Çarşamba, Ocak 03, 2024

Ameliyata Son 5

Sonunda kaçınılmaz gün geldi! 8 Ocak'ta fıtık ameliyatı oluyorum ve kurtuluyorum bu işkenceden.

Yeni yılın ilk yazısının böyle olmasını istemezdim ama n'apalım Hayat işte!

Geçen hafta Rize'ye beyin ve sinir hastalıkları cerrahına gittim. Son çekilen MR'ı görür görmez ameliyat hatta platin takılmasını önerdi doktor. Ben de zaten kökten bir çözüm aradığım için hemen kabul ettim. Ameliyat günü pazartesiymiş;  bu hafta yeni yıl sebebiyle pazartesi resmi tatil olduğu için önümüzdeki haftaya kaldı. Aslında böylesi daha iyi oldu çünkü okulda tamamlamam gereken sınavlar var. Bu hafta her şeyi bitirip ondan sonra ameliyat olursam içim rahat edecek. Bu kadar ameliyat mevzu yeter, biraz da yılbaşından bahsedeyim :)

Uzun yıllardır hep evde kutluyoruz biz yılbaşını. Bu yıl da değişmedi, evdeydik. Bu yıl sofra işini abartmamaya çalıştım. Ara sıcak (ıspanaklı kiş), ana yemek (fırında tavuk-patates), tatlı (çikolatalı milföy) ve yemek sonrası şarap yanına olmazsa olmaz peynir tabağı tabi ki :)


Milföyden ağaç yapmak düşündüğümden daha çok zorladı beni ama gecenin yıldızıydı :)))


Ya benim bu kızım ne zaman bu kadar büyüdü acaba?

Arya'nın ilkokul öğretmeni yılın son okul gününde çocuklara yeni yıl dileklerini yazdırıp zarflara koyuyor ve sonraki sene yılın son günü açıp dileklerinin ne kadarının geçekleştiğine bakmalarını istiyordu. Geçen yıl, Aryalar ilkokuldan mezun olup ayrılacakları için öğretmenleri, yazdıkları mektupları evlere göndermişti çocuklar ile birlikte. Dün gece mesaj atarak hatırlattı zarfları; hemen açıp okuduk tabi merakla. Arya'nın yazdığı beş dilekten dördü gerçekleşmiş :) %80 çok iyi bir oran :) Bu yıl ben de yazdım bir kağıda dileklerimi ve Arya'nın zarfına ekledim :) Bakalım bende oran nasıl olacak :))


Senede bir gün max. 10dk giydiğim kırmızı stillettolarım ve ben :)))


Böyle başlayan geceyi şöyle bitirdik :)


Bu yıl bir şişe şarabı Evrim seçip aldı, bir şişe şarabı da ben :) Evrim'in şarabı açık ara iyiydi :)

Yeni yılda güldüğümüz anların üzüldüğümüz anlardan fazla olması dileğiyle...

27 yorum:

  1. Sağlıkla gelsin yeni yıl. Mutlu ve keyifli bir 2024 dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Kolaycacık, su gibi akıp gitsin ameliyat sevgili kedi :) ağrı çekmekten çok daha iyi bir çözüm olduğu kesin ve duyduğum kadarıyla, artık eskisine göre çok daha kolay gerçekleşiyormuş hem ameliyat hem iyileşme süreci. şimdiden geçmiş olsun.

    milföyden yılbaşı ağacını ben de düşünmüş ama cesaret edememiştim, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bi' ameliyat olabilsem hayırlısı ile, kolaycacık geçecek diye hissediyorum :) Yeni yıl iyimserliği :))

      Sil
  3. Gözünü karartıp ameliyata evet demekle çok iyi yapmışsın, ben de böyle ani bir kararla önünü arkasını düşünmeden "Haydi" demiştim doktora. Çok şükür bugünüme, eminim ki sen de aynı şeyleri söyleyeceksin. Yeni yıla sağlam belle başlamak bütün yılın sağlamlığına garanti olsun. Şimdiden geçmiş olsun, tez şifa bulasın, yeni yılın da sağlıklı ve huzurlu olsun canım. Sevgiyle. Bizleri haberdar et sonuçtan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağrıyla yaşamaktan, şekilden şekile girmekten o kadar yoruldum ki ameliyatı kurtuluş gibi görüp atladım hemen evet diye. Denize düşen yılana sarılır misali olabilir biraz :))) Mutlaka haberdar edeceğim. Sevgiler :)

      Sil
  4. Şimdiden geçmiş olsun, sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.
      Size de sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı yıllar :)

      Sil
  5. Geçmiş olsun diyelim şimdiden. Kolay ve çabuk geçen bir süreç olsun ameliyat öncesi de sonrası da.

    YanıtlaSil
  6. Kolaycacık geçsin kurtul bu dertten!
    Arya nasıl senin kopyan :)
    Güzel dileklerinizin hepsi olsun! Mutlu yıllar kediciğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arya için "Anasına bak, kızını al" mı desem yoksa "alma" mı desem bilemiyorum :))) Sana da mutlu yıllar Canım Ceren'im :)

      Sil
  7. Geçmiş olsun sağlık dolu mutlu yıllar dilerim. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Hepimiz için sağlık dolu bir yıl olsun 2024 :) Sevgiler...

      Sil
  8. Geçmiş olsun, hayırlısıyla geçsin ameliyatınız. Küçücük yeğenlerim de dahil fıtıktan çok geçti bizim aile, geçip gidiyor çabucak çok şükür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ameliyat çare oluyormuş genelde fıtık için. Bakalım umutluyum :)

      Sil
  9. Geçmiş olsun şimdiden, kolayca olsun, şifa versin diliyorum.
    Yeni yıl sağlıkla yaşansın, mutlu günlerle dolu olsun. :)
    Kırmızı pabuçlar nefis. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Yeni yıl hepimize iyi gelir umarım :)

      Sil
  10. Bizim ailede de bel fıtığı ameliyatı geçiren bir kahraman var. Şimdi gayet iyi. Doktora ve ekibine güvenmek yolun başı sanırım.
    Arya'nın fotoğrafını görünce "Bir genç Kız Yetişiyor" demek geçti içimden. Düşünceli Öğretmenini de kutlamak istedim.

    Büyük geçmiş olsun. Tüm dilekleriniz gerçekleşsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler öğretmenim.

      "Hayattaki en büyük mucizelerden biri küçükken iyi bir öğretmene rastlamaktır" sözü çok doğru bence. Arya da öğretmenlerinden yana hep çok şanslı. Maşallah yazayım :)

      Sil
  11. Geçmiş olsun Mrs. Kedi. Kolay bir operasyonun ardından kısa zamanda tamamen sıhhate kavuşmuş olmanızı diliyorum.
    Yılbaşını biz de evde sizin gibi geçirdik. Yıllardır aynı şekilde giriyoruz yeni yıla.

    Size, Arya'ya, eşinize ve tüm sevdiklerinize sağlıklı, huzurlu ve şanslı bir yıl geçirmenizi temenni ediyor, güzel haberlerinizi bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mr. Kaplan. Ben de size, eşinize, evlatlarınıza ve torununuza huzurlu, sağlıklı ve güzel bir yıl diliyorum.

      Sil
  12. Şu an seni tüm ağrılardan kurtulmuş, huzurlu bir gülümsemeyle görüyorum, ve gözlerim yaşardı bunu görünce. Benim gözlerim yaşarıyorsa bütün dileklerim gerçekleşir. Geçti geçti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tam söylediğin gibi olur Handan. Çok teşekkürler.

      Sil
  13. Çok geçmiş olsun. Sağlıklı, mutlu bir yıl dilerim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Size de sağlıklı ve mutlu yıllar :)

      Sil
  14. Merhabalar.
    Biz de ailecek ameliyat, hastane işleri ile çok meşgul olduğumuz için, bu hastane ve ameliyat öncesi günlerin stresini biliriz. Eşim de pazartesi yatacak ve Salı günü ameliyat olacak. Bu onun dördüncü ameliyatı, ben de dördüncü ameliyatımı olmak üzere sırada bekliyorum. Biz alıştık artık!

    Ameliyatınızın başarılı bir şekilde geçmesini ve sizi sağlığınıza kavuşturmasını dilerim. Anladığım kadarıyla bel fıtığı ameliyatı olacaksınız herhalde. Allah'tan şifalar dilerim.

    Tanıdığımız ve uzaktan akrabamız olan Prof. ünvanlı modern bir bayan kadın hastalıkları doktorumuz var. O der ki, "şifayı veren Allah'tır. Biz sadece aracıyız" der. Ben bu zamana kadar, çok doktorla karşılaştım ve ilk defa şifayı verenin Allah olduğunu, kendilerinin ise sadece aracı olduğunu kabul eden ve bunun böyle olduğunu ikrar eden bir doktorla karşılaştım.

    İşte ben de bu nedenle tecrübeli ve eli becerikli doktorlarımızın aracılığıyla şifayı Allah'tan istiyorum. Sizin için de aynı dua ve dilek de bulunuyorum.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Recep Bey, eşinize ve size çok geçmiş olsun. Hepimize acil şifalar diliyorum. Umarım işinin ehli aracılar sayesinde şifa buluruz tez zamanda. Sevgiler, saygılar...

      Sil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...