler serisinden sonra Haruki Murakami okumaya geri döndüm. Daha önce 1Q84 adlı kitabını okumuştum. Bu kez Kadınsız Erkekler adlı kısa hikayelerden oluşan öykü kitabını okudum. Değişik. Sevdim mi? Bilemiyorum. Bugün bitti. Az sonra yıllar sonra ikinci kez okumak üzere Suç ve Ceza'ya başlayacağım. 

Cumartesi'yi iple çekiyorum. Hopa - Arhavi arası pedallayıp Kamilet Vadisine gideceğiz Hopa Dost derneği olarak. Hava açık ve ılık görünüyor. Bir an önce gelsin hafta sonu lütfen!


Geçen hafta yine kendimi yollara, dağlara, tepelere vurduğum bir günden kalanları da bırakayım şuracığa:





15 yorum:

  1. Doğa insanın ruhuna iyi geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Üniversiteye kadar iyi kötü bisiklet kullanabiliyordum. Hatta arkadaşlarla mobilet bile kiralardık bazen. En az kırk yıl sonra kızıma uyup İnciraltı taraflarında belediye tarafından kiralanan bisikletler bindik. Biraz acemilik çektikten sonra hâlâ kullanabildiğime şaşırdım. Bisiklet gerçekten güzel bir spor, hem de eğlenceli. Bir de kafa dengi biri ya da birileri varsa yanınızda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr. Kaplan hani uzun zamandır yapmadığımız şeyler için "Bisiklete binmek gibi, bir kez öğrendiysen unutmamışsındır" denir ya, demek ki 40 yıl da geçse unutulmuyor bisiklet sürmek :) Çok sevdiğim, aynı kafada olduğum bir arkadaşım var, Funda. Onunla beraber gideceğiz bisiklet turuna. Umarım güzel bir gün bekliyordur bizi :)

      Sil
  3. Lise yıllarında edebiyat öğretmenim beni hep bisiklet üzerinde gördüğü için erkek Fatma derdi. Tabi bahsettiğim yetmi yılların ortası ve ben bisiklet binmeyi unuttum. Ne güzel iyi tatiller size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmamışsınızdır bence, deneseniz kesin sürersiniz yine :) Geçen yıl bir kadınla tanışmıştım, bisiklet üstünde dünyayı geziyordu. Yaşıtlarım baston kullanıyor ben bisikletle gezmeyi tercih ediyorum demişti tüm neşesiyle ve enerjisiyle. Onun gibi yaşlanmak istemiştim o an :)

      Sil
  4. Doğada kaybolmayı bende çok seviyorumm

    YanıtlaSil
  5. Ben bisiklete bindeki, bacakların taş gibi olur'a, bayıldım. Esprinin sevimlisi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tam o nokta için paylaşmıştım görseli :))

      Sil
  6. Suç ve Ceza' ya bir ara ben de geri döneceğim. Başlayıp başlayıp bıraktığım kitaplar var. :)
    Bisikleti çok severdim, büyüyünce binemez oluyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana kalırsa hiç dönme Suç ve Ceza'ya ama sen bilirsin tabi yine de :)) Bakalım ben yarın bi 4-5 saat bisiklet tepesinde olacağım :D

      Sil
  7. Merhabalar.
    Blogger'de faaliyet gösteren ve karşılıklı ziyaretlerde bulunduğumuz bloglardan pozitif enerji alabilir miyim diye uğraşıyorum. Çünkü ben pek pozitif enerji salınımı yapamıyorum. O kadar çok negatif enerji yüklüyüm ki, tekrar memlekete gidip çıplak ayağımla toprağa basma ihtiyacı hissediyorum.

    Sizler yine iyisiniz. Allah daha iyi etsin. Kitap okuyabiliyor ve ihtiyaç duyduğunuz da bisiklete binip pedal çevirebiliyorsunuz. Ben ancak, memlekette pedal çevirebiliyorum. Okumak için kitaplarım da var ama, daha çok klavyenin başında vakit harcıyorum. Bu durumuma da kızıyorum açıkçası.

    Hopa-Arhavi arası pedal çevirmek, kim bilir ne kadar eğlenceli ve zevkli bir sürüş olacak. Size iyi hafta sonları dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pozitif enerji konusunda pek başarılı değilim maalesef :( Çoğu zaman mızmızlanıyor, isyan ediyorum ama arada güzel şeyler de oluyor hayatta tabi ki :) iyi hissedince de mutlaka paylaşmaya çalışıyorum :) Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  8. Bizde gelebiliyor muyuz ya? Resmen manzara aş erdim. :)

    YanıtlaSil

Bahar Şenliği

Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bahar şenliğimizi dün gerçekleştirdik. Mini Mini Beşler :)  Şenlikte halat çekme, sandalye kapmaca ve çuval yar...