Çarşamba, Aralık 02, 2020

Evde Kalmak, Evde "İyi" Kalabilmek

 Blogdan bloga gezerken stupid little things blogunda şu kontrol listesine rastladım.




Türkçeleştirirsek şöyle bir liste çıkıyor:

İzolasyonda İyi Olmak İçin Günlük Yapılacaklar Listesi

    
Temel Görevler:                                           
  • Duş  
  • İlaçlar (varsa vitamin ya da düzenli kullanılan diğer ilaçlar)
  • __________  

Bir Alanı / Bir şeyi Temizlemek:                 

Büyüyen / Canlı Bir Şeye Bakmak:            Çocuk    /    Bitki

Yaşadığın Ana Odaklanmak / "An"da Kalmak:   
  • - Bir ses ya da şarkı
  • - Duyusal bir his
  • - Gördüğünüz bir şey
  • - Manevi / ruhsal bir aktivite 

Evin dışında biriyle iletişim kurmak:                             
 
Kalp atışınızı hızlandıracak bir şey:                                

Sonradan yaptığınıza memnun olacağınız bir şey:        
    


Liste gayet mantıklı. Birkaç maddeyi birleştirip yapabiliriz ama hile sayılır mı emin olamadım. Hepsine tek tek bir şey bulup yaparsak daha çok vakit geçirmiş oluruz. Deneyelim :)









19 yorum:

  1. listeyi çok beğendim, bir şekilde yapmak istediğim ama yine aynı sebepten, devamlı evde olmaktan ötürü bir şekilde yapamadıklarım.. yine de bastırıp görünür bir yerlere koymak iyi bir fikir gibi duruyor :) çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liste elde olunca tik atmak için yaparım gibi geliyor zorla da olsa :) sevgiler :)

      Sil
  2. Liste gerçekten mantıklı. Bir de evden çalışmak var, benim gibiler için 😌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Full time olmasa da ben de evden çalışıyor sayılıyorum sanırım derslere online devam edilmesi sebebiyle. Hiç de sanıldığı gibi güzel bir şey değilmiş bence evden çalışmak. Erkenden kalkıp spor-duş-kahvaltı sonrası giyinip süslenip okula gitmek, okul çıkışı arkadaşlarımla bir kahve içmek istiyorum yine eskisi gibi :(

      Sil
  3. Yaşadığın âna odaklanmak gerçekten çok işe yarıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaptığımız her şeyi otomatik pilotta yapıyoruz. bir iş yaparken kafamızda düşüncelerin içinde kayboluyoruz. Hani bazen bir kitabı okuruz, okuruz... Ama bir an fark ederiz ki hiçbir şey anlamamışız, hep başka şeyler düşünmüşüz okurken. Hayatın içinde de öyle oluyor. Yaşıyoruz ama durup bakınca ne yaptık, ne ara yaptık fark etmemiş oluyoruz. Kafamızı durdurup o an ne yapıyorsak sadece onu yapmaya odaklanmamız gerek. Yapınca çok iyi geliyor :)

      Sil
  4. Yukarıdaki Arapça yorum bir temizlik ve ilaçlama şirketinin reklamını yapıyor. Silin gitsin. Bana da Mahmut isimli biri musallat oldu, eski yazılara görüntülü arama diye yorum bırakıyor, hemen siliyorum. Böyle giderse onaysız yayını kaldırmak zorunda kalacağız.

    Hayatım boyunca uzun süreli program yapamadım. Sanki beni daha çok gerecekmiş gibi geliyor. Programlı olmak iyi bir şey herhalde ama sanırım bana göre değil Mrs. Kedi:)
    Müzik zevkinize diyecek yok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de uzun vadeli plan-program yapmayı sevmem Mr. Kaplan :) Plan yapıp da uyamayınca inanılmaz strese giriyorum. Tabir-i caizse dünyanın sonu gelmişçesine telaşa kapılıyor, aşırı sinirlenip olmadık tepkiler veriyorum yaptığımız ya da dahil olduğumuz planlara uyamadığımız zaman. O kadar yıpratıcı ki... Ama bu listedeki maddeler bana iyi geldiğini bildiğim ve zaten yapmaya çalıştığım şeyler :) Yani kendimi çok da zorlamadan uygulayabileceğim bir liste bu :))

      Size bir şey itiraf edeyim Mr. Kaplan. Ezelden beri "İngilizce"ci olduğum halde okul yıllarımda hiç yabancı şarkı sevmez, dinlemezdim. Arkadaşlarım hep şu şarkıda ne diyor diye sorardı, bilmiyorum ki hiç dinlemedim derdim. Yarım yamalak anladıkları gibi söylerlerdi, öyle değildir o sözler, muhtemelen şöyle bi'şeydir diyerek tahmin ederdim şarkıların sözlerini. Çok sonraları üniversitede arkadaşlarım ve eşim yüzünden dinlemeye başladım ve hala da ilk tercihim yabancı değil Türkçe şarkılardır. Ama tabi dinleye dinleye çok sevdiğim şarkılar, şarkıcılar da oldu zamanla :)

      Sil
    2. Pek çok İngilizce şarkıda kelimeleri yutuyorlar mı ne yapıyorlarsa anlamakta güçlük çekiyorum. O zaman lyric olarak internetten aratıp sözlerini buluyor, eşleştiriyorum. Anlaşılır olanlar, mesela Elvis'in, Barbra Streisand, Amy Winehouse şarkıları daha çok hoşuma gidiyor:)

      Sil
    3. İnternetle haşır neşir olmaya başlayalı ben de hep sözleri açıp öyle dinliyorum şarkıları :) Öğrencilerime de sözleriyle birlikte dinletiyorum derslerde ki kulakları alışsın. Elvis Presley "The Lady Loves Me" şarkısı favorilerimden biri :) Jason M'raz ve Maroon 5 şarkıları da nispeten anlaşılır ve güzel oluyor :)

      Sil
  5. evde bol temizlik yapmak iyi oluyor hareket için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz robot süpürgelerden aldık, o yerleri süpürüp silerken ben de geri kalan işleri hallediyorum. Temizlikle geçen zamana acıdığım ama yapmadan da olmadığı için bu robot çok işime geldi :D

      Sil
    2. hımm peki bakayım ben de şu robot süpürgeyee :)

      Sil
    3. Eşim, kızım da epey bir zamandır şu robot süpürgeden almak istiyorlar Mrs. Kedi. Arkadaşları memnun kaldıklarını söylemişler. Anladığım kadarıyla sizin beklentilerinizi de karşılamış. Markası, fiyatı, avantaj ve dezavantajları konusunda bilgi verebilirseniz işime çok yarayacak:)

      Sil
    4. Tabi ki Mr. Kaplan :) Biz Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential aldık. Biz aldığımızda fiyatı daha yüksekti, şu an indirimde ve fiyatı 2100 TL civarında. Bu modelin tek sorunu haritalandırma yapmıyor. Bir üst modeli odaları haritalandırıyor ve uygulama üzerinden temizlenecek oda seçilerek robot oraya yönlendirilebiliyor. Bizimkisi oda ayırt etmiyor, bir başladı mı her yeri sil süpür gidiyor :))

      Sil
    5. Çok teşekkürler Mrs. Kedi:)

      Sil
  6. yeni taşındığım için iş çok bende her gün yeni düzenleyecek yapacak iş buluyorum can sıkıntısına da iyi geliyor :D ders de çalışmak zorundayım. meditasyon yapıyorum dizi film de izliyorum kaktüs ve balık büyütüyorum :D bazı maddelere uyuyorum gibi güzelmiş bu liste :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her gün hepsine uyamıyorum ama dönüşümlü olarak uyguluyorum :) meditasyon yapmaya alışınca çok iyi geliyor. Üniversitede her hafta düzenli olarak ücretsiz bir yoga merkezine gidiyordum, orda yapıyorduk ve inanılmaz iyi hissettiriyordu. Şimdi o dinginliği yakalayamıyorum. Ama denemeye devam :)

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...