Perşembe, Eylül 02, 2021

İlk Kamp Maceramız

Daha önce ailecek kamp yapmak için heveslendiğimizden ve gerekli malzemeleri hemen hemen tamamladığımızdan bahsetmiştim. Sonunda uygun koşullar az-çok oluşunca çadırla ilk maceramıza çıkalım dedik :) Ama çok uzaklaşmadan bildiğimiz bir yerlerde deneyelim diyerek kendimizi Kopmuş plajına attık. 

Gitmeden önceki akşam 1-2 tane çadır kurulum videosu izledim ama izlediğim Husky Bird çadırıyken bizim çadır Husky Bizon'muş. "Aman canım ne fark eder? O da çadır, bu da çadır işte!" diyen olacaktır ama iş öyle değil :) Bird modeli önce içten kuruluyor sonra üstüne dış kısmı takılıp sabitleniyor. Bizon'da ise işler tam tersi, önce dış kısım kuruluyor ve sabitleniyor sonra iç kısım içerden dış kısma bağlanıyor. Bird modelini kurmak ne kadar basitse Bizon'u kurmak ergonomik olarak o kadar zor maalesef. Yine de 10-15 dk içinde kurduk. Bird olsa 5dk'da kurulurdu.




Çadırı kurduktan sonra matları serip uyku tulumlarımızı da açtık. Bizim çadırımız 3 kişilik, rahatça sığdık. Çadırın iki taraftan da girişi mevcut. Ön girişte 1-1,5 m genişliğinde muşambalı bir alan var, kamp eşyalarımızın hepsini oraya koyduğunuz halde boş yer kaldı. Çadırın bu kısmı gerçekten çok işlevsel. Yaz aylarında bu alanda dördüncü biri rahat olarak kalabilir bence. Arka tarafta da yine ufak bir depolama alanı var ama onun alt kısmında muşamba yok. Toprak zeminlerde ıslak ya da çamurlu eşyaları arka tarafta bırakıp çadıra girmek çok kolay olur.


Matları açınca Arya ile hemen uzanıp test ettik :)))


Çadırın içinden öndeki depolama alanının görünüşü böyle.


Buzluk, piknik çantası, tüp bir yanda, sırt çantalarımız ve deniz eşyalarımız diğer yanda. 
Çadırın iç kısmında çift katmanlı fermuarlı kapılar var. Yani ister tamamen kapatılıyor ister sadece cibinlik kısmı kapatılıp içeri hava girişi sağlanabiliyor.


Çadır mevzu hallolunca denize girip serinledik. Sohbet muhabbet derken akşam oldu. Evrim ertesi sabah işe gideceği için sadece bir gece kamp yapabileceğimizden tek kullanımlık mini mangal ve tüp götürdük. Evrim'le Arya mangalı yakarken ben de yiyecekleri ve masamızı hazırladım. Yemek bitince sıra Arya'nın hevesle beklediği ateş başı korku hikayelerine geldi :D Önce o anlattı, sonra Evrim, ben sıramı pas geçtim :))) 




Işığa gelen küçük misafirimiz :) 


Kampta yaşadığımız iki küçük sıkıntıdan . Birincisi her ne kadar mat ve uyku tulumu olsa da gece pek rahat bir uyku çekemedik. Plaj kum yerine çakıllardan oluştuğu için zemin çok sert ve engebeliydi. Bir şekilde uyuduk tabi. İkinci sorunumuz sabah çadırın fermuarını açtığımız an başladı ve dayanılmazdı. İçeri inanılmaz yakıcı bir ısırığı olan sinekler (yakarca değildi) doldu.  Çadırı ve eşyaları toplamak da kahvaltı hazırlayıp yapmak da sinekler yüzünden işkenceye döndü. Evrim işe gitse de biz akşama kadar denizde kalırız diye düşünmüştüm ama ısırılmaktan o kadar sinirim bozuldu ki toparlanıp eve döndük Arya ile. 

Kamp hazırlıklarının tümünü ben yaptım ve tabi ki ufak tefek eksikler/fazlalıklar vardı ama keyfimizi kaçıracak önemli bir eksik yoktu. Kamp dönüşü Evrim işe gideceği için eşyaların çoğu Arya ile bana kaldı. Toplamda 3-4 sefer arabaya gidip gelerek taşıdık. Arya o kadar çok yardım etti ki o olmasa yarı yolda sıcaktan ve yorgunluktan bayılırdım sanırım. Bu yaz birkaç mevzuda çok net gördüm ki Arya büyüyor ve biz anne-baba olarak pek de fena iş çıkarmamışız :) 

Gelecek maceralarımızda görüşmek üzere :D

24 yorum:

  1. Güzel bir macera olmuş, ne güzel:)

    YanıtlaSil
  2. Süper:))) Çok sevimliydi, kendim yapsam bu kadar sevinmezdim. Biliyorsunuzdur muhtemelen ama şikayet olunca yine de sen yaz dedim. Sinek savar spiraller var ucundan yakılan ve usul usul tütüp koku salan. Onlardan çadır girişinin dışına koyarsanız sorun yaşamazsınız.:)

    Görüşmek üzere:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sineksavar ürünlere mutlaka göz atayım demiştim ama spirallerden haberim yoktu. Yazdığınız için çok teşekkürler, hemen bakıp kamp eşyalarımıza ekleyeyim :)

      Sil
    2. "sunuz" ekini çoğulsunuz diye kullanmıştım ama!:)))

      Sil
  3. Kamp yapmaya bayılırım ama çok iş var çok :)
    -Anne arı soktu
    -Anne diken battı
    -Anne kum kaçtı
    -Anne
    -Annee
    -Anneeee
    Toplanın eve gidiyoruz,anne.
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Normalde bizde de öyle olurdu ama kamp yapmayı en çok isteyen Arya olduğu için çok sorun çıkaramadı :D Bir de orman değil de deniz kıyısı olunca böcek, diken, kum derdi yoktu zaten. Bakalım gelecek maceralarımız nasıl olacak :)

      Sil
  4. Süpermiş yahu, o çadır minicik gözüküyor ama içi ne büyükmüş. Arya’ya da kocaman bir maşallah, bak işte Kedi; yapmışsın ve olmuş 😀🧿. Bir de o kadar kendini eleştiriyorsun, daha öncede yazdım; mükemmel olmaya çalıştığın için kendine haksızlık ediyorsundur diye 🤗. Çok maşallahlar ve çok sevgiler 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çadırın yatılan iç kısmı 4m² :) Aslında tam 200x200 şişme yataklıkmış, keşke şişme yatak da alsaymışız dedik tüm gece :)) Ben en çok öndeki kapalı alanı sevdim, her şey sığdı, eşyalar açıkta kalmadı. Arya büyüdükçe bizi iyi manada şaşırtıyor 😃 Hafta içi babasınım iş arkadaşları ile kahvaltıya gittiler, orada da hiç üzmemiş Evrim'i, arkadaşları da takdir etmişler Arya'yı 😊 Kısacası bu hafta Arya yüzümüzü epey güldürdü 🥰

      Çok teşekkürler, çok sevgiler ❤️😊

      Sil
  5. Ya çooook güzel, nasıl imrendim sanki ben de ordaymışım gibi de mutlu oldum bu "ilk" maceraya, bence ilki böyleyse bir de gelecek maceralar nasıl güzel olacaktır!!!!
    Sinek kovucu lavanta yağı mı diyorsunuz ondan almak demek ki farz.. Fotoğraflar mükemmel.. Bak kelecekler vadisinde de böyle büyük taşlar vardı ve ben matın üstüne hani şişme deniz yatağı olur ya ondan koyup uyumuştum, biraz daha rahatçaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ceren, nasıl da benzer şeyleri düşünüyoruz bazen :D ben de deniz yatağını şişirip yatayım dedim ama bir yatak var, biz 3 kişiyiz :)) e hadi Arya yatsın dedim ama o da çoktan uyumuştu yatak aklıma geldiğinde :)

      Sil
  6. Arya, gamzeli güzel:) Bol bol eğlenmenize, keyfini çıkarmaya bakın. Eşimi çadır kampında hayal edemiyorum. Otele dahi gitsek yanında çarşaf ve yastık örtüsü götürüyor. Sinekler büyük dert tabii ama önerileri dikkate alırsanız sorunu aşarsınız muhtemelen. İyi eğlenceler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de - hatta hiç kimse - Evrim'i kampta hayal edemiyorduk ama oldu :)) Ben yıllardır isteyip sonunda senle ya da sensiz yapacağım deyip bir de Arya'nın kamp yapan arkadaşlarımızı görüp çok heveslenmesi üst üste gelince Evrim yelkenleri suya indirdi mecburen :D Zaten onun huyudur, yapana dek ayak diretir ama yapınca en çok o çıkarır keyfini :) Onun da en büyük sıkıntısı hijyen, özellikle tuvaletler büyük sorun. Kış gelmeden iyi havalar yakalarsak mümkün oldukça tekrar gitmeyi planlıyoruz Mr. Kaplan :)

      Sil
  7. usta işi bir çalışma yapmışsınız arya konusunda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Usta işi iddialı ama iyi kotarmışız diyebiliriz sanırım :)))

      Sil
  8. Sanırım şu şişme matlar biraz daha rahat olabilirler. Metos nasıl yatıyor matında ben hiç bilmiyorum zira karavandaki mider bile bana ince gelebiliyor :D

    Sinekler sinir bozucuymuş, sinek ilacını unutmamak gerek. Bak bizim karavandaki bitmişti, unutmayayım ben de :)

    Çocuklar büyüdükçe birlikte birşeyler yapmak daha da keyifli hal alıyor. Aferim Arya'ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şişme matlara bakmıştım ama hep gece sönüyor gibi yorumlar yapılmış. Toprak zemin olsa matla idare edilir belki ama çakılda cidden çok rahatsızdı Handan. Şişme yatak bakıyorum ama istediğim büyüklüğü bulamadım henüz, bakalım :)

      Sinek ilacı/tablet/spiral... bişiler şart :D

      Kesinlikle çocuklar büyüdükçe daha keyifli oluyor birlikte bir şeyler yapmak :) Ergenlik döneminden korksam da bir yandan da acayip merak ediyorum büyüdükçe ilişkimiz nasıl olacak diye :)

      Sil
  9. Hiç denemedim.. Doğada vakit geçirmeye bayılıyorum ama bir taraftan da sanırım konforuma fazla düşkünüm:) Belki sizin ilk denemeniz gibi, eve yakın ve tek gece olabilir ama kamp alanlarında uzun süreli çok cazip gelmiyor halen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamp alanlarında uzun süreli kamp yapabilmemiz için w.c ve duş gibi imkanları cidden çok iyi olmalı yoksa eşim için mümkün değil kamp :))) Dediğiniz gibi bizimki eve yakın ve tek gecelikti. Konfor önemli :)

      Sil
  10. Benim de birkaç kere Kuşadası'nda kamp tatili yaoma firsatim olmuştu. Çok güzel oluyor. Hele deniz kıyısı bir yerde mükemmel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuşadası Millî Parkı'na çocukken sık sık giderdik :) Yazın kamp deyince denizle yeşilin birleştiği harika yerler geliyor aklıma hep :) Biz bu yıl ısınma turları yapalım, seneye işi büyütürüz belki :)

      Sil
  11. Çadırınız çok güzel, güle güle kullanın:) Zeminde o kadar büyük taşlar olmasa iyiymiş ama çare yokmuş galiba. Hazır sonbahar gelmişken bir hafta sonunu da Yedigöller'de rüya gibi geçirin diyecektim; ama sanırım mesafe size uzak. Orada epeyce çadır kuranlar oluyor. Kim bilir başka bir zaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedigöller harika bir seçenek ama eşim vardiyalı çalışıyor ve hafta tatili bile yok. Arada 24 saat boş oluyor ama saatler saçma sapan. Bir de okullar açılıyor pazartesi. Ancak haftasonları yakın yerlere yine tek gecelik kaçamaklar yaparız belki. Havaya da bağlı tabi biraz :D

      Sil

Pazar Mesaisi ve Kendine Ait Bir Oda

Öğretmen olmak bazen eve sınav kağıtları ile gelmek, bazen gönüllü etüt yapmak, bazen gönüllü gözetmen olmak, bazen hem ana-baba olmak manas...