Salı, Aralık 28, 2021

Ağaç Ev Sohbetleri #123

Bu haftanın konusu Deep'ten geldi:

"Yeni yıla girmekle ilgili düşünceleriniz, duygularınız nelerdir? Heyecan duyuyor musunuz? Beklentileriniz var mı? Eskiden girdiğiniz yeni yıllarla ilgili, yeni yıl gecesi ile ilgili anılarınız var mı? Hazırlık yapacak mısınız? Yoksa herhangi bir gece mi sizin için? Yani bu konularda istediğinizi yazabilirsiniz? Herhangi bir soruya cevap verebilirsiniz. Aklıma gelmeyen konu da olabilir."

Bu sene hiç yeni yıl havasında değilim ama kaçmak ne mümkün! Nereye dönsem yeni yıl :))) Hiç heyecanım yok. Zaten normalde de benim için yıl Ocak'ta değil Eylül'de seminerler ile başlıyor ve Haziran'da okul kapanışı ile bitiyor.

Ocak ayının bizim için özel olmasının yeni yılın başlangıcı olması dışında bir sebebi var: Biz Evrim'le 2005'i 2006'ya bağlayan gece tanıştık. Yani her yıl tanışma yıldönmümüzü kutlamış oluyoruz. Bu yıl 16 yılı devirmiş olcaz :) Ama dedim ya hiç hevesim yok o geceye dair. Zaten Evrim 23.15'te işe gidecek. Hâl böyle olunca ekipce plan yapmışlar erken kutladık yeni yılı. Pazar gecesi 15-16 kişi beraber yemeğe gittik; şarkılar, türküler, rakı, meze...





Kutlama kısmı da aradan çıktığına göre önümüze bakalım diyeceğim ama ben bitti desem de evren demiyor; her gün önüme bir yeni yıl kararı atıyor sanki. 

İlk mesaj şöyleydi, aldım kabul ettim. 


(Benden bu kadar demeyi öğren, delirme, takma sadece yeter, bitti, bu kadar demeyi öğren. Ne pahasına olursa olsun huzurunu koru.)


Bugün öğle yemeğinde öğretmen evinde karnabahar çıkacak diye bekliyorduk okuldaki kızlarla ama yerine mercimek çorbası ve tavuk döner çıktı. Hayaller karnabahar, gerçekler mercimek çorbası! Hevesimiz kursağımızda kaldı. Akşam eve gelince kendim yaptım karnabaharı ve o an evrenden geldi mesaj:


Yeni yılda ulaşılabilir hayallere odaklan! 
Mesela kızarmış karnabahar gibi 😅


Aşağıdaki şarkı da yemek hazırlarken çıktı bir anda. Onu da aldım :) 


Sezen Aksu - Belki de Aşk Lazım Değildir 

22 yorum:

  1. daha nice güzel yıllar kutlamanız dileğimle :)

    YanıtlaSil
  2. Evrim yılbaşı gecesi mi çalışacak? Hem de 23.15'te gidecek işe! Tamam, ben de Allah'ın günü işte diyorum ama. Yine de yani... Bakın, sanırım sizin tanıştığınız yıllardı. Belki aynı yıl da olabilir. Barajda acil bir iş vardı ama ne olduğunu unutmuşum. Ben o sıralar proje müdürüyüm. Genel Müdür yılbaşı gecesi kalman gerek dedi. Hayır dedim, hiçbir kuvvet bana bunu mecbur tutamaz. Her şeyi göze almıştım ve akşam saat altıya doğru işten ayrıldım. Hiçbir hazırlığımız, bir rezervasyonumuz yoktu. Dışarıda oluruz diye düşünmüştük, bir yer beğenmedik, döndük evimize. Kötü bir yeni yıl karşılamasıydı kabul ediyorum. Ama o akşam iyi ki dik kafalılık etmişim derim hâlâ. Çalışmanın da bir adabı var. Elbette hayat durmuyor o saatlerde, çalışmak zorunda olan meslek grupları var. Fakat bizim memlekette hayatı ucuzlatıyoruz. Dört yıl boyunca sadece dini bayramların ilk günü tatil yaptığım dönem oldu. İnsan gibi çalışmak, insan gibi yaşamak gerektiğine inanıyorum. Güzel bir yıl geçirmeniz dileğiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr. Kaplan, bir dokun bin ah işit gibi olacak ama Evrim'in çalışma düzeni hayatımızı cehenneme çeviriyor çoğu zaman. 12-24 diyorlar vardiya sistemine. 12 saat çalışıyor, 24 saat boş ama o kadar manasız ki hiç bir işe yaramıyor o 24 saat. İşe öğlen 12de giriyor, gece 12de çıkıyor. Ertesi gece 12de tekrar işe gidiyor. Öğlen 12de geliyor, ertesi gün öğlen 12de yine işe gidiyor. Ben ne gün gece geliyor, ne gün öğlen takip etmekte zorlanıyorum. İşten gelip tekrar gitmesi aradasındaki zaman hep uyku ile geçiyor. Gece işe gideceği zaman haklı olarak gitmeden önce birkaç saat uyumak istiyor; işten öğlen geldiği zamanlarda da uyuması gerekiyor. Gece 12de eve geldiği zaman Arya çoktan uyumuş oluyor, ben de çoğu zaman koltukta uyuyakalmış oluyorum. Üstelik hafta tatili de yok. Sürekli 12-24 düzeninde dönüyor. Şikayet etsek diyorum bazen ilgili yerlere... Sonra diyorum kimi kime şikayet edeceğiz? Yılbaşı gecesi için ben bu gece çalışmıyorum demek gibi bir seçeneği yok maalesef. Ama takılmıyorum, sıradan bir gün benim için. En azından bu yıl hissiyatım böyle :)

      Hep beraber güzel günler geçireceğimiz bir yıl olur umarım. Size ve ailenize iyi yıllar dilerim :)

      Sil
    2. Off şu vardiya sistemi adamın kafasını bulanıklaştırıyor. Yaşama net bakamaz oluyor. Ben yıllar önce oteldeki işimden o yüzden ayrıldım, iyi kazanmama rağmen.
      Senin mesajların harika! Sürekli gözönünde bulunsun :)) Ama Evrim' e de lazım bu tür mesajlar, başka ne olabilir bu hayatta diye araştırması mı lazım acaba? Bilemedim.
      Mutlu ve beklentileri karşılayacak bir yıl olmasını diliyorum hepinize. <3

      Sil
    3. Evrim öyle bakıp araştırmaz. Sızlanır ama çalışmaya devam eder. Alternatif bulması için başka bir alternatifi kalmamalı yani işsiz kalıp mecbur kalmalı başka bir iş bulmaya Momentoscum.

      Yeni yıl için, "Ne kadar az beklenti, o kadar az hayal kırıklığı" :D Gönül rahatlığı ile gelene hay hay, gidene bay bay diyeceğimiz bir yıl olsun canım <3

      Sil
  3. Benimde bir arkadaşımın eşi, bayram seyran hep çalışıyormuş.
    Ama yeniyıldan ziyade tanışma günü olması daha mühim bir unsur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıştık artık öncesinde kutluyoruz ki bu yıl yine iyi en azından 23'e kadar beraberiz, ertesi gün de öğlen 12'den sonra yine evde olacağız ailecek :)

      Sil
  4. Özel günleri ben de sevmem ama bu sene noele de yeni yıl gecesine de çok özendim, neden bilmiyorum. Sanki içimde "bir şeyler değişecek" hissi var daha doğrusu ben kendimi değiştireceğim ve bunu kutlamak istedim.. :)
    Evrim'e bir sürpriz mi yapsanız anneli kızlı? 5dk dışarı çıksa yeter aslında :) Bunu diyen de yıllardır 11'de fosur fosur uyuyan biri bu arada :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Ben de bu yıl Arya ile fosur fosur uyuyarak gircem yeni yıla :)))

      Sil
  5. Sanırım bu sene genel bir burukluk var ama umut edelim 2022 güzel geçsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel geçmesi kişisel bazda bizim elimizde olsa... Güzele odaklanalım, güzel olsun :)

      Sil
  6. öğretmenevi tatlıydııı, genelde öğretmen evinde öğretmenler kadınlar günü yapıyor, cunartesileri felan :) evrenden mesajları çok sevdim, çok komiik :) deee sen ne kadar şanslısın evrene mesaj gönderebiliyorsun ondan sana mesaj geliyoo sen seçilmiş bir insansıın kikiki :) (bi de baksana bakalımlım son yazımdaki animeleri acaba izledin muyduuu :) iyi yıllar bu aradaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kelime oyunu şakası yapmıştım yanii, evrimden de evrenden de mesaj geliyo sanaaa, holy sin sen işteeee :)

      Sil
    2. Çok "holly"im, bildiğin gibi değil :)))) Animelere baktım da yazmadım bişi, yazarım şimdi.

      Sil
  7. Benim babam yılbaşı geceleri evde olmazdı. Can'ın da mesai saatleri karışık ama bir şekilde yılbaşı gecelerini kaçırmamayı başarıyor :D Ben de bugünlerde çok yoruldum, yılbaşı geçse de yatsam modundayım. Yılbaşını annemin balkonunda geçirirken zatüre olmazsam tabi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balkonda mıııı??? Dikkat edin kendinize aman diyim <3 Ben artık takılmıyorum evde miyiz, değil miyiz :)) Sağlıklı olalım da deliye her gün bayram nasılsa :))))

      Sil
  8. Evet, Evren bazen çok iyi mesajlar bırakıyor gözümüzün önüne :) Görmek ve uymak lazım :) Hepimize Mutlu Yıllar <3

    YanıtlaSil
  9. Yorum değil.
    Sizin sayfanız da "güvenli değil" uyarısı veriyor. Bu sorunu çözmek için kumanda panelinden ayarlar sekmesini tıklayıp, HTTPS protokol ayarının en sağında bulunan baloncuğu tıklayarak aktif hale getirin. Gri renketn yeşil renge bürünür. Durumu bana bir yorum marifetiyle iletirseniz ben tekrar kontrol ederim. Bu durumun kimse farkına bile varmıyor. Herhangi bir problem teşkil etmiyor ama, dikkatli okuyucular bu ibareyi gördükleri zaman o sayfaları korkularından ziyaret etmek istemiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarı için çok teşekkürler :) Yaptım dediğiniz düzeltmeyi. Oldu mu bilemiyorum

      Sil
  10. 23.15 yıkım gibi olmuş ama yapacak birşey olmayınca kabullenmek gerekiyor ve ne güzel erkende olsa topluca bir kutlama olmuş:) Yeni yılınız kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer çok heveslenseydik öncesinde yıkım olabilirdi gerçekten :) Ama hazırlıklıydım. Genelde böyle oluyor, özel günlerde çalışıyor Evrim. Takmıyoruz artık çünkü bizim için sağlıklı olduğumuz her gün güzel :) Sizin de yeni yılınız kutlu olsun :)

      Sil

Bahar Şenliği

Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bahar şenliğimizi dün gerçekleştirdik. Mini Mini Beşler :)  Şenlikte halat çekme, sandalye kapmaca ve çuval yar...