Cumartesi, Aralık 19, 2020

Bir Günah Gibi

Önce brokoliyi küçük parçalara böldü Hayal, sonra karnabaharı. Sırasıyla kabakları, havuçları ve kırmızı biberleri doğradı. Sonra zeytinyağına uzandı. Tam bu sırada mutfağa girdi Evren. Arkasından sarılıp Hayal'in boynuna küçük öpücükler kondurdu. Mutfak, ev, Dünya... her şey yok oldu o an. Bir kıvılcım alevlendi.

Radyoda "Bir Günah Gibi" çalıyordu. Kendilerini ritme bırakıp öylece salındılar mutfak tezgahının önünde. Hayal öpücüklerin keyfini çıkarıyor, Evren sevdiği kadına sımsıkı sarılıyordu. Şarkının giderek artan ritmine kapılıp dans etmeye başladılar. Hayal, Evren'in az önceki minik öpücüklerini karşılıksız bırakmadı, belini sıkıca kavrayan ellere uyup iyice sarıldı sevgilisine. Gülümsemeleri kahkahalara döndü şarkıyla birlikte. Delice dans ettiler. Şarkı bittiğinde mutfak, ev, Dünya... her şey geri geldi. Dünya eskisinden çok daha güzel bir yerdi.

 

...


Anın tadını çıkarmalıyız. Neredeysek, ne yapıyorsak sadece onu hissetmeliyiz. Sevdiğimiz şarkı çıkınca ritmine bırakmalıyız kendimizi, sevgilimiz belimize dolanınca sımsıkı sarılarak karşılık vermeliyiz. Uzakta arayıp elimizle tutamadığımız "Mutluluk" ufacık anlarda saklı belki de. Doğru anı yakalayıp bir anlık mutlulukların keyfini çıkarmalıyız bitene dek :)  



13 yorum:

  1. Evet evet aynen.. "dur napıyosun, çcouk görücek, komşu gelicek, yemek yanacak" gibi anlamsız, an' ı sekteye uğratan sözcüklerden kaçınmalıyız. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat değil biz bozuyoruz bazı anları maalesef. Oysa ne olacak ki çocuk görsün, komşu gelsin, yemek yanıversin bir kereliğine değil mi ama :))

      Sil
  2. Çok doğru diyorsunuz. :) Şarkıyı da ilk defa duydum. Evrencan Gündüz'ü bir ara çok dinliyordum. Ajda Pekkan ve Toygar Işıklı'nın söylediği versiyonu çok severek dinlerim şimdi bu versiyonunu da dinleyeceğim. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu versiyonda parça gittikçe hızlanıyor, tam kendini kaptırmalık :D

      Sil
  3. Film karesi gibi...
    Sıcak
    Sevgi dolu
    Romantik
    Allah bozmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmlerin her saniyesi muhteşem değil, hatta en güzel sahneleri bulup dikkat çekmek için fragmana onları koyuyorlar :D Aralar doldurma sahneler... Hayat da öyle galiba, arada müthiş sahneler var, bir de işte doldurma sahneler :) Mühim olan fragmanlık sahneleri yakalayıp tadını çıkarmak :)

      Sil
    2. Evet ondan film karesi zaten. Film gibi değil.
      :))
      Yakalayabilmek umuduyla

      Sil
  4. İkidir başıma geliyor Mrs. Kedi, yazdıktan sonra yayınla tuşuna basıyorum, uçup gidiyor. Daha önce bu yazınıza yorum yaptım, belki sonra çıkar dedim ama olmamış demek.
    Hayatlar karıştı, Hayati nerelerdesin diye yazmıştım:))
    Son cümlenizi görünecek bir yerde çerçevelemek gerek ki, sık sık gözümüze batsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen hafta bana da çok oldu, sürekli silindi yazdığım yorumlar Mr.Kaplan. Hayat ve Hayati'den henüz ses yok, araya gerçek hayat girdi :)) Kaçak yayın yapıyorum bazen bizim evden :D

      Sil
  5. eveey eveey hayal ile evren gibi olalım hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olalım tabi ki :)

      Yaşar Kemal Beyatlı'nın dediği gibi:

      "İnsan, alemde (Evren'de diyelim biz :) Hayal ettiği müddetçe yaşar!"

      Sil
  6. Olalım tabi ki :)

    Yaşar Kemal Beyatlı'nın dediği gibi:

    "İnsan, alemde (Evren' de diyelim biz) Hayal ettiği müddetçe yaşar!"

    YanıtlaSil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...